Alexandru Țigănașu se aștepta la un meci greu contra CS Mioveni, dar și la un gol înscris ”mai devreme”. Fundașul vorbește despre presiune și ce trebuia făcut mai bine

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 15:04 Liga 2

FC Botoșani avea prima șansă la menținerea în SuperLigă în barajul cu divizionara secundă CS Mioveni, iar după manșa tur și-a crescut și mai mult procentul de evitare a retrogradării și de rămânere pentru cel puțin al 12-lea sezon consecutiv în elita fotbalului românesc.

Vineri seară, echipa antrenată de Bogdan Andone a reușit în al treilea minut de prelungiri să înscrie, prin Aldair Caputa Ferreira, pentru un 1-0 contra argeșenilor, și să-și mărească și mai mult speranțele de salvare.

Alexandru Țigănașu, după victoria la limită a Botoșaniului în fața Mioveniului: ”Ne așteptam să înscriem mai devreme”

După joc, unul dintre cei opt jucători români cu care Andone a început manșa tur a barajului de menținere/promovare în prima ligă contra CS Mioveni a vorbit despre așteptările pe care le-a avut de la acest meci și cum a decurs el, din punctul său de vedere.

”Ne așteptam să înscriem mai devreme, să ne facem jocul ușor. Știam că ne așteaptă un meci greu, că vin să se apere. I-am desfăcut greu, dar, în final, cu un șut de la distanță, am reușit să obținem victoria. Sincer, așteptam să fie un meci închis, ei să vină să stea pe două linii. Noi trebuia să fim un pic la lucizi și mai concreți în fața porții. Orice ocazie am avut trebuia să o marcăm și cred că ne făceam jocul destul de ușor apoi”, a spus Alexandru Țigănașu la microfonul DigiSport.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani, întors la Botoșani în 2019, după o experiență nereușită în Liga 2 cu Petrolul, este om de bază în lotul moldovenilor și în acest sezon a bifat 30 de partide în prima ligă, de 27 de ori fiind titular și doar o dată fiind înlocuit.

”Suntem la un pas să ne salvăm, jucăm fiecare meci cu sabia deasupra capului și se vede și în jocurile noastre”

Văzută la un moment dat, în prima parte a sezonului, drept principala favorită la retrogradarea directă, FC Botoșani a avut un parcurs bun în 2024 și nu numai că a prins barajul de menținere, dar a fost aproape chiar de o salvare directă.

Totuși, trupa lui Andone a gâfâit pe final de play-out, remizând acasă cu FC Voluntari (0-0) și pierzând în deplasare la Galați (0-2 cu SC Oțelul), în timp ce cu CS Mioveni, adversar din Liga 2, s-a chinuit să-i dea gol și a făcut-o abia în prelungiri, când și-a și asigurat victoria la limită.

Țigănașu e de părere că miza partidelor a început să pună presiune, din acest motiv jocul nu a mai fost la fel de dezinvolt ca înainte.

”Nu cred că am intrat într-o pasă mai proastă, doar că se simte, pe final de sezon, presiunea, suntem la un pas să ne salvăm, jucăm fiecare meci cu sabia deasupra capului și se vede și în jocurile noastre, ultimele. Până să ajungem la locul de baraj, pur și simplu nu mai aveam nimic de pierdut și jucam dezinvolt. De asta ne-a și ieșit și am ajuns aici. Acum, pe final de sezon, e presiune, suntem acolo și mai avem doar un pas să reușim să rămânem în Liga 1 după un an extrem de dificil”, este de părere fundașul lateral stânga, integralist în manșa tur a barajului.

Țigănașu se așteaptă la un meci asemănător cu cel din tur și la Mioveni

Returul barajului dintre FC Botoșani și CS Mioveni are loc vinerea următoare, 24 mai, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Moldovenii au avantaj și își permit și o remiză în această deplasare.

”Mergem acolo încrezători. Cred că meciul o să fie asemănător, dar acum avem un avantaj și o să profităm de el”, a mai spus Alexandru Țigănașu.

FC Botoșani se află la capătul acestui sezon la prima astfel de experiență de a-și asigura menținerea în prima ligă în urma unui baraj.

Foto: Tudi și Ionuț Tabultoc / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 May. 2024, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă