Alexandru Neacșa, realist după ce Corvinul a pierdut Supercupa în fața FCSB: ”Rezultatul nu e cel dorit, dar trebuie să fim sinceri cu noi.” Cum a comentat duelul galeriilor

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 14:28 Liga 2

Alexandru Neacșa și-a condus echipa, din postura de căpitan, și în Supercupa cu FCSB, însă Corvinul a fost depășită lejer, cu scorul de 3-0, de campioana României în meciul care s-a jucat cu trofeu pe masă, în Ghencea.

FCSB este la un alt nivel față de SC Oțelul Galați, de exemplu, formația pe care divizionara secundă din Hunedoara a învins-o în finala Cupei României, la lovituri de departajare, ajungând, astfel, să joace atât Supercupa, cât și cel puțin două tururi în cupele europene.

Alexandru Neacșa, după Supercupa cu FCSB: ”Am întâlnit poate cea mai bună echipă la momentul de față din România”

După întâlnirea cu FCSB, cedată la scor de neprezentare de Corvinul, în care echipa antrenată de Florin Maxim s-a apropia de nivelul adversarei doar în prima repriză, mijlocașul Alexandru Neacșa a spus că jocurile din acest debut de sezon sunt unele în care el și coechipierii săi trebuie să se bucure de ele.

”Sunt meciuri frumoase pentru noi și încercăm să ne bucurăm de fiecare în parte. E clar că rezultatul nu e cel dorit de noi, dar, să fim sinceri cu noi, am întâlnit poate cea mai bună echipă la momentul de față din România, o echipă cu jucători foarte buni. S-a simțit pe teren lucrul ăsta, jucători de calitate, care au făcut diferența în momentele cheie”, a spus Alexandru Neacșa în cadrul conferinței de presă de după meciul desfășurat joi seară pe stadionul Steaua.

  • David Miculescu (21′), Marius Ștefănescu (52′) și Luis Phelipe (81′) au înscris golurile FCSB-ului în Supercupa cu Corvinul.

Căpitanul Corvinului, despre duelul galeriilor: ”Am fost prinși la mijloc”

Partida a fost organizată pe stadionul Steaua, în București, deci în municipiul în care își desfășoară jocurile de acasă FCSB. Campioana, care se laudă cu cel mai mare număr de suporteri în România, nu a putut umple arena de 30 de mii de locuri la un meci în care s-a jucat cu trofeul pe masă. Au fost circa 15 mii de spectatori.

În ambele peluze au fost galerii. La nord a fost cea a FCSB-ului, iar la sud a fost cea care a încurajat Corvinul, în mare parte formată din membri ai Peluzei Sud Steaua, cu care cei din Hunedoara sunt înfrățiți. Suporterii care au susținut Corvinul au avut coregrafie și mai multe mesaje ironice către fanii FCSB-ului.

”Am încercat să mă bucur de atmosfera creată de cele două galerii, pentru că noi am fost prinși la mijloc. Ce a depins de noi să facem pe teren, am încercat să ținem noi grupul, dar, după cum s-a văzut, nu prea ne-a ieșit”, a comentat Neacșa, întrebat cum a simțit pe teren duelul celor două galerii.

”În Europa sperăm să mergem cât mai departe”

Mijlocașul Corvinului a evoluat în Supercupă până în minutul 65, când a fost înlocuit cu Marius Lupu. Până atunci, Neacșa a avut o situație importantă de a înscrie, în minutul 45+2, la scorul de 1-0 pentru FCSB, când a șutat de puțin pe lângă bara a doua, din fața careului, ușor în lateral dreapta.

Neacșa abia așteaptă meciurile din Europa League, unde Corvinul și-ar dori o participare cât mai lungă. Acesta a recunoscut că despre primul adversar, maghiarii de la Paksi, știe mai puține lucruri decât despre FCSB. Totuși, crede că formația din Ungaria este sub nivelul campioanei României.

”În Europa, vedem, pentru că pe cei de la FCSB îi știam mai bine decât pe cei de la Paksi. Cred că FCSB este o echipă mult mai bună, pentru nivelul ăsta. Am întâlnit, atât în cantonament, cât și acum, echipe foarte puternice, campioane în țările lor, ne-au pus probleme, cum a fost și în seara asta, dar încercăm să corectăm toate greșelile pe care le-am făcut, să încercăm să facem cât mai puține și să ieșim cu un rezultat mult mai bun.

Sperăm să mergem cât mai departe, iar dacă se va întâmpla e cu atât mai bine. Nu avem o țintă, să spunem că vrem să trecem un tur, două sau trei. Încercăm să luăm fiecare meci în parte, încercăm să dăm tot ce avem mai bun atunci și vedem ce va ieși.

Presiune nu cred că la fotbal e cuvântul oportun. Miză există, pentru că sunt meciuri de Europa, unde poți să te afirmi, atât noi, cât și cei tineri din echipa noastră. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun și vom vedea ce va ieși”, a mai spus Neacșa, care în ediția trecută a Ligii 2 a avut 28 de meciuri pentru Corvinul și a înscris 5 goluri. În Cupa României a evoluat în toate cele opt partide și a marcat 2 goluri.

  • Corvinul are asigurate cel puțin patru meciuri în cupele europene, în situația în care nu va reuși cel puțin o calificare. Dacă trece de Paksi FC, deținătoarea Cupei din Ungaria și vicecampioana, va continua în Europa League, în Turul 2, unde va întâlni echipa HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Dacă va fi eliminată din Europa League de către Paksi FC, atunci Corvinul merge în Turul 2 al Conference League, unde va întâlni AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Declarațiile lui Florin Maxim și Alexandru Neacșa de după Supercupa FCSB – Corvinul 3-0:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 05 Jul. 2024, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă