Poli Timișoara merge foarte prost, mai ales ofensiv. Bogdan Andone vorbește despre ocazii și faze fixe după eșecul cu SC Oțelul

Anda DELIU 04 Sep. 2022, 00:22 Liga 2

Poli Timișoara are parte de un start de sezon dificil în Liga 2. Alb-violeții au pierdut cu scorul de 1-0 meciul jucat în deplasare la Galați, cu nou-promovata SC Oțelul, iar suporterii au fost foarte supărați la final de meci.

Ceea ce este cu adevărat îngrijorător e că echipa a dat în cinci runde doar un gol, fiind formația cu cel mai slab atac din toată Liga 2, însă antrenorul Bogdan Andone încearcă să ducă discuțiile spre alte aspecte ale meciului, și nu spre jocul lipsit de orizont.

SC Oțelul a dat gol din minutul 3

Nou-promovata SC Oțelul a avut un meci cu un start perfect. În minutul 3, după un corner, Răzvan Gorovei a marcat, după o recentare de la Yabre. Poli, ca de obicei, a suferit ofensiv, și nici nu ar avea cum să nu o facă, în condițiile în care atacanții de careu sunt nume precum Marin Mudrazija, adus după jumătate de an de ”șomaj”, Adrian Țangulea, adus din Liga 4 Giurgiu, sau Oliver Bryneus, jucător suedez cu o carieră anonimă în ultimii ani. Poli a avut, astfel, o ocazie doar prin Silviu Pană, iar moldovenii, prin Cisotti.

Jocul a fost oricum unul sărac în ocazii, ceea ce s-a văzut și în repriza a doua. Țangulea a irosit, bineînțeles, o șansă, și la fel a făcut și Germinio. De altfel, Poli a ratat și repuneri din aut sau degajări ale portarului, fiind vizibil într-o criză din punct de vedere al jocului. Iar Galațiul s-a mulțumit cu cele 3 puncte, pe care le-a și obținut.

  • Poli Timișoara în meciul cu SC Oțelul: Kurich – D. Radu (Bătănași 60′), Tsvetkov, Germino, Bocșan, Oanea – Sil. Pană, Plantak (Mada 90+2), Pureca (Boariu 46) – Rz. Milea (Tangulea 60), Bîrnoi (cpt.)(Mudrazija 74). Rezerve neutilizate: Isvoranu – Taub, M. Andone, C. Jurj.

Bogdan Andone o ține pe a sa, cu atitudinea!

După ce săptămâna trecută declara că vor pleca jucători, ceea ce nu s-a întâmplat, întrebat de supărările suporterilor, Andone a pus ”placa” cu atitudinea și dăruirea.

”Îi înţeleg (n.r. pe suporteri) au bătut drum lung, Timişoara-Galaţi, să fie aproape de echipă. Le mulţumesc pe această cale în numele meu şi numele echipei. Din păcate, rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit. Am vrut să scoatem un rezultat pozitiv. N-am ce să le reproşez băieţilor ca atitudine, ca muncă, au încercat, ne-am luptat, ne-am bătut. A fost un meci de bătaie, pe un teren foarte greu. Din păcate, am primit gol la prima fază fixă. Am încercat să revenim în joc, am încercat să creăm probleme. Din păcate, la cele trei-patru situaţii pe care ni le-am creat, nu am luat decizia corectă, nu le-am finalizat cum trebuie şi până la urmă nu am reuşit să egalăm…

Din păcate, şi etapa trecută am pierdut tot dintr-o fază fixă, tot dintr-un corner, astăzi la fel. Cu toate că şi săptămâna trecută şi până acum, normal, în timpul ciclului săptămânal exersăm aceste faze fixe şi defensive şi ofensive. Din păcate, am primit gol şi nu găsim calea să remediem problema, am schimbat şi marcajul, am schimbat şi poziţionarea jucătorilor la aceste faze fixe.

Iar, din păcate, pe faze fixe ofensive, cu toate că avem tot felul de scheme sau de combinaţii, nu reuşim să punem probleme sau să marcăm… Chiar şi astăzi am avut situaţii foarte foarte bune, dar, din păcate, pasul final sau decizia finală nu a fost cea mai bună … La fel şi etapa trecută, un meci cu Progresul Spartac, cum l-am pierdut – 1-0 dintr-o fază fixă – la fel de bine puteam să-l câştigăm, dar, luăm statistic, e clar, avem un singur gol marcat, avem doar patru puncte”, a spus antrenorul Politehnicii Timișoara.

”Suntem departe”

Dacă la venirea sa, Andone spunea că sezonul trecut Poli se va bate la promovare, ne întrebăm din ce ligă, căci, după un sfert din sezonul regulat, formația alb-violetă arată ca una de retrogradare.

”E foarte foarte puţin faţă de ceea ce ne dorim noi şi ce vrem noi să facem în continuare. Tocmai de aceea trebuie să realizăm, că suntem departe, avem foarte foarte mult de muncă şi nevoie de puţină şansă ca să marcăm din situaţiile pe care ni le cream”, a mai spus Andone.

Cu 4 puncte acumulate din cinci meciuri, Poli a căzut pe locul 17 în clasamentul Ligii 2. Runda viitoare, a 6-a, va juca sâmbătă, acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipa care tocmai a învins liderul.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-nu-s-a-ferit-dupa-esecul-cu-steaua-nu-meritam-mai-mult-antrenorul-politehnicii-iasi-a-facut-haz-de-necaz-de-arbitraj-si-var-ar-trebui-sa-se-puna-cu-pici-19243869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-provocat-prima-infrangere-selimbarului-liderul-ligii-2-in-acel-moment-florin-stinga-am-obtinut-o-victorie-importanta-19243836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-prima-victorie-din-actualul-sezon-cu-metaloglobus-iulian-muntean-doamne-ajuta-o-asteptam-de-mult-timp-eugen-trica-e-in-silenzio-stampa-19243806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

Anda DELIU 04 Sep. 2022, 00:22 Liga 2
Pe aceeași temă