Leo Grozavu, optimist că Poli Iași poate fi prima echipă care câștigă în acest sezon la Brașov: ”Nu sunt adeptul unui joc la mica ciupeală.” Jucătorul despre care speră să se transforme din ”broasca cea râioasă în prințesa cea frumoasă” și motivul pentru care Tincu nu mai joacă

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2022, 16:37 Liga 2
Leo Grozavu, optimist că Poli Iași poate fi prima echipă care câștigă în acest sezon la Brașov: ”Nu sunt adeptul unui joc la mica ciupeală.” Jucătorul despre care speră să se transforme din ”broasca cea râioasă în prințesa cea frumoasă” și motivul pentru care Tincu nu mai joacă

Politehnica Iași va disputa sâmbătă, sub Tâmpa, al doilea mei consecutiv în deplasare în campionat.

După victoria categorică obținută la Dumbrăvița, scor 3-0, ieșenii vor evolua tot pe teren străin și în runda a 14-a, cu FC Brașov, un adversar de această dată cu pretenții la play-off.

Leo Grozavu, încrezător că elevii săi pot câștiga la Brașov

Deși echipa pregătită de Dan Alexa nu a pierdut încă niciun meci în propriul fief, unde a înregistrat trei victorii și trei remize, ieșenii speră să pună punct invincibilității ardelenilor sub Tâmpa.

Față de alte conferințe de presă, când a subliniat mai multe aspecte negative, antrenorul Leo Grozavu a afișat o mină ceva mai optimistă la conferința de presă premergătoare partidei de la Brașov. Acesta a repetat în mai multe rânduri faptul că echipa este în creștere și că elevii săi asimilează rapid ceea ce lucrează la antrenamente. Iar acest lucru îi dă încredere în perspectivă.

Cu o zi înaintea plecării spre Brașov, Leo Grozavu a declarat că își dorește ca elevii săi să fie primii care obțin toate punctele pe terenul echipei antrenate de Alexa.

”După o săptămână reușită, în care moralul nostru a mai crescut, ne așteaptă din nou o partidă foarte dificilă. Întâlnim o echipă pe care am analizat-o destul de bine, robustă, cu jucători maturi, o echipă bine organizată din punct de vedere defensiv, foarte disciplinată și nu va fi ușor. Dar sunt încrezător, pentru că băieții arată în antrenamente o creștere, arată voință, disciplină, determinare. Și atunci e normal ca și eu să mă aștept la lucruri bune pe teren în timpul jocului. Cunosc faptul că Brașovul nu a pierdut acasă, dar la un moment dat va trebui să se întâmple asta. Noi sperăm să fie împotriva noastră. Echipa este într-o creștere vizibilă ca ritm, ca angajament, ca potențial. Am așteptări mari de la jucătorii mei”, a declarat Leo Grozavu.

Grozavu: ”Nu joc la mica ciupeală”

Întrebat dacă s-ar mulțumi și cu un punct pe un teren pe care se câștigă greu, antrenorul Iașiului a răspuns că în funcție de cum va decurge jocul, ia în calcul și o remiză. Dar a ținut să puncteze faptul că nu va juca la scor egal.

”La fiecare meci vom merge să câștigăm, dar sigur că în funcție de datele de la momentul jocului putem să luăm în calcul orice. Niciodată nu vom merge să ne propunem puțin. Ne propunem mult și la final vom vedea. Important este să acumulăm puncte. Trei puncte sunt ideale, dar de fiecare dată, chiar și pe teren propriu, un punct contează. Este important să nu pierzi jocurile. Dar nu sunt adeptul unui joc la mica ciupeală, să jucăm la scor egal. În niciun caz”, a completat antrenorul Iașiului.

  • În acest sezon, în campionat, FC Brașov a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu Minaur Baia Mare, 1-0 cu Ripensia, 1-0 cu Metaloglobus, 0-0 cu CSM Slatina, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc și 4-0 cu CSC Dumbrăvița.
  • În schimb, Poli Iași are următoarele rezultate înregistrate în deplasare în campionat: 0-0 la SC Oțelul, 2-1 la Unirea Dej, 1-2 la Steaua, 0-0 la Unirea Slobozia, 1-3 la Ripensia, 0-1 la CSM Slatina și 3-0 la CSC Dumbrăvița. Două victorii, două egaluri și trei înfrângeri sunt rezultatele trupei din Copou.

Torino Hunte, broasca cea râioasă și prințesa cea frumoasă!

Antrenorul nu va conta în meciul cu FC Brașov pe Knoflach, Plokhotnyuk și Hunte Torino, accidentați, în timp ce Bujor și Telcean sunt incerți.

Despre Hunte, Leo Grozavu a precizat că nu se antrenează și nu știe care va fi viitorul său la Poli: ”Hunte, deocamdată, este jucător sub contract cu clubul. Mai multe nu vă pot spune. Poate vine vreo aură din asta miraculoasă care îl transformă din broasca cea râioasă în prințesa cea frumoasă. Am avut o discuție cu el la început, dar o decizie se va lua în cadrul clubului. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Deocamdată el este sub contract cu noi, dar nu se antrenează și atunci nu are rost să discutăm.”

Atacantul olandez adus în vară are 10 meciuri jucate pentru Poli Iași, șapte începute ca titular, în toate fiind schimbat (552 minute jucate) și nu a înscris niciun gol.

Motivul pentru care Răzvan Tincu nu a prins lotul la Dumbvrăvița

Antrenorul Leo Grozavu a explicat și motivul pentru care experimentatul fundaș central Răzvan Tincu nu a prins lotul în deplasarea de la Dumbrăvița: ”Așa am considerat la momentul respectiv. Tincu este un jucător important, cu experiență, dar nu l-am găsit în cea mai bună formă nici mentală, nici fizică. Dar nu a fost pedepsit sau lăsat acasă pentru că e slab. În niciun caz! E un jucător important pentru noi, dar jucătorii care au jucat în poziția lui și-au făcut treaba și am considerat că trebuie să mergem pe continuitate.”

De când a fost instalat Leo Grozavu antrenor la Poli Iași, Răzvan Tincu, adus la echipă ca un jucător cu mare experiență, stâlp al defensivei, nu a mai fost deloc titular, lucru care se întâmplase până atunci, în primele nouă etape. Mai mult, a evoluat de atunci și până acum doar într-un joc, primul de la venirea lui Grozavu, cu Metaloglobus, dar atunci ”principalul” nu s-a aflat pe bancă, ci în tribună. Ulterior a fost doar rezervă, iar la ultimul joc nici nu a prins lotul!

Mădălin Martac: ”Este un meci de șase puncte”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de fundașul dreapta Mădălin Martac, care vede un meci de șase puncte la Brașov.

”Ne așteaptă o partidă dificilă, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Vin și ei după două rezultate pozitive, însă eu consider că avem valoare și trebuie să ne impunem jocul de la început până la final. Va fi un meci de șase puncte pentru noi, pentru că o victorie a noastră ne va propulsa în primele trei echipe”, a declarat Mădălin Martac.

Meciul dintre FC Brașov și Poli Iași, din etapa a 14-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul Tineretului.

Echipa lui Dan Alexa ocupă locul 9, cu 19 puncte, iar cea a lui Leo Grozavu se află pe poziția a 4-a, cu 24 de puncte.

Conferința de presă în care au vorbit Leo Grozavu și Mădălin Martac, înainte de FC Brașov – Poli Iași:

Foto: Jozsi Leczki și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-gasit-golgheter-catalin-hlistei-e-cel-mai-bun-marcator-al-echipei-in-acest-sezon-am-prins-foame-de-gol-si-nu-vreau-sa-ma-opresc-19253030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-surclasat-rapidul-din-brodoc-intr-un-meci-amical-terminat-in-nocturna-in-copou-19252841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-a-schimbat-leo-grozavu-la-poli-iasi-marcatorii-din-meciul-cu-dumbravita-catalin-hlistei-si-alin-roman-explica-de-ce-sunt-importante-rigurozitatea-si-disciplina-impuse-de-catre-noul-lor-antrenor-19252765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-premierelor-pentru-poli-iasi-si-leo-grozavu-la-dumbravita-borne-importante-si-pentru-doi-jucatori-de-baza-ai-echipei-moldovene-19252637

Narcis POHOAȚĂ 10 Nov. 2022, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă