Legenda Ion ”Liță” Dumitru se întoarce în România, la Concordia Chiajna! Reacția fostului mare fotbalist

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 14:32 Liga 2
Legenda Ion ”Liță” Dumitru se întoarce în România, la Concordia Chiajna! Reacția fostului mare fotbalist

Concordia Chiajna a reușit să convingă un fost mare fotbalist român, pe Ion ”Liță” Dumitru, să vină în club! O lovitură de imagine dată de formația din Liga 2, care, de fapt, îl readuce pe fostul jucător, pentru că părțile au colaborat și în urmă cu mai mulți ani.

Timp de patru ani, iulie 2006 – aprilie 2010, s-a aflat Ion ”Liță” Dumitru în cadrul clubului din Ilfov.

Ion ”Liță” Dumitru se întoarce în România, la Concordia Chiajna!

Informația a fost confirmată chiar de fostul fotbalist de la Steaua, Rapid, Universitatea Craiova sau Poli Timișoara, în urma unor discuții avute cu primarul Chiajnei, Mircea Minea, și cu președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase.

În ultimii ani, ”Liță” Dumitru a locuit în Statele Unite ale Americii, iar acum, în urma acestei propuneri venite de la Concordia Chiajna, a hotărât să revină acasă, în România.

Legendă a fotbalului românesc, cu 57 de meciuri la echipa națională și 12 goluri, parte din lotul care a participat la Cupa Mondială din 1970, din Mexic, ”Liță” Dumitru va fi un om important în cadrul centrului de copii și juniori de la Concordia Chiajna, unde va avea o funcție de conducere.

(…) vin înapoi în țară. Am vorbit cu Mircea Minea, cu Cristi Tănase. Am ajuns la concluzia că cel mai bine este să vin să ajut clubul. Mircea mi-a zis: «Nea Liță, vino să facem treabă». Facem un centru de copii și juniori, de consiliere.

Mă întorc! Mă mai duc o dată în iarnă în America și ulterior va veni și fata mea în România, a spus ”Liță” Dumitru la Digi Sport, care sâmbătă a fost prezent la meciul României cu Belgia (scor 0-2), de la EURO 2024, turneu final care are loc în Germania.

”Liță” Dumitru, cel mai bun fotbalist român în 1973 și 1975

Ca fotbalist, ”Liță” Dumitru a cucerit șase trofee de-a lungul carierei, dintre care două titluri în România, cu Steaua, în 1976 și 1978. În 1973 și 1975, el a fost desemnat cel mai bun fotbalist român.

După retragerea din fotbal, pe lângă Concordia Chiajna, Dumitru le-a mai antrenat, printre altele, pe Poli Timișoara, Rapid, FC Național, FCSB 2, sau Poli Iași.

Andrei PASCU 23 Jun. 2024, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă