Ion ”Liță” Dumitru, oficial la Concordia Chiajna! Funcția pe care a primit-o la clubul ilfovean

Marius ANGHEL 19 Aug. 2024, 13:33 Liga 2

Ion ”Liță” Dumitru, fost internațional român și dublu campion cu Steaua, a revenit în țară, după o perioadă petrecută în SUA, și a primit o funcție oficială în cadrul clubului Concordia Chiajna, la care a mai activat în trecut.

Ilfovenii au anunțat duminică seară, 18 august 2024, că Liță Dumitru va fi noul director tehnic al echipei de seniori.

Fostul mijlocaș, care a mai trecut în cariera sa și pe la Rapid, Poli Timișoara, U Craiova, CFR Timișoara și Würzburger Kickers (Germania), anunțase din a doua parte a lunii iunie că va reveni la Concordia.

Ion ”Liță” Dumitru, numit director tehnic la Concordia Chiajna

O legendă a fotbalului românesc, Ion Dumitru, în vârstă de 74 de ani, revine la Concordia Chiajna, unde a mai antrenat echipa de seniori în două perioade, 2007-2008 și 2009-2010, dar și la juniori și echipa secundă, între 2015 și 2017, acum urmând să ocupe funcția de director tehnic, a anunțat clubul ilfovean.

Liță Dumitru comunicase din partea a doua a lunii iunie a acestui an că se va întoarce la Concordia după ce a avut o discuție cu primarul din Chiajna, Mircea Minea, și cu președintele clubului, Cristian Tănase. Nu știa la acel moment ce funcție va ocupa.

”Concordia Chiajna are un nou Director Tehnic!
Conducerea Clubului Sportiv Concordia Chiajna a hotarat ca incepand de maine, 19 august 2024, cunoscutul Ion “Lita” Dumitru, nascut la data de 02 ianuarie 1950, in localitatea Chiajna, sa fie numit in functia de Director Tehnic al echipei de seniori.
Acesta va face echipa cu staff-ul administrativ format din Gabriel Tamas Director Sportiv si Adrian Scarlatache Team Manager, dar si cu staff-ul tehnic actual format din Ilie Poenaru antrenor principal, Marin Duna si Paul Ceusan antrenori secunzi, Emilian Dolha antrenor cu portarii si Alexandru Petcu preparator fizic”, a informat, acum, Concordia.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, când Concordia a jucat acasă și a pierdut meciul cu nou-promovata CS Afumați, scor 2-4, Ion Dumitru a fost în tribună și a stat alături de primarul Mircea Minea.

A antrenat prima echipă a Concordiei în două rânduri, în Liga 2

Ca fotbalist, Ion Dumitru, originar din București, a activat la Confecția București și Rapid, la juniori, iar la seniori a jucat pentru Rapid, Steaua, Poli Timișoara, U Craiova, CFR Timișoara, din nou Poli Timișoara, din nou Rapid și Wurzburger Kickers, din Germania, unde și-a încheiat cariera, în 1989. A câștigat două campionate cu Steaua (’76 și ’78) și patru Cupe ale României, cu Rapid (’72), Steaua (’76 și ’79) și U Craiova (’83). A fost declarat fotbalistul român al anului în anii 1973 și 1975.

A participat la Jocurile Olimpice cu naționala României, dar și la Cupa Mondială din 1970, din Mexic. Pentru echipa națională a României a strâns 57 de jocuri și 12 goluri, incluzându-le și pe cele de la JO (7 / 2).

Ca antrenor a activat la Wurzburger Kickers (Germania), FC Național, Jiul Petroșani, Rapid, Rocar, Al-Jaish Damascus (Siria), Al-Ta’ee (Arabia Saudită), Poli Iași, Callatis Mangalia, România U19, VfR Heilbronn (Germania), Concordia Chiajna, Steaua II, România U18, Concordia Chiajna II și Kalonji Soccer Academy (SUA).

Liță Dumitru, antrenor la Concordia Chiajna, în 2008.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 19 Aug. 2024, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă