Un fundaș din liga a treia portugheză, prima achiziție a Ceahlăului pentru noul sezon. Nemțenii încep seria amicalelor contra unei formații din SuperLigă

Narcis POHOAȚĂ 03 Jul. 2024, 23:23 Liga 2
Un fundaș din liga a treia portugheză, prima achiziție a Ceahlăului pentru noul sezon. Nemțenii încep seria amicalelor contra unei formații din SuperLigă

Deși au trecut zece zile de la reunirea lotului, clubul Ceahlăul Piatra Neamț nu a anunțat încă nicio noutate în privința lotului.

Asta deși antrenorul italian Marco Veronese a avut la primul antrenament, pe 24 iunie, mai mulți jucători străini, unii dintre ei fiind aduși ca certitudini.

Rămas fără cei doi conducători, Cătălin Anton și Daniel Mahu Moisii, care și-au prezentat demisiile, clubul nemțean suferă vizibil la capitolul comunicare, iar informațiile oferite suporterilor lipsesc cu desăvârșire.

Abel Folha, prima achiziție a Ceahlăului pentru noul sezon de Liga 2

Deși clubul nu a anunțat încă vreun transfer, sursele Liga2.ro susțin că gruparea de sub Pietricica a semnat deja cu fundașul stânga portughez Abel Folha.

În vârstă de 24 de ani, Abel Folha, pe numele său Abel Martins da Costa e Silva, vine la Piatra Neamț de la formația portugheză de liga a treia AD Fafe și poate evolua în banda stângă atât în defensivă, cât și în linia mediană.

Noul fundaș de bandă stângă al Ceahlăului a făcut junioratul la Sporting Braga, iar în carieră a mai evoluat la echipele Gil Vicente, Leixoes și Salgueiros.

Rămâne de văzut dacă Abel Folha îl va suplini cu succes pe conaționalul său Pedro Albino, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în sezonul trecut, plecat între timp de la Piatra Neamț.

Ceahlăul a perfectat două meciuri amicale

Până la a-și anunța achizițiile, Ceahlăul abia a comunicat primele două echipe cu care elevii lui Marco Veronese vor disputa amicale în perioada de pregătire.

Duminică, 7 iulie, nemțenii vor juca un amical cu FC Botoșani, pe terenul formației de primă ligă, meci cu prilejul căruia trupa finanțată de Valeriu Iftime își va prezenta și lotul pentru sezonul 2024-2025 al SuperLigii. Al doilea meci de pregătire al Ceahlăului este programat sâmbătă, 13 iulie, în compania nou-promovatei CSM Focșani, tot în deplasare.

Apropo de Focșani, aici a ajuns fostul căpitan al Ceahlăului, Stejărel Vișinar, accidentat în ultimul meci al nemțenilor în 2023 și liber de contract de Aerostar, clubul de unde era împrumutat.

”Începe seria de meciuri amicale
CSM Ceahlăul Piatra Neamț va juca la finalul săptămânii în curs primul meci amical de la reunirea din 24 iunie.
Confruntarea va avea loc pe teren străin, în ziua de duminică, 7 iulie 2024, în deplasare la FC Botoșani.
Pe 13 iulie 2024, formația noastră va bifa al doilea joc de pregătire și tot în deplasare. De această dată, galben-negrii lui Marco Veronese vor evolua în compania nou-promovatei în Liga 2, CSM Focșani.
Atunci când vor mai fi meciuri amicale perfectate, vom anunța”, a anunțat clubul Ceahlăul pe pagina sa de Facebook.

Foto principal: Nelu Messi-Photography

Narcis POHOAȚĂ 03 Jul. 2024, 23:23 Liga 2
Pe aceeași temă