Sărbătoare mare la Reșița după promovarea în Liga 2. Călin Cheregi, după succesul în fața Devei: ”Știam, simțeam că acasă, cu atâția spectatori, nu putem rata, era inadmisibil”

Anda DELIU 08 Jun. 2023, 16:43 Liga 3

CSM Reșița a reușit să revină după doi în Liga 2. Cărășenii au triumfat cu scorul de 3-2 atât în turul, cât și în returul fazei finale a barajului de promovare cu CSM Deva, după ce au dominat, per total, formația antrenată de Ștefan Nanu.

Pe gazonul din Valea Domanului, după fluierul final al arbitrului Cătălin Buși, a fost mare sărbătoare, cu regulile de securitate total ignorate, cum s-a întâmplat pe toate stadioanele în care s-a jucat cu promovarea pe masă. Reșița se întoarce în Liga 2, de unde retrogradase dramatic în 2021, și este tot un club de drept public, astfel că nu are drept de promovare mai sus.

CSM Reșița a atacat cu tupeu și a promovat în Liga 2

Echipa din Caraș-Severin a știut ce a vrut de la baraj, după ratarea de anul trecut în fața Dumbrăviței, chiar în Valea Domanului. În acest an a trecut mai întâi de ACSO Filiași (2-2 în deplasare și 5-0 acasă), iar apoi de CSM Deva (3-2 în deplasare și 3-2 acasă).

Primul gol al returului cu Deva a fost unul frumos, cu un atac la care Chera a centrat, iar Aboubacar a marcat din câțiva metri. După deschiderea de scor din minutul 11, Deva a reușit să egaleze, după un corner, în minutul 24, prin reușita lui Bogdan Țoiu. În minutul 33, Creciunesc l-a faultat pe Rimovecz și s-a dat penalty, iar Ștefan Bărboianu a fost cel care a transformat. Imediat după repunere, la o fază creată de Drăghiceanu, Alexandru Negru a marcat și el. În partea secundă, CSM Deva a înscris singurul gol prin Alin Pencea, intrat la pauză, cu o execuție foarte frumoasă. S-a terminat, astfel, tot 3-2, ca în tur, când Reșița s-a impus mult mai greu, după ce a revenit de la 0-2 și golul victoriei l-a reușit la ultima fază din prelungiri.

CSM Reșița în meciul retur al barajului cu CSM Deva: Ct. Căpățână – Bărboianu, Dudea , C. Ardei, Rimovecz – I. Popescu (Fota 83’), Velcotă, Drăghiceanu (cpt.), Chera (Trancă 78’)- Al. Negru, Gakou (Dane 40’). Rezerve neutilizate: Zimmermann – Breșneni, Szijj, Domil, Rob. Petre, Gomboș.

Călin Cheregi, după promovarea cu CSM Reșița: ”Pentru noi a fost un vis frumos”

Călin Cheregi, prezent la CSM Reșița de când echipa era în Liga 2, dar antrenor principal doar din vara trecută, după ce Dan Alexa n-a reușit promovarea, a povestit cum a trăit barajul.

”Emoții am avut. Cele constructive, tot timpul. Aceleași sentimente le-am trăit din prima etapă cu Buziașul. Sunt emoții firești, am încercat să le stăpânesc cât mai bine, pentru că nu doream să le transmit jucătorilor. Îi simțeam bine, nu erau într-o zonă periculoasă din punct de vedere emoțional și am încercat să mă gestionez foarte-foarte bine. Am fost încrezător, dar nu încrezut. Știam, simțeam că acasă, cu atâția spectatori, nu putem rata, era inadmisibil. Nu se mai putea să ratăm încă o dată promovare. Pentru noi a fost un vis frumos. Din prima etapă și până când am terminat campionatul am fost tot pe primul loc. În play-off am avut din nou evoluții bune. Doar că echipele din play-off sunt bune și ele, nu poți să ai pretențiii să bați pe toată lumea.

În cel două meciuri cu Deva și Filiași s-a jucat cu garda jos. Au fost momente bune, mai puțin bune. Le-am gestionat cu toții bine. Mă simt bine că fac parte din acastă familie generală a tututor celor care sunt aici”, a precizat antrenorul principal care a readus Reșița în Liga 2.

El a mai spus că, până spre final, nu a fost convins e promovare. ”În minutul 90+4. La 3-2, în momentul în care au arătat prelungirile, era absurd. Dar am riscat cu Aboubacar, care nu e refăcut deloc, am zis să joace câteva minute, pentru că este un jucător de forță. Dar eram sigur că la câtă dorință și putință are era imposibil să nu înscrie. De asta am riscat cu el, chiar dacă am pierdut o înlocuire rapidă. Dar a fost jucătorul determinant, care a deblocat acest meci”, a mai precizat Cheregi.

Nu îi ”pensionează” pe Zimmermann, Breșneni sau Bărboianu

Antrenorul Reșiței vrea să mențină 90 la sută din lot, printre jucători fiind și unii cu vârste mult înaintate.

”Trebuie să ne așezăm, să facem o evaluare corectă a lucrurilor, pentru că urmează un campionat greu, cu echipe bune, foarte bune, cu obiective bine stabilite. Aș vrea ca cel puțin 90 la sută din grup să mergem mai departe”, a punctat Cheregi.

Întrebat dacă jucătorii mai maturi, precum Zimmermann (40 de ani), Laurențiu Breșneni (39 de ani) sau Ștefan Bărboianu (35 de ani) vor fi ”pensionați”, el a negat. ”Nu. Sunt niște jucători care au dus greul acestui campionat, am avut anumite deci în anumite momente pentru a-i odihni”, a mai adăugat Cheregi.

”După această promovare m-au încercat niște emoții pe care nu le-am simțit de ceva timp în fotbal. Drumul Reșiței și construcția acestei echipe abia acum încep. Este un mediu în care se poate face performanță. Mi-a fost foarte greu când am ales să fiu jucător și antrenor secund, a fost mult stres, supărări, fericiri, și am reușit acum ceea ce anul trecut nu am putut. Anul trecut plângeam de supărare, iar acum, în același loc, zâmbesc cu toată ființa mea. Mă bucur pentru acest oraș și pentru acești oameni care au umplut stadionul până la refuz. Reșița merită tot ce-i mai bun din fotbal și sunt convins că la anul vom face o echipă bună!”, a spus fundașul Ștefan Bărboianu, fost jucător la U Craiova, Astra, Dinamo, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Momentan, Reșița e club de drept public

Cel mai probabil, CSM Reșița va mări numărul de echipe care vor juca în Liga 2 fără drept de promovare în prima ligă, fiind un club de drept public, al primăriei.

Călin Cheregi e convins că situația se poate schimba. ”Având în vedere cum se mișcă lucrurile pe aici, dacă ar fi să fim acolo nu cred că ar fi o problemă din punct de vedere juridic. Aici se invesește foarte mult, se lucrează în fiecare lună, apare câteva ceva. Un balon, containerele în loc de vestiare. Și nu cred că echipa mare va fi lăsată de izbeliște dacă se pune poblema (n.r. – să se tragă la promovarea în prima ligă). Dar trebuie să fim cumpătăți, să pornim pas cu pas, să vedem unde suntem, să fixăm obiective clare, conforme cu realitatea”, a mai adăugat antrenorul. Despre planurile legate de un investitor, Liga2.ro va reveni cu un material detaliat.

Circa 8.000 de spectatori au asistat miercuri la meciul dintre CSM Reșița și CSM Deva, câștigat de echipa lui Călin Cheregi cu scorul de 3-2, în urma căruia trupa din Valea Domanului a promovat în Liga 2.

Foto: Miruna Mihancea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vulpea-cand-nu-ajunge-la-struguri-stefan-nanu-e-multumit-de-csm-deva-chiar-daca-a-pierdut-cu-csm-resita-si-nu-a-promovat-in-liga-2-primarul-mesaj-catre-jucatori-si-suporteri-sa-19274556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

https://liga2.prosport.ro/liga-3/salve-de-tun-la-marginea-bucurestiului-cs-tunari-a-promovat-in-premiera-si-mareste-din-nou-numarul-echipelor-din-ilfov-in-liga-2-am-sperat-am-luptat-pana-la-capat-am-crezut-in-noi-pana-la-19274435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-tunari-alexandria-resita-corvinul-au-promovat-in-liga-2-19274361

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soimii-lipova-are-un-nou-presedinte-dupa-demisia-lui-radu-pop-noul-conducator-era-pana-de-curand-seful-intregului-club-19274375

Anda DELIU 08 Jun. 2023, 16:43 Liga 3
Pe aceeași temă