Ciprian Danciu, după ce Minaur ”a murit” frumos la Iași: ”Nu am venit ca mielul la tăiere, ca o echipă resemnată, ne-am dorit să scoatem punct sau puncte.” Antrenorul, critic la adresa arbitrului Claudiu Marcu

Narcis POHOAȚĂ 02 Oct. 2022, 15:08 Liga 2

Minaur Baia Mare a cedat în Copou cu scorul de 0-2 în fața Politehnicii Iași, dar băimărenii au fost foarte aproape de a produce surpriza pe final, când au ratat o ocazie mare, în prelungiri, la 0-1.

În ciuda celor peste 2.000 de kilometri parcurși cu autocarul în ultimele zile, Minaur nu a arătat deloc rău la Iași, sâmbătă, în etapa a 8-a a Ligii 2, s-a apărat bine și a ieșit curajos pe contre în fața unui adversar care a desconsiderat Cupa României și a rămas acasă cu titularii și antrenorul, dar în cele din urmă defensiva băimăreană a cedat la o fază fixă.

Ciprian Danciu, după eșecul de la Iași: ”O neatenție a făcut ca scorul să se schimbe”

După meci, antrenorul Ciprian Danciu a subliniat faptul că elevii săi ar fi putut obține mai mult dacă ar fi tratat cu mai multă atenție contraatacurile din prima repriză, dar și faza din prelungiri.

”A fost un joc echilibrat din punctul nostru de vedere, așa am pregătit jocul de la început. Am jucat bine 70 de minute, dar o neatenție a făcut ca scorul să se schimbe. Atitudinea băieților m-a mulțumit, având în vedere această săptămână pe care am parcurs-o împreună, peste 2.000 de kilometri. Nu am venit ca mielul la tăiere, ca o echipă resemnată, am venit să scoatem punct sau puncte. Dacă eram mai atenți la primele două contraatacuri pe care le-am avut, eu zic că alta era soarta partidei. Jocul s-a schimbat, am schimbat și sistemul după primul gol, dar am avut și neșansă în ultimul minut, la ocazia lui Stanciu cu capul. Important este să ne câștigăm jocurile cu echipele de calibrul nostru, având în vedere situația noastră, valoarea lotului. Iașiul are o echipă mult mai experimentată, o echipă de top, dar în jocul de astăzi nu știu dacă s-a văzut diferența. Nu au găsit spații să ne deschidă, să ne creeze probleme”, a declarat Ciprian Danciu.

  • Florin Plămadă (70′) și Mykhailo Plokhotniuk (90+4′) au înscris golurile Politehnicii Iași în victoria cu Minaur.

Critic la adresa arbitrului Claudiu Marcu

Antrenorul echipei Minaur a vorbit la final și despre arbitraj, criticând o decizie luată de centralul Claudiu Marcu, în prelungiri, la o fază care a precedat golul 2 al Politehnicii.

”Cu un minut și jumătate înainte de golul doi, arbitrul a oprit un semicontraatac al nostru, fiind accidentat fundașul central. Reia jocul cu fundașul central pe margine, mai durează un minut și nu l-a lăsat să intre. Nici nu a mai intrat. Degeaba am vorbit cu al patrulea arbitru și cu asistentul să-l lase să intre. Probabil nu mai scăpa nici adversarul pe contraatac. Domnul arbitru m-a ignorat. E a treia etapă când suferim și pe baza acestor arbitraje. Și nu vă supărați, doar două minute de prelungire? De ce atât? Au fost cinci schimbări. Plus întreruperile. Dar, una peste alta, noi ne vedem de drumul nostru, obiectivul este de a rămâne în Liga a 2-a, nu trebuie să cădem psihic pentru că ne-a bătut Poli Iași. Au fost mai buni, au un alt obiectiv și le urez baftă”, a spus Danciu, aflat la a doua experiență ca antrenor în Liga 2, după ce a mai pregătit Fotbal Comuna Recea, altă echipă din Maramureș.

Obiectivul a fost calificarea în grupele Cupei României

Danciu a explicat că obiectivul formației maramureșene a fost accederea în grupele Cupei României, acesta fiind motivul pentru care a deplasat cel mai bun lot la Cernavodă.

”Nici vorbă, nu am luat în calcul să rămânem acasă în Cupă. Noi am avut obiectiv Cupa României. Am primit sarcini clare din partea clubului, dorim să intrăm în grupe, înainte de a ști cu cine jucăm. Noi am dus cel mai bun lot la Cernavodă, pentru că obiectivul nostru a fost acela de a fi în grupe. Știam că urmează un meci la Iași, cu o echipă bună și obiectivul nostru este să ne batem cu echipele de nivelul nostru. Dar chiar și așa, am venit să scoatem punct sau puncte aici, pentru că am demonstrat că putem”, a mai spus Ciprian Danciu, care a dezvăluit că echipa sa nu a făcut niciun antrenament după meciul din Cupă: ”Am venit acasă, ne-am recuperat joi și vineri dimineață am plecat spre Iași. De aceea am ales să ne apărăm cu trei fundași centrali, pentru că băieții erau obosiți și am încercat să gestionăm efortul. Eu nu sunt obosit după acest drum, dar te consumă în schimb jocul, din punct de vedere mental. Am trăit niște momente extreme la Cernavodă!”

Minaur Baia Mare are 8 puncte acumulate în opt meciuri în acest sezon de Liga 2 și ocupă locul 15. În etapa a 9-a va evolua duminică, de la ora 11:00, acasă, cu Dinamo.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-succesul-cu-minaur-baia-mare-a-fost-greu-sa-i-desfacem-cum-explica-pasul-inapoi-al-iasiului-dupa-golul-marcat-19247822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-obtinut-un-succes-just-cu-minaur-baia-mare-dar-nu-fara-emotii-si-a-urcat-pe-primul-loc-in-liga-2-intr-un-clasament-intermediar-19247659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

Narcis POHOAȚĂ 02 Oct. 2022, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă