CSC Dumbrăvița a pierdut ultima deplasare din acest sezon de Liga 2, la Progresul Spartac. Cosmin Stan, foc și pară pe brigada de arbitri în retragere: ”Nu înțeleg de ce trebuia neapărat să câștige echipa gazdă!”

Anda DELIU 29 Apr. 2023, 17:49 Liga 2
CSC Dumbrăvița a pierdut ultima deplasare din acest sezon de Liga 2, la Progresul Spartac. Cosmin Stan, foc și pară pe brigada de arbitri în retragere: ”Nu înțeleg de ce trebuia neapărat să câștige echipa gazdă!”

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 2-3 în deplasare la Buftea, cu Progresul Spartac, după un meci destul de alert, mai ales în prima repriză.

Au fost discuții aprinse la validarea golului victoriei bucureștenilor, din minutul 90, când nu a fost clar dacă balonul a trecut linia porții lui Cătălin Trifon.

După meci, antrenorul Cosmin Stan a spus că arbitrii, aflați la ultima delegare în Liga 2, ar fi fost ”găzdari” tot meciul și că au vrut să ajute Progresul Spartac la partida lor de retragere.

CSC Dumbrăvița a început meciul de la 0-1

Partida din etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2 a început rău pentru timișeni, căci la prima fază, Eugen Lixandru a marcat frumos din afara careului, la o acțiune individuală, chiar din secunda 22.A fost cel mai rapid gol înscris în acest sezon.

Dumbrăvița, salvată matematic de runda trecută, a încercat să egaleze repede, dar nu a reușit să pătrundă prea abil prin careul bucureștenilor. Pentru Progresul Spartac, Stanciu și Radu au pus la muncă apărarea adversă, în timp ce Piftor și Martinov au avut cea mai mare poftă în atac la poarta lui Soare. Până urmă, chiar înainte de pauză, în minutul 44, a venit egalarea. Toma a centrat bine pentru Alexandru Piftor, din stânga la a bara a doua și tabela s-a modificat pentru 1-1.

Erimia și-a epuizat schimbările înainte de o oră de joc

Repriza secundă a fost una mult mai puțin alertă. Andrei Erimia a terminat schimbările din minutul 55, iar în minutul 62 Progresul Spartac a reușit să revină la conducere. Matei Andrei a fost lovit din plin în careu de portarul Trifon, iar Eugen Lixandru a transformat penalty-ul acordat de Dan Dreve.

Cosmin Stan a făcut patru mutări și a reușit să schimbe jocul. În minutul 72, Gîsă a centrat bine pentru reluarea lui Salhi pentru 2-2. Imprundența lui Zaluschi, care a avut o intrare întârziată în minutul 83, deși mai avea un avertisment, a făcut ca bănățenii să joace finalul în inferioritate numerică.

Autogol Călin Toma în minutul 90

Jocul s-a tranșat în minutul 90, când, la o centrare din stânga a lui Tudorache, Călin Toma a stat prea aproape de Cătălin Trifon. Goalkeeperul a reținut mingea, dar și Toma a sărit la cap și l-a incomodat pe portar, iar mingea scăpată s-a dus spre poartă. Tușierul Petrică Cîmpean a semnalizat gol, iar Dan Dreve a arătat centrul terenului în momentul în care Matei Andrei a avut o reluare în transversală și mingea a revenit în joc. De la margine fusese indicat deja gol.

Cosmin Stan, declarații pe lângă ce s-a întâmplat pe teren. Contestă penalty-ul, eliminarea lui Zaluschi și golul decisiv

După meci, Cosmin Stan a exagerat în critica brigăzii de arbitri. El invocă și penalty-ul, unul clar ca lumina zilei, cu un argument care nu există în niciun regulament, și anume, că mingea rămâne la Trifon după ciocnire, când orice om de fotbal știe că se credietază atacul. Singura fază reală de discutat era validarea golului decisiv.

”Un meci fără miză. Tocmai de aceea, ambele echipe au jucat pe cartea atacului. Noi am făcut un meci bun, cred că am fost mai prezenți decât adversarii noștri, am fost echipa care a încercat mai mult, a pasat mai mult, în timp ce Progresul a mizat mai mult pe contraatac. Sper să nu fiu subiectiv, dar rezultatul e neconform cu ceea ce s-a întâmplat în teren. Un rezultat decis de arbitru, cu faza golului 3. Am revăzut acum această fază, de vreo 10 ori m-am uitat la ea, nu știu sincer unde a depășit mingea linia porții. Maniera brigăzii a fost permanent cu echipa gazdă, pentru că probabil așa trebuie să se întâmple, să câștige gazde la ultimul meci al unei brigăzi de arbitri. Asta într-un meci fără miză, foarte spectaculos, dar influențat de greșeli majore de arbitraj. Am văzut toate fazele litigioase acum, după meci. Zaluschi preia la mijlocul terenului, își prelungește mingea pentru că e ținut, în mod normal revii și dai fault. Clar ca lumina zilei! S-a dat invers și galben. Plus că faza penalty-ului a fost foarte încâlcită. Într-adevăr, Trifon intră în adversar, dar mingea rămâne la el din acel clinci. Adversarul nu dă mingea pe lângă el, ci în Trifon. Toate fazele care au fost litigioase, au fost judecate în favoarea gazdelor. După părerea mea, brigada de arbitri a avut clar o influență asupra rezultatului final. Și când spun brigadă, mă refer și la tușier, care a semnalizat gol în minutul 90. Dar noi tot ne uităm și nu vedem unde e golul! Când cade mingea din bară, cade în fața porții, clar! În prima fază, în care Toma respinge de pe linia porții, nu se vede absolut nimic”, a spus Stan pentru site-ul clubului.

CSC Dumbrăvița în eșecul din play-out cu Progresul Spartac: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Moțiu (Curea 65’) – Tismonar, Salhi, I. Tănase (Niakate 65’), Martinov (Zaluschi 65’), C. Toma – Piftor (Paulevici 65’), L. Bodri. Rezerve neutilizate: Mikloș – Toroc, Bg. Sima, Amariei, Andr. Olaru.

Cosmin Stan spune că din cauza arbitrilor nu a putut să utilize doi tineri jucători, fiindcă ar fi fost dezamăgiți că pierd!

Cosmin Stan e supărat că, aparent, din cauza arbitrilor, nu a putut întineri echipa pe final de joc, inclusiv cu un copil de 16 ani, Bogdan Sima. Antrenorul vorbește de un final tensionat, deși tot el a spus anterior în declarație că meciul nu mai avea miză.

”Nu am nimic să le reproșez băieților. Sunt foarte mulțumit de ei, am venit la acest meci cu obiectivul îndeplinit. Am jucat fotbal, am arătat că suntem o echipă preocupată să joace, care e într-o creștere foarte mare în ultimul timp. Încă o dată spun, nu meritam să pierdem acest meci! Bogdan Sima a făcut pregătirea cu noi în iarnă, s-a antrenat două săptămâni alături de noi. L-am urmărit în continuare, iar în ultimele două săptămâni s-a antrenat din nou cu prima echipă. Și el face parte din grupul de jucători foarte talentați pe care îi are Silviu Bălace la Galaxy, cu care avem o colaborare. Îmi pare rău că jocul a descurs astfel, pentru că aș fi vrut să îl debutez și pe el azi. Dar pe acel final tensionat, nici el și nici Toroc nu au intrat. Nu avea niciun rost, copiii probabil ar fi fost și mai dezamăgiți să piardă acest meci care – nu mă pot abține! – a fost influențat clar de un arbitru aflat la ultimul său meci din carieră. Nu înțeleg de ce trebuia neapărat să câștige echipa gazdă!”, a mai spus antrenorul Dumbrăviței, evident influențat de jocul pierdut în fața unei echipe inferioare în clasament.

CSC Dumbrăvița mai are un meci în Liga 2 și poate termina cel mai sus pe locul 3 în grupa sa de play-out

În urma rezultatelor din etapa a 6-a a play-out-ului, penultima, CSC Dumbrăvița rămâne cu 33 de puncte și este tot pe locul 3 în Grupa B.

În ultima rundă va juca acasă cu FC Brașov (locul 1, 41 puncte), iar mai sus de locul 3 nu poate urca, doar poate pica pe locul 4, dacă Viitorul Pandurii, cu un punct mai puțin, va câștiga acasă cu Progresul Spartac. Aceasta din urmă va juca apoi cele două meciuri de baraj de menținere în Liga 2, contra Metaloglobusului sau Slatinei.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cel-mai-rapid-gol-din-acest-sezon-de-liga-2-marcat-de-progresul-spartac-in-penultima-etapa-din-play-out-eugen-lixandru-autorul-reusitei-19268594

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

Anda DELIU 29 Apr. 2023, 17:49 Liga 2
Pe aceeași temă