Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al FCSB

Anda DELIU 07 Aug. 2022, 01:29 Liga 2

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-cu-victorie-pentru-bogdan-andone-la-poli-timisoara-cu-satelitul-neoficial-al-fcsb-suntem-departe-de-ceea-ce-trebuie-19239877

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-unirea-constanta-19239646

Anda DELIU 07 Aug. 2022, 01:29 Liga 2
Pe aceeași temă