Acuze grave între Auraș Brașoveanu și Cristi Munteanu, după Gloria Buzău – SC Oțelul. ”Îi facem plângere, să demonstreze ce spune!” vs. ”Am poze! Am tot ce trebuie. Le voi arăta dacă sunt chemat la comisie!” | EXCLUSIV

Daniel VLAD 17 May. 2023, 23:59 Liga 2
Acuze grave între Auraș Brașoveanu și Cristi Munteanu, după Gloria Buzău - SC Oțelul. ”Îi facem plângere, să demonstreze ce spune!” vs. ”Am poze! Am tot ce trebuie. Le voi arăta dacă sunt chemat la comisie!” | EXCLUSIV

Auraș Brașoveanu, președintele clubului Gloria Buzău, a adus acuze grave celor de la SC Oțelul Galați, la finalul partidei directe din returul play-off-ului Ligii 2, desfășurată marți seară în Crâng și încheiată cu victoria gazdelor cu scorul de 1-0.

Brașoveanu i-a acuzat pe gălățeni că au ”umblat” la arbitri

Sfârșitul campionatului Ligii 2 s-a transformat într-un adevărat circ. Pe lângă acuzele venite încontinuu din partea celor de la Dinamo, despre faptul că Steaua joacă în play-off doar să-i încurce pe ei, ori scandalul dintre Florin Talpan și Daniel Oprița, o dispută ieșită din comun s-a produs și la Buzău, după jocul dintre Gloria și SC Oțelul, între Auraș Brașoveanu și Cristian Munteanu.

”Babicu” a fost abordat după interviul dat la sfârșitul meciului dintre Gloria Buzău și SC Oțelul de președintele Gloriei, Auraș Brașoveanu. Acesta din urmă, iritat de declarațiile făcute de oficialul Oțelului la adresa arbitrajului lui Viorel Flueran, i-a adus acuze extrem de grave lui Munteanu.

”Cristi, dar de ce nu spui când trimiți arbitrii, le dați masă, le plătiți cazare. P-asta n-o spui? Lasă c-o spun eu, dacă n-o spui tu! V-am prins cu arbitrii la masă și cu cazare plătită? Pot să o dovedesc oricând. Spune-le pe astea! Vii și te iei de o echipă care și-a urmărit interesul. Dar, până acum, când am plecat cu jucător direct la operație, atunci ce s-a întâmplat? Vreți să fac dovada că ați plătit? O fac. Să vedem atunci cum răspundeți. Când plăteai arbitrii acasă? Vrei să-ți fac dovada? Ți-o fac pe loc! Te-am prins la hotel și la masă, ce te uiți la mine, nu e așa?”, a strigat Brașoveanu. Ulterior, în spațiul respectiv a apărut și Dorinel Munteanu și au urmat jigniri și amenințări și între cei doi.

Auraș Brașoveanu: ”Voi arăta probele doar dacă sunt chemat la comisii!”

ProSport a luat legătura în cursul zilei de miercuri cu Auraș Brașoveanu, pentru a discuta concret cu acesta despre acuzele respective, dar oficialul Gloriei Buzău a părut că bate în retragere, însă a spus că probele pe care le deține le va pune, totuși, la dispoziția comisiilor abilitate, dacă se va trezi cu vreo plângere făcută pe adresa sa.

”A fost o discuție neoficială, mai puțin ortodoxă, dar neoficială, vizavi de faptul că nu mi s-a părut corect să minimalizezi munca antrenorului și munca echipei. Cristi Munteanu dădea interviul și a reieșit că Oțelul nu a putut să joace. Pur și simplu ne-a acuzat că am făcut jocurile altei echipe. Eram acolo și l-am auzit. După ce s-a terminat interviul i-am reproșat, dar, repet, am avut discuția neoficial. A fost discuția care a apărut în public cu arbitrii, deși asta era o altă discuție cu el, iar ei știu despre ce e vorba și nici nu mi-au dat răspuns. Discuția asta legată de arbitri nu vreau să o dezvolt. Dacă el avea contraargumente să fiți convinși că mă combătea pe loc”, a spus Brașoveanu.

”Nu aduc nicio acuză clubului Oțelul. Eu am discutat cu două persoane”

Întrebat de către reporterul ProSport despre ce arbitri vorbește și rugat să ne divulge numele persoanelor pe care le-a surprins la masă, Brașoveanu a părut că bate și mai tare în retragere, dându-și seama că va intra într-un imens scandal care s-ar putea să se lase cu urmări și cu sancțiuni foarte dure.

”Vă repet, a fost o discuție neoficială despre un fapt la care au participat. Vreau să subliniați faptul că nu aduc nicio acuză clubului Oțelul. Eu nu m-am referit la clubul Oțelul. Eu am discutat cu două persoane. Dacă cineva este curios și vrea să afle exact ceea ce s-a întâmplat, eu pot face dovada. Am tot ce trebuie.

Eu nu m-am referit la perioada din play-off, dar e tot din sezonul ăsta, însă în altă perioadă. Și fiți convinși că am dovezi. Altfel nici nu mă angajam în discuția asta. Am tot ce trebuie, repet, tot ce trebuie. Și poze. Dacă am nevoie de ele le voi arăta, dar eu nu vreau să le folosesc. La masă nu era Cristi Munteanu, dar nu mai insistați că oricum nu vă spun nimic și nu vă spun ce persoane erau la masă. Nu vreau să vă spun, deoarece nu am interes să lovesc în clubul Oțelul. Și stați liniștit că nu o să mă cheme la comisii. Eu nu sunt omul care vreau să provoc un scandal. Eu acolo am avut o discuție cu două persoane, iar una m-a jignit în ultimul hal. Dorinel Munteanu m-a amenințat. A continuat circul pe care l-a început pe teren”, a spus Brașoveanu.

”A sărit la bătaie la antrenori!”

Brașoveanu și-a continuat acuzele la adresa lui Dorinel Munteanu: ”A sărit la bătaie la antrenori, iar pe mine m-a amenințat că o să văd eu când o să vin la Galați, iar eu l-am întrebat dacă e chiar atât de șmecher.”

Încercând să revenim la subiectul acuzelor cu banii pe care oficialii Oțelului i-ar fi plătit către o brigadă anume de arbitri, conform acuzelor conducătorului de la Buzău, Brașoveanu a bătut din nou în retragere și nu a mai avut curajul să își susțină public cele declarate după meci. ”Domnule, nu vreau să fac scandal. Oțelul se pregătește de un meci capital pentru ea, iar eu respect clubul Oțelul. Dar, dacă Oțelul Galați mă va reclama, atunci o să scot probele pe care le am. Erau în Galați. Nu e voie să stai la masă cu arbitrii. Baremul se plătește la stadion. În baremul ăsta îți intră și masă și casă, cum s-ar spune. Problema e că și ei știu ceea ce știu eu. Să mă dea ei la comisii, că atunci o să demonstrez și eu. Și v-am spus că în discuția asta nu intră Cristi Munteanu.

El nu era acolo. Eu știu cine era la masă, dar nu vreau să dezvolt acum. Ei au un meci important, iar eu le doresc să îl câștige. Pe mine chiar mă interesează să învingă Oțelul pe Dej, deoarece eu cu Dej sunt în luptă pentru locul de baraj. Pe mine m-a deranjat că cei de la Oțelul nu au stat să gândească bine. Noi nu am jucat pentru Dinamo. Am jucat doar pentru noi că aveam nevoie de victorie în lupta noastră cu Dej”, a mai spus Auraș Brașoveanu pentru ProSport. Acesta este originar chiar din Galați și cel mai probabil face referire la meciul din sezonul regular dintre cele două echipe.

Cristi Munteanu apără imaginea clubului Oțelul Galați după acuzele lui Brașoveanu: „Îi vom face direct plângere. Nu e de glumit cu așa ceva. Să arate ce probe are!”

ProSport a luat legătura și cu managerul executiv al SC Oțelul Galați, Cristian Munteanu, iar acesta ne-a mărturisit că-i va face plângere lui Auraș Brașoveanu.

”Eu nu mai eram acolo când el urla. Am auzit în spatele meu doar numele Cristi, dar eu ieșeam pe ușă. După interviul pe care l-am dat am plecat imediat.

Dar am văzut și eu înregistrarea video apărută public, cu tot ce a vorbit el, însă trebuie să demonstreze. Nu te joci cu asemenea acuze. Te pufnește râsul la toate aceste acuze. Cum să umblăm noi la arbitri? Păi să ne demonstreze el un meci în care noi am fost avantajați de arbitraj. Să ne arate dacă noi am beneficiat de vreun 11 metri, de vreun gol din offside, de vreo fază, de ce vrea el. Să ne caute și la Liga 3 dacă am fost avantajați de arbitraj, dar și acum la Liga 2. Să vină cu faze de unde o vrea el.

Să își asume acum tot ce a spus și să demonstreze că cineva de la Oțelul a stat la masă cu arbitrii. Să îl arate el pe Cristi Munteanu sau pe cine o vrea el de la noi de la Oțelul Galați că am stat la masă cu arbitrii. Păi noi tot urlăm de arbitraje de etape bune și acum… Și acum, la Buzău, au fost faze împotriva noastră. Vreo două hențuri, am avut 11 metri nedate, fault la Fatai, apoi fault Yabre, când a ieșit cornerul ăla. Dar au fost mult mai multe faze împotriva noastră. Fault la portar la golul lor.  Însă, vă anunț că domnului Brașoveanu îi vom face plângere, dacă nu s-o fi și făcut până acum sesizarea împotriva lui. Să vină și să arate toate probele pe care zice că le are. Nu vreau să mai discut mult pe temea acestui subiect, deoarece avem un meci capital cu Dej, iar noi vrem să ne concentrăm doar pe acest joc”, a declarat Cristi Munteanu

SC Oțelul Galați ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2 cu o rundă înainte de final, cu 46 de puncte, la fel ca Dinamo (locul 3). Gloria Buzău se află pe locul 5, cu 42 de puncte, și este în luptă indirectă cu Unirea Dej (locul 6, 40 puncte) pentru a rămâne pe această poziție. În utlima etapă, duminică, de la ora 13:00, SC Oțelul joacă acasă cu Unirea Dej și cu o victorie este matematic promovată, iar Gloria are nevoie de un succes în deplasare la Steaua pentru a rămâne pe locul 5 și a merge la barajul de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comunicatul-emis-de-sc-otelul-dupa-partida-cu-gloria-buzau-19271455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-19271425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-un-car-de-nervi-dupa-gloria-buzau-sc-otelul-19271426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristi-munteanu-a-izbucnit-la-finalul-meciului-de-la-buzau-otelul-a-fost-macelarita-de-arbitru-nu-mai-e-nicio-smecherie-aici-a-fost-pe-fata-presedintele-gloriei-s-a-simtit-atacat-19271337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/imagini-fabuloase-cu-adrian-mihalcea-antrenorul-gloriei-buzau-a-simulat-o-lovitura-primita-de-la-ionut-neagu-si-s-a-tavalit-pe-jos-in-prelungirile-meciului-cu-sc-otelul-arbitrul-n-a-gustat-teatrul-s-19271323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1900-in-crang-echipa-lui-dorinel-munteanu-la-a-doua-ocazie-sa-bifeze-matematic-promovarea-in-prima-liga-19271262

Daniel VLAD 17 May. 2023, 23:59 Liga 2
Pe aceeași temă