Plecare-șoc de la Ceahlăul, a celui mai vechi om din conducere! ”Sunt foarte dezamăgit. Mă doare, este o decizie grea, dar pe care trebuie să o iau”

Narcis POHOAȚĂ 12 Jun. 2024, 13:12 Liga 2
Plecare-șoc de la Ceahlăul, a celui mai vechi om din conducere! ”Sunt foarte dezamăgit. Mă doare, este o decizie grea, dar pe care trebuie să o iau”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț din sezonul recent încheiat continuă să se destrame!

După plecarea antrenorului Cristian Pustai și a președintelui executiv Cătălin Anton, clubul nemțean se va despărți în cel mai scurt timp și de cel mai vechi om din stafful administrativ, Daniel Mahu Moisii.

Acesta a ocupat funcția de președinte al Consiliului de Administrație, iar după plecarea lui Cătălin Anton a fost președinte delegat.

Daniel Mahu Moisii pleacă de la Ceahlăul, după 6 ani: ”Sunt foarte dezamăgit. Este o decizie grea, dar pe care trebuie să o iau”

Dezamăgit că finanțatorul Anton Măzărianu nu i-a dat încredere pentru a reconstrui echipa, Daniel Mahu Moisii a decis să plece de la Ceahlăul.

”Bobi” Mahu și-ar fi dorit să poată pune în practică sub Pietricica tot ceea ce a acumulat în ultimii ani, inclusiv la cursurile de director sportiv certficat de FRF.

”Sunt foarte dezamăgit că de șase ani de zile, de când sunt în proiectul acesta, și am trecut prin toate etapele clubului, antrenând și la juniori, nu am reușit să obțin încrederea domnului Anton Măzărianu să fac ceea ce știu să fac, ceea ce am învățat și încă învăț să fac. Mi-aș fi dorit să mă lase să-mi pun în practică rolul de director sportiv la care în momentul de față studiez. Să mă lase să creez la Piatra Neamț o echipă, o filosofie, un ADN, un stil de joc, cu un buget, cu un obiectiv clar. După care să-mi aleg antrenorul. Din păcate, o luăm din nou invers și alegem prima dată antrenorul”, a declarat Daniel Mahu Moisii pentru Liga2.ro.

  • Interesant este că cel care l-a prezentat pe noul antrenor al echipei nemțene, italianului Marco Veronese, a fost chiar Moisii, iar anunțul a fost făcut de către club la puțin timp după ce Liga2.ro publica un interviu cu Anton Măzărianu, în care acesta spunea, printre altele, că se retrage în proporție de 99 la sută, că nu vede un viitor bun pentru club și că îi va fi greu să se mențină în Liga 2. Anunțul cu noul antrenor a fost din partea clubului ca un răspuns către finanțatorul din ultimii ani.

Mahu Moisii: ”Nu reușim să păstrăm nucleul de jucători din sezonul trecut”

Actualul președinte al Consiliului de Administrație a anunțat că va continua la Ceahlăul doar până la disputarea barajului de promovare în Liga 3 de către echipa a doua a clubului, care a câștigat Liga 4 din Neamț. ”Bobi” Mahu spune că Ceahlăul nu va reuși să păstreze nucleul de jucători din sezonul trecut, iar schimbarea lotului va fi o armă cu două tăișuri.

”Când aduci 20 de jucători este o strategie cu două tăișuri. E o strategie care îți poate ieși, dar probabilitatea să nu-ți iasă este destul de mare. Și ajungi să schimbi din nou antrenorul, să dai afară iarăși mulți jucători. Și acest lucru are un impact foarte mare asupra oricărei echipe. Filosofia mea despre fotbal este că o echipă se face în două-trei perioade de transferuri, timp în care păstrezi tot timpul un nucleu de jucători. Din păcate, noi nu reușim să păstrăm nucleul din sezonul trecut, din diverse motive. Ideea este să păstrezi 14-15 jucători, la care să adaugi doi-trei care să aducă plus valoare în locurile unde cei existenți nu dau randament. În funcție și de obiectiv, și de buget. Mă doare rău tare că trebuie să plec. E o decizie grea, dar pe care trebuie să o iau în momentul de față. Eu am crescut aici, am antrenat grupele de juniori, copilul meu este la juniori, e foarte greu”, a mai apus Mahu Moisii, care nu a comentat numirea antrenorului italian Marco Veronese: ”Nu comentez numirea antrenorului. Este decizia strictă a domnului Măzărianu, timpul va spune dacă a fost o decizie bună sau nu. Dar nu pot eu să judec pe nimeni după doar o săptămână. Antrenorul italian a venit la Piatra Neamț însoțit de un impresar italian, probabil acel impresar va aduce și jucători la echipă.”

Reacția finanțatorului Anton Măzărianu

Contactat de Liga2.ro pentru a comenta decizia lui Moisii, finanțatorul Anton Măzărianu a reacționat scurt: ”Nu am ce să comentez. El deja avea o asociație sportivă, vrea să înceapă ceva pe cont propriu. Cât despre lipsa încrederii, fiecare are dreptul să creadă ce dorește.”

Omul de afaceri care a finanțat echipa în ultimii ani a anunțat că va putea veni cu noi informații despre jucători și staff abia la începutul săptămânii viitoare.

”Deocamdată, ce pot să vă spun este că 99 la sută eu mă retrag. Aștept niște discuții cu cineva care poate prelua echipa, să vedem în ce condiții. Probabil acea persoană va pune și antrenor și o să-și impună tot managementul la club. Eu voi rămâne doar un simplu sponsor, din respect pentru Ceahlăul. Dar din asociație și din club voi ieși. Voi rămâne însă cu inima alături de club și în măsura în care se poate voi ajuta și clubul financiar”, spunea, la începutul lunii iunie, Anton Măzărianu, pentru Liga2.ro.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 12 Jun. 2024, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă