Președintele de la Crişul Sântandrei, noul team manager al FC Bihor! A început fotbalul chiar la trupa din Oradea, nu a reușit să joace în prima ligă cu ea, dar speră să o facă de pe un post de conducere: ”Este visul meu”

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 20:35 Liga 2
Președintele de la Crişul Sântandrei, noul team manager al FC Bihor! A început fotbalul chiar la trupa din Oradea, nu a reușit să joace în prima ligă cu ea, dar speră să o facă de pe un post de conducere: ”Este visul meu”

O nouă mutare în stafful tehnic al celor de la FC Bihor Oradea este reprezentată de numirea lui Sebastian Achim în funcția de team manager!

Fostul fundaș, acum în vârstă de 38 de ani, a lăsat echipa pe care o prezida, Crişul Sântandrei, pentru a reveni la clubul care l-a lansat în fotbal, deși într-o poziție inferioară.

Sebastian Achim, team manager la FC Bihor Oradea

După directorul tehnic argentinian Gustavo Aragolaza, o altă mutare a nou-promovatei în Liga 2 FC Bihor pentru construirea ”unei structuri administrative şi sportive solide”, așa cum spunea președintele George Tătar la prezentarea celui adus în locul antrenorului Florin Farcaș, este numirea ca team manager a lui Sebastian Achim.

Achim a fost președinte mai bine de un an la Crişul Sântandrei, echipă cu care în vara trecută a ieșit campion în Bihor, a reușit promovarea în Liga 3, iar la prima prezență în acest campionat a participat în play-off și a terminat pe locul 4, ultimul, în Seria 10. Anterior, acesta a fost fotbalist la FC Bihor, Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova, pentru ultimele patru jucând în prima ligă, Gyirmot, Szeged și Fuzesgyarmati (ultimele trei din Ungaria).

”E mult spus conducător. O să ocup postul de team manager al echipei. Sunt onorat să vin înapoi la echipa de la care am plecat spre fotbalul mare. Cum le-am spus și băieților, visul meu a fost să joc în Liga 1 ca jucător cu această echipă, iar acum sper să o fac de pe un post de conducere. Sper să mă ajute și băieții să promovăm în Liga 1. Bineînțeles, avem mult de lucru până acolo. Eu îmi doresc să le ofer toate condițiile jucătorilor, staffului, să fiu liantul lor între conducere și jucători”, a spus Achim.

El a fost prezent la stadionul ”Iuliu Bodola” și în vestiarul echipei încă de la reunire, de marți, 25 iunie, însă prezentarea sa de către FC Bihor a avut loc abia joi, printr-un scurt comunicat în care a fost postat și un videoclip în care a vorbit despre revenirea sa la clubul orădean.

”Sebastian Achim revine după 17 ani la echipa de fotbal fanion a judeţului şi se alătură noului proiect F.C. Bihor Oradea.
El va fi team managerul echipei”, a transmis FC Bihor joi, 27 iunie 2024.

Achim nu e singurul de la Crişul Sântandrei cooptat de FC Bihor. Antrenorul Gheorghe Ghiţ s-a întors și el la clubul orădean

Achim nu este singurul nume care trece în această vară de la formația bihoreană Crişul Sântandrei la FC Bihor Oradea.

Au mai fost aduși jucătorii Ioan Hora și Ionuț Ban, ultimul revenit la FC Bihor, cât și antrenorul Gheorghe Ghiţ (foto principal, cu tricou roșu), care va coordona activitatea Centrului de Copii şi Juniori. Despre Ghiț, fost și el antrenor în trecut la FC Bihor, clubul încă nu a comunicat nimic oficial până acum, deși imagini cu el în vestiar, la reunire, au devenit publice.

”Va urma o evaluare a lotului de către noul staff. Sunt bucuros că s-a reușit transferul lui Hora. Este un jucător important pentru noi și cu siguranță ne va ajuta. La fel și Ban, mă bucur că vin cât mai mulți orădeni la echipă, pentru că aceștia vin și cu sufletul”, a declarat Sebastian Achim despre cei doi jucători pe care i-a adus la Crişul Sântandrei și i-a luat după el la FC Bihor.

Achim a activat ca fotbalist până în vara trecută, la echipa din liga a treia maghiară Fuzesgyarmati.

Foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 27 Jun. 2024, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă