După promovarea în premieră în Liga 2, în vara anului 2021, echipa din Șelimbăr și-a disputat jocurile considerate pe teren propriu, în campionat sau în Cupa României, mai întâi la Avrig, apoi la Râmnicu Vâlcea, Mediaș, Cisnădie și Sibiu.
De exemplu, în acest sezon 2023-2024, opt dintre cele zece meciuri organizate în cele două competiții le-a desfășurat pe stadionul Măgurea din Cisnădie (foto principal, cu tribuna principală, de lemn, acoperită), iar altele două le-a susținut pe stadionul Municipal din Sibiu.
Aproape că nu a existat pauză competițională, de vară sau de iarnă, în care conducătorii clubului din Șelimbăr să nu vorbească despre revenirea acasă a echipei, în multe rânduri declarându-se public că acest lucru se va întâmpla în curând. Au trecut mai bine de două sezoane și jumătate de când CSC Șelimbăr activează în Liga 2 și în continuare ”acasă” înseamnă alte localități.
Baza sportivă din Șelimbăr, construită din fondurile Companiei Naționale de Investiții (CNI), ar fi trebuit să fie gata de multă vreme, însă nici în momentul de față ea nu este utilizabilă.
O bună bucată de vreme, lucărrile la aceasta au stagnat, dar, acum, directorul general al CSC Șelimbăr, Cornel Stănilă, spune că se lucrează asiduu.
Cu toate acestea, oficialul liderului din Liga 2 ezită să se pronunțe în privința inaugurărilor noii arene.
”Veștile bune sunt că, în momentul de față, se lucrează foarte bine la stadion, sunt vreo 10 utilaje, se lucrează foarte mult la stadion. A fost o stagnare, într-adevăr, de un an, un an și ceva. În momentul de față, chiar se lucrează foarte bine și sperăm, fără a mai da termene de livrare, de recepție, sperăm să se finalizeze cât mai curând”, a declarat Stănilă într-o intervenție avută la Sport Total FM.
Însă, conducătorul echipei din Șelimbăr dă asigurări că noul stadion va avea numărul de locuri necesar pentru omologarea pentru Liga 2. Ar fi și greu să nu se întâmpla asta, ținând cont numai de faptul că meciuri din acest campionat se joacă, și nu doar din acest sezon, pe stadionul CNAF Buftea. Baza are o tribună cu circa 400 de locuri disponibile spectatorilor și aparține chiar… FRF.
”Pe proiectul tip, arena ar fi trebuit să aibă 500 de locuri, dar primarul și cu consilierii locali, cu Consiliul Local Șelimbăr o să aducă noua arenă la condițiile de omologare, care vor fi, cel puțin la Liga 2, de 1.600 de locuri”, a spus Cornel Stănilă.
În primul sezon în Liga 2, CSC Șelimbăr a jucat acasă la Avrig. În al doilea sezon s-a mutat ”acasă” în județul vecin, în Vâlcea, la Râmnicu Vâlcea, cu excepția partidei cu Dinamo, pe care a organizat-o pe Municipalul din Sibiu. În actualul sezon, trupa roș-albă a desfășurat mare parte din meciurile de acasă la Cisnădie, cu excepția a două jocuri, cu CSM Reșița și CS Mioveni, în care a primit acceptul de a fi gazdă pe arena utilizată de FC Hermannstadt. La Mediaș s-a organizat un singur meci, în toamna anului 2022, în Cupa României, cel cu Petrolul.
Pe de altă parte, CSC Șelimbăr activează în Liga 2, acum chiar în play-off, fără să aibă drept de promovare în SuperLigă. Forma sa de organizare, una de drept public, îi interzice acest lucru.
Cornel Stănilă spune că echipa își va schimba forma de organizare începând din vară, adică pentru noul sezon, urmând să devină societate pe acțiuni, astfel că, în cazul în care își va obține pe teren dreptul de a promova în SuperLigă, va avea dreptul de a ajunge în elită.
”Pentru viitor, primarul comunei, împreună cu Consiliul Local, cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Șelimbăr, au început deja demersurile pentru transformarea clubului într-o societate pe acțiuni. Le-am înaintat modelul de la Voluntari, unde am fost personal și am luat multe documente, modelul pe care să-l urmăm. Se lucrează la această schimbare de formă de organizare, iar din punctul meu de vedere, sunt convins că aparatul de specialitate al primarului va reuși până în luna iunie să definitiveze toate documentele”, a declarat directorul general al CSC Șelimbăr la SPTFM.
În acest sezon, în play-off-ul Ligii 2 activează două echipe fără drept de promovare: CSC Șelimbăr și Corvinul, clasate pe locurile 1, respectiv 3, în acest moment. Trupa din Hunedoara a făcut deja pașii necesari în această iarnă și a înființat asociația sportivă care să-i permită din următorul sezon să poată urca în prima ligă, dacă va obține acest drept pe teren. Mai trebuie acum, după încheierea sezonului actual, ca FRF să accepte cesionarea locului din Liga 2 al Corvinului către noua asociație care va avea în denumirea sa tot numele de Corvinul. Chiar administrația FRF a promovat aceste modificări care au tot avut loc în ultimii ani, astfel că, probabil, hunedorenii nu vor întâmpina nicio problemă în trece pe noua entitate.
Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures)
https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-liderului-ligii-2-la-mare-cautare-19304057
https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001
https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cheia-succesului-pentru-csc-selimbar-19303961
https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-in-play-off-ul-ligii-2-fara-drept-de-promovare-19303858
https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-despre-visul-selimbarului-de-a-fi-campioana-ligii-2-19303762
https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410
https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-speriat-europa-19296847