Adrian Scarlatache continuă la Concordia, însă nu ca jucător. ”Am niște targeturi pentru următorii ani și acum cred că este începutul”

Daniel NAZARE 23 Jun. 2024, 14:04 Liga 2
Adrian Scarlatache continuă la Concordia, însă nu ca jucător. ”Am niște targeturi pentru următorii ani și acum cred că este începutul”

Adrian Scarlatache (37 de ani) este noul team-manager al divizionarei secunde Concordia Chiajna, grupare care are ca obiectiv și în acest sezon promovarea în SuperLigă.

Decizia a venit după plecarea din club a directorului sportiv Cristian Bălașa, care semnase inițial cu Gloria Buzău, pentru a fi președinte executiv, dar despărțirea de nou-promovată s-a produs la doar câteva zile după aceea.

Adrian Scarlatache, team-manager la Concordia Chiajna!

La Concordia, Bălașa activa din 2019, ca director sportiv și delegat. Odată cu aducerea lui Gabriel Tamaș ca director sportiv, care să și participe la cursul acreditat de FRF pentru această poziție, Cristian Bălașa și-a pierdut din principalele atribuții pe care le avea.

Gabi Tamaș, cel care se ocupă de partea sportivă a ilfovenilor, a fost cel care a venit cu ideea Scarlatache, deși se discutase anterior prelungirea contractului pentru acesta ca fotbalist, care urmează și cursurile Școlii de Antrenori pentru a obține licența A.

”Am niște targeturi pentru următorii ani și acum cred că este începutul. Cred că am acumulat experiență mare în acești ani și cred că pot colabora foarte bine cu Ilie Poenaru și Gabi Tamaș”, a declarat, pentru ProSport, Adrian Scarlatache.

Scarlatache a jucat din 2024 pentru Concordia

Scarlatache a ajuns la Concordia în februarie 2024, după o jumătate de sezon petrecut la Campionii FC Argeș. Fundașul în vârstă de 37 de ani a activat în 7 meciuri din cele 10 disputate de trupa din Chiajna în 2024, strângând 467 de minute pe teren. În vara trecută semnat cu CFC Argeș, unde a prins doar 4 jocuri în Liga 2, totalizând 178 de minute.

În cariera sa, Adrian Scarlatache, originar din Turnu Măgurele, a evoluat pentru Dinamo, Pandurii Târgu Jiu, Jiul Petroșani, CS Mioveni (în două rânduri), CS Otopeni, Khazar Lankaran (în două rânduri, Azerbaijan), Astra, Samaxi, Zira (ambele din Azerbaijan), FC Hermannstadt, CFC Argeș și Concordia Chiajna.

Cine este Adrian Scarlatache

Scarlatache, poreclit de Mircea Rednic ”Puyol de Româna”, a adus ultima Cupă a României pentru Dinamo, în 2012, într-o finală cu Rapid. Unicul gol a fost marca chiar de el în munutul 58.

Adrian Scarlatache este un produs al centrului de juniori de la Dinamo. Și-a făcut debutul în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu, la data de 7 august 2005, într-un meci cu Farul Constanța.

A jucat peste 70 de partide în Liga 1 și peste 40 de partide la loturile naționale de juniori și tineret ale României.

Concordia Chiajna, doar locul 12 în sezonul regulat de Liga 2

Retrogradată în vara anului 2019 din prima ligă, Concordia Chiajna și-a propus mereu să promoveze, însă în ultimele cinci sezoane și-a ratat de fiecare dată obiectivul, în ciuda faptului că a beneficiat de un buget important, de condiții de pregătire și de jucători valoroși.

Cel mai aproape de promovare a fost în vara anului 2022, când a pierdut barajul de accedere în prima ligă în fața Chindiei Târgoviște, la lovituri de departajare. Antrenor era atunci Ianis Zicu.

Concordia Chiajna a terminat sezonul trecut abia pe locul 12 și a mers în Grupa B a play-out-ului, unde s-a clasat pe locul 3 din șapte echipe, sub Steaua lui Daniel Oprița și Chindia lui Diego Longo.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Daniel NAZARE 23 Jun. 2024, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă