Eșecurile din ultima perioadă nu au destabilizat CS Mioveni. Alin Chița, încrezător înaintea partidei cu Ceahlăul: ”Avem moral bun, ne vom întoarce cu rezultat pozitiv de la Piatra Neamț”

Andrei PASCU 22 Aug. 2024, 16:06 Liga 2
Eșecurile din ultima perioadă nu au destabilizat CS Mioveni. Alin Chița, încrezător înaintea partidei cu Ceahlăul: ”Avem moral bun, ne vom întoarce cu rezultat pozitiv de la Piatra Neamț”

CS Mioveni va juca în deplasare în etapa a 4-a din Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul formației ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. Duelul va fi în format live-text, pe site-ul Liga2.ro!

Înaintea deplasării lungi la Piatra Neamț, CS Mioveni a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit și antrenorul Alin Chița.

Alin Chița a prefațat duelul ACSM Ceahlăul – CS Mioveni, din etapa 4 din Liga 2

CS Mioveni nu trece prin cel mai bun moment al sezonului abia început. A luat startul cu o victorie și o remiză în Liga 2, 0-0 cu Unirea Ungheni și 1-0 cu CS Afumați, dar au urmat două eșecuri la rând, unul în Cupa României, 2-3 cu echipa din Râmnicu Vâlcea (foto principal și articol), din Liga 3, și 0-1 cu FC Voluntari, în runda a 3-a din Liga 2.

De această dată, formația din Mioveni vrea un rezultat pozitiv, cel puțin o remiză, pentru a opri seria înfrângerilor. Însă, la fel cum a remarcat și Alin Chița, ACSM Ceahlăul are două victorii la rând, 1-0 cu FC Bacău în Cupa României și 2-0 cu Concordia Chiajna în Liga 2.

CS Mioveni, moral bun deși are două eșecuri la rând

”Principalul” Mioveniului are încredere că echipa lui poate obține un rezultat pozitiv, simțind că moralul este încă unul bun în ciuda scorurilor din ultima perioadă. El a remarcat și câțiva dintre jucătorii cu experiență de la formația din Piatra Neamț, pe Patrick Petre, Gianni Crețu și Laurențiu Brănescu.

E o deplasare lungă, cu o echipă care în ultimele două meciuri a avut două victorii, nu a primit gol. În primele două etape de campionat a încasat șase goluri, iar asta înseamnă că are o atitudine pozitivă acum, moral bun, cu jucători cu experiență în Liga 2, ca Patrick Petre, Gianni Crețu, Brănescu.

Ne așteaptă un meci greu și mergem acolo să luptăm pentru punctele puse în joc. Orice detaliu va face diferența și, dacă vom avea o atitudine bună, ne vom întoarce de acolo cu punct sau puncte.

Nu avem un moral scăzut, pentru că am făcut un meci trecut bun. (…)”, a spus Alin Chița înaintea partidei cu ACSM Ceahlăul, de la Piatra Neamț.

Probleme de lot pentru CS Mioveni

În ciuda discursului pozitiv afișat, Alin Chița nu are tot lotul valid, iar prezența anumitor fotbaliști este sub semnul întrebării. Andrei Căprescu nu va face deplasarea, iar antrenorul a lăsat de înțeles că în aceeași situație se află și Ionuț Șerban și Alin Șerban.

Mai sunt și alte probleme de ordin medical în rândul Mioveniului, pe lângă cei trei jucători.

Căprescu nu va face deplasarea, are o problemă la picior după partida din Cupa României. Șerban și Ionuț Șerban au și ei probleme. Mai avem câteva probleme, dar sper ca până la ora jocului să le rezolvăm.

Sunt convins că cei care vor intra vor aduce un plus, acel plus de care avem nevoie”, a mai spus antrenorul.

Alin Chița vede Liga 2 ca fiind un campionat echilibrat

Alin Chița a vorbit și despre cum i s-a părut campionatul de Liga 2 după trei runde consumate. A precizat că întrecerea pare una echilibrată, cu multe formații care tind la play-off și, apoi, la promovarea în SuperLiga României:

Campionatul e dificil, sunt multe echipe care vor promovarea. Echipele sunt egale valoric în acest sezon, iar orice detaliu contează. Aici pot să vorbesc de o lovitură liberă, iar aici mă refer la partida cu Voluntari pentru noi. Am avut o primă repriză bună, dar Voluntari ne-a surprins pe ceea ce am lucrat. Am lucrat la antrenamente, dar un detaliu, la o fază fixă, ne-a surprins și am pierdut.

Sunt convins că și la meciurile care vor urma detaliile vor face diferența. Toată lumea se organizează bine la Liga 2, iar detaliile fac diferența. Trebuie să eliminăm aspectele negative și să scoatem rezultatele bune”.

Conferința de presă organizată de CS Mioveni înaintea partidei cu ACSM Ceahlăul:

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea și CS Mioveni
Video: CS Mioveni

Andrei PASCU 22 Aug. 2024, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă