Meciul premierelor pentru Poli Iași și Leo Grozavu, la Dumbrăvița. Borne importante și pentru doi jucători de bază ai echipei moldovene

Narcis POHOAȚĂ 07 Nov. 2022, 17:19 Liga 2

Într-una din primele sale conferințe de presă la Poli Iași, antrenorul Leo Grozavu spunea, optimist, că ”va veni și vremea când Poli Iași va reuși să câștige și la diferențe concludente, cu 3-0 sau 4-0”, însă a cerut răbdare.

Iar un prim astfel de succes a venit la al treilea său meci pe banca trupei din Copou.

Victoria cu Dumbrăvița, cea mai categorică din acest sezon pentru Poli Iași

Poli Iași s-a impus sâmbătă, la Dumbrăvița, în fața formației locale CSC, cu scorul de 3-0 (1-0), prin golurile marcate de Cătălin Hlistei (două) și Alin Roman. A fost cel mai categoric succes obținut de echipa ieșeană în acest sezon, până acum moldovenii reușind doar succese la limită sau la două goluri diferență.

Totodată, victoria obținută în Banat a fost prima pentru Leo Grozavu pe banca tehnică a trupei moldovene. Antrenorul în vârstă de 55 de ani a stat în tribune la victoria din Copou cu Metaloglobus (1-0), iar în următoarele două runde echipa a fost învinsă la Slatina (0-1) și a remizat acasă cu FK Miercurea Ciuc (0-0).

Record întrerupt după 12 etape! Primul gol marcat în prima repriză în acest sezon

De prin runda a 5-a, Poli Iași a rămas singura echipă din liga secundă fără gol marcat în prima repriză. O simplă dată statistică la un moment dat, lipsa eficacității în prima parte a devenit, în timp, o reală problemă pentru Poli.

Acest adevărat record negativ a fost stopat sâmbătă, tot la Dumbrăvița, când Hlistei a înscris în minutul 26, din careu, în urma unui corner bătut de pe dreapta de Alin Roman.

O altă premieră pentru Poli în meciul disputat în Banat a fost numărul golurilor marcate într-un meci. Până acum, Iașiul marcase cel mult două goluri într-o partidă, cu Viitorul Pandurii (2-0), Unirea Dej (2-1), Concordia Chiajna (2-1) și Minaur Baia Mare (2-0).

Victoria cu CSC Dumbrăvița a venit și într-un moment foarte delicat. Pe lângă faptul că Leo Grozavu nu se bucurase încă pentru primul succes pe bancă, Iașiul nu marcase în ultimele două partide și alunecase până pe locul 6 în clasament, cea mai joasă clasare de la startul acestui sezon.

Alin Roman a spart gheața, prima dublă pentru Cătălin Hlistei

Pe lângă antrenorul Leo Grozavu, doi jucători din lotul Iașiului au bifat borne importante la Politehnica.

Alin Roman (foto text 1), unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei, a marcat primul său gol, în repriza secundă a partidei din Banat. Un gol pe care îl merita și care se lăsa așteptat pentru unul dintre jucătorii cu cele mai multe șuturi la poartă expediate până acum în acest campionat.

”Am așteptat foarte mult acest gol, dar nu prea mi-a ieșit. Am avut șuturi multe la poartă și pase, dar golul a venit într-un final și sper să o țin pe acest drum”, a spus la finalul partidei Alin Roman.

”Mă bucur foarte mult și pentru Alin Roman că a reușit să spargă gheața. Avea nevoie de acest gol, pentru a prinde mai multă încredere. De când a venit era foarte marcat de faptul că nu a reușit să înscrie. Hlistei deja pentru mine este o confirmare, o certitudine. Sunt jucători pe care e clar că ne bazăm, de aceea au și fost aduși aici, pentru a se bate pentru un obiectiv serios”, a spus, la rândul său, antrenorul Leo Grozavu, după victoria din Banat.

În ceea ce-l privește pe Cătălin Hlistei (foto text 2), acesta a reușit prima sa ”dublă” la Poli și a ajuns la trei reușite la clubul din Copou, fiind golgheterul echipei după 12 runde.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-a-stat-prea-mult-la-discutii-la-dumbravita-leo-grozavu-la-primul-succes-pe-banca-moldovenilor-echipa-incepe-sa-se-puna-pe-picioare-laude-pentru-doi-jucatori-19252461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-nu-a-mai-putut-incurca-din-nou-echipa-din-capitala-moldovei-cosmin-stan-astazi-cred-ca-poli-iasi-a-castigat-pe-experienta-la-mijlocul-terenului-am-pierdut-meciul-19252399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

Narcis POHOAȚĂ 07 Nov. 2022, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă