O repriză bună, o repriză modestă și primul eșec în Liga 2. FC Bihor a condus, dar a cedat duelul cu AFC Câmpulung Muscel. Concluziile lui Gustavo Aragolaza

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 15:29 Liga 2
O repriză bună, o repriză modestă și primul eșec în Liga 2. FC Bihor a condus, dar a cedat duelul cu AFC Câmpulung Muscel. Concluziile lui Gustavo Aragolaza

FC Bihor Oradea a pierdut în mod surprinzător în etapa a 2-a din Liga 2, într-o partidă disputată la Buftea, contra AFC Câmpulung Muscel. Un duel între nou-promovate, în care s-a impus formația cotată, teoretic, cu șansa a doua.

Orădenii, deși au făcut o primă repriză bună și au condus cu 1-0, au prestat un joc slab în partea secundă și au cedat cu scorul de 1-2.

FC Bihor, eșec contra AFC Câmpulung Muscel, scor 1-2

Partida de lângă București a început bine pentru FC Bihor Oradea, care a marcat la jumătatea părții secunde, prin Sergiu Jurj, în minutul 23. Până la pauză, orădenii au trecut pe lângă dublarea avantajului de câteva ori, dar în partea secundă AFC Câmpulung Muscel a reușit să întoarcă soarta întâlnirii.

Robert Ene a egalat pentru formația lui Costin Lazăr în minutul 61, iar succesul a fost adus de Darius Ciurea, care a punctat în minutul 68.

  • FC Bihor Oradea, contra AFC Câmpulung Muscel: Garcia – Ban, Băican, Giafer, Seb. Cucu – Stahl (Gunie 63′), I. Filip, Farcaș, Andr. Moga (Gitye 78′) – Hora (cpt.), Sg. Jurj (Chirițoiu 63′)
    Rezerve neutilizate: I. Rus – Sala, Ioviță, C. Jurj, Cherman, Curescu

La final, la interviuri, Gustavo Aragolaza, antrenorul din realitate al FC Bihor Oradea, director tehnic în acte, a tras concluziile unui eșec neașteptat pentru echipa lui. Până la urmă, clubul din Oradea a anunțat public că are un buget de aproape două milioane de euro, dar s-a văzut învinsă de o formație cu mult mai puține fonduri decât ea.

Gustavo Aragolaza, concluzii după FC Bihor Oradea – AFC Câmpulung Muscel

Aragolaza a remarcat evoluția bună a jucătorilor săi din prima repriză, dar în același timp a scos în față faptul că prestația din partea a doua a fost sub așteptări, iar AFC Câmpulung Muscel a venit peste FC Bihor și a învins pentru primele trei puncte în Liga 2, puncte care întârzie să vină în dreptul trupei din Oradea.

Desigur, rezultatul nu este cel pe care ni l-am dorit și nici cel pentru care am muncit. Totuși, dincolo de scor, sunt mulțumit de atitudinea echipei din prima repriză. Am arătat că putem juca un fotbal de calitate, am controlat jocul și am reușit să marcăm.

Din păcate, în a doua repriză, am avut momente în care nu am reușit să menținem același ritm și am fost penalizați pentru asta. Este o lecție din care vom învăța. Vom analiza greșelile și ne vom asigura că, pe viitor, reușim să menținem consistența pe tot parcursul meciului.

(…) am arătat un fotbal de calitate în prima repriză, ceea ce demonstrează potențialul echipei. Din păcate, în repriza a doua am avut câteva momente de nesincronizare care ne-au costat. Aceste lucruri se întâmplă când există atâtea elemente noi în echipă și trebuie să le privim ca pe oportunități de învățare.

Le cer suporterilor noștri să aibă răbdare și încredere în noi. Echipa are nevoie de timp pentru a se omogeniza, dar sunt convins că vom reuși să aducem rezultate pozitive în scurt timp.

(N.r. – Ce măsuri veți lua pentru a îmbunătăți performanțele echipei în următoarele meciuri?) Vom continua să lucrăm intens la antrenamente, punând accent pe comunicare și coordonare. Este esențial să ne consolidăm relațiile de joc și să creăm automatismul necesar pentru a face față provocărilor din Liga a 2-a.

Avem încredere în valoarea jucătorilor și în potențialul echipei noastre, suntem încrezători că munca depusă ne poziționează pe drumul cel bun, iar rezultatele vor apărea odată cu omogenizarea şi reglarea relaţiilor de joc.

De asemenea, este important să rămânem uniți, atât în vestiar, cât și în fața suporterilor”, a afirmat Aragolaza, conform FC Bihor Oradea.

FC Bihor Oradea a câștigat doar în Cupa României

FC Bihor Oradea a debutat pe teren propriu în prima etapă a noului sezon de Liga 2, sâmbătă, 3 august, cu Viitorul Pandurii, cu care a remizat fără gol, 0-0. În runda a 2-a, 10 august, a bifat un eșec așadar, 1-2 cu AFC Câmpulung Muscel.

Până în runda a 5-a, FC Bihor va mai avea în program meciuri cu Campionii FC Argeș (acasă), Metalul Buzău (deplasare) și CSM Reșița (acasă). FC Bihor Oradea a reușit, însă, prima victorie în acest sezon cu echipa din Liga 3 – Crișul Sântandrei, în turul 2 din Cupa României, înaintea întâlnirii cu AFC Câmpulung Muscel, pe care a învins-o la limită, scor 2-1, în urma unui gol primit în minutul 90.

În turul 3 va da peste altă formație din divizia a treia, peste Gloria Lunca Teuz Cermei, într-un duel pe care îl va disputa tot în deplasare, miercuri, 14 august.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă