Ceahlăul și-a prezentat primele patru achiziții pentru noul sezon de Liga 2, toți jucători din afara României

Narcis POHOAȚĂ 23 Jul. 2024, 13:21 Liga 2

Absent o bună perioadă în ceea ce privește informațiile legate de achiziții, clubul Ceahlăul a început să-și prezinte oficial jucătorii noi.

Deși se pregătesc de ceva timp sub Pietricica, patru dintre ”stranieri” au fost anunțați oficial de către clubul nemțean în ultimele două zile, pe pagina sa de Facebook.

Patru jucători străini au semnat oficial cu clubul Ceahlăul

Clubul condus de Marcel Pușcaș și-a prezentat oficial patru dintre jucătorii străini nou-veniți. Aceștia sunt Andrew Delly Marie-Sainte (fundaș francez), Rabe Ronald Virgil Gbizie (mijlocaș ivorian), Eugenio Bracelli (stoper italian) și Abel Folha (fundaș portughez), acesta din urmă fiind anunțat de ceva timp de Liga2.ro.

Fundașul central Andrew Delly Marie-Sainte, 25 de ani, este născut în Martinica, dar cariera sa forbalistică se leagă de Italia. Stoperul francez a fost legitimat pentru prima dată în Italia, la Prato, după care a făcut pasul spre Napoli U19. A ajuns apoi la Livorno, iar ultima echipă la care a evoluat este Pistoiese.

Andrew Delly Marie-Sainte a semnat cu CSM Ceahlăul un contract valabil până în vara anului 2025, cu opțiune pentru încă un an.

În aceleași condiții a semnat cu nemțenii și mijlocașul central ivorian Rabe Ronald Virgil Gbizie. În vârstă de 27 de ani, acesta a jucat la Girona U19, Girona B, Hercules Alicante, Huesca sau Numancia și Cerdanyola FC.

Abel Folha se pregătește cu Ceahlăul încă de la reunire

La rândul său, fundașul central italo-polonez Eugenio Bracelli este născut în Polonia și a împlinit vârsta de 22 de ani. Junioratul îl are făcut în Italia, la Sesto Giovanili, Hellas Verona (U17 și U19), Cittadella U19, iar din februarie 2023 a jucat în prima divizie din Estonia, la JK Tammeka (41 de partide).

În fine, fundașul stânga portughez Abel Fohla, 24 de ani, vine la Piatra Neamț de la formația portugheză de liga a treia AD Fafe și poate evolua în banda stângă atât în defensivă, cât și în linia mediană.

Noul fundaș de bandă stângă al Ceahlăului a făcut junioratul la Sporting Braga, iar în carieră a mai evoluat la echipele Gil Vicente, Leixoes și Salgueiros.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 23 Jul. 2024, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă