Petrolul, obligată să învingă Steaua pentru a păstra avansul în fruntea Ligii 2 și după etapa a 7-a a play-off-ului! Nae Constantin promite victoria: ”O să atacăm și o să câștigăm!”. Veste bună în cazul a doi jucători

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2022, 13:48 Liga 2
Petrolul, obligată să învingă Steaua pentru a păstra avansul în fruntea Ligii 2 și după etapa a 7-a a play-off-ului! Nae Constantin promite victoria: ”O să atacăm și o să câștigăm!”. Veste bună în cazul a doi jucători

Considerată promovată la începutul play-off-ului, Petrolul se vede acum, când mai are patru meciuri în campionat, în postura de a putea rata primele două locuri, care garantează accederea directă în Liga 1. Astfel, partida cu Steaua, de duminică, este una extrem de importantă pentru liderul întrecerii.

Nicolae Constantin promite că Petrolul va juca ofensiv în partida cu Steaua

Petrolul va primi vizita Stelei, duminică, de la ora 14:00, meci ce va fi în format live-text pe Liga2.ro, iar presiunea e pe umerii ei. Nicolae Constantin speră că i-a recuperat cât mai bine mental pe jucători, dat fiind faptul că ploieștenii au cedat, runda trecută, cu 1-3 în fața Universității Cluj.

Chiar antrenorul a recunoscut că înfruntarea are o încărcătură aparte, mai ales că e și un derby de tradiție al fotbalului românesc. Cert este că Nicolae Constantin a promis că nu va aborda partida la egal, urmând să atace formația lui Daniel Oprița și să încerce să ia cele trei puncte, atât de importante în situația neașteptată în care a ajuns Petrolul.

Nicolae Constantin: ”O să atacăm și o să câștigăm acest meci!” 

E posibil ca Simon Măzărache să fie omul de gol al ”lupilor galbeni” de duminică, mai ales după ce s-a accidentat Sory Ibrahim Diarra.

E o încărcătură mai aparte, ne apropiem de final, sunt patru meciuri din care trebuie să scoatem cel puțin șase puncte să promovăm. Pentru că e primul meci cu Steaua, suntem obligați să câștigăm, jucăm acasă, cu suporteri. Suntem obligați să câștigăm acest meci.

(N.r. – Dacă va face o echipă ofensivă pentru meciul cu Steaua) O să atacăm și o să câștigăm acest meci! O să facem o echipă pentru atac. E o variantă și Măzărache.

Nu există presiune dublă, e important că jucăm acasă, sunt sigur că vor fi mulți spectatori. Mă aștept să fie o zi bună pentru fotbal, și pentru suporteri și pentru noi trebuie să dăm totul. Tot ce vine din tribune e un plus.

(N.r. – Despre jocul de la Cluj) A fost supărare, a fost tristețe după meciul de la Cluj, dar trebuie să trecem peste. Așa e la fotbal, nu ai timp să stai și să te plângi, să te lamentezi, pentru că imediat vine următorul meci. Obiectivul nostru este să promovăm și trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi ca să-l atingem!”, a spus Nicolae Constantin înaintea partidei cu Steaua.

Dragoș Gheorghe și Valentin Țicu, în lotul lui Nicolae Constantin

În lotul Petrolului va intra și Dragoș Gheorghe dacă va fi apt din punct de vedere medical. În plus, Valentin Țicu e în regulă și el și va putea începe partida cu Steaua chiar ca titular.

Diarra e scos din joc, Dragoș Gheorghe, dacă o să fie bine, dacă nu se va întâmpla ceva, o să fie în lot. Țicu s-a antrenat normal”, a mai spus Nicolae Constantin.

Nicolae Constantin nu e impresionat de jocul echipelor ”U” Cluj și FC Hermannstadt 

Antrenorul liderului Ligii 2 a analizat și jocul și rezultatele următoarelor clasate din ultimele etape. Chiar dacă a recunoscut că ”U” Cluj și FC Hermannstadt s-au apropiat de Petrolul pe seama rezultatelor mai bune, a declarat că jocul acestora nu e neapărat unul spectaculos.

Putem să spunem că FC Hermannstadt și U Cluj au crescut, dar jocuri așa spectaculoase n-au fost nici la ele. Meciul dintre Chiajna și Hermannstadt n-a fost unul spectaculos sau dominat cap-coadă. Sunt meciuri echilibrate, toate meciurile sunt echilibrate și depinde de o greșeală, de o sclipire ca să câștigi sau să pierzi”, a încheiat Constantin.

Mihai Velisar: ”Va fi un meci ca toate celelalte, important”

Mihai Velisar a făcut și el analiza derby-ului cu Steaua. Iată ce a declarat fotbalistul Petrolului:

Va fi un meci ca toate celelalte, important. Pentru noi e important să luăm cele trei puncte și să promovăm. Am încredere în colegi, va fi un stadion plin și cred că suporterii ne vor împinge de la spate pentru cele trei puncte. Am crescut la Petrolul și știu ce înseamnă un derby.

Trebuie să avem atitudine, iar dacă va fi așa nu avem cum să nu câștigăm. În primul rând eu vreau să îmi fac treaba pe partea defensivă și apoi voi vedea dacă voi marca.

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină, pentru că avem nevoie de ei mai mult ca niciodată”, a spus Velisar.

Petrolul și Steaua, câte două victorii două egaluri și două înfrângeri în play-off

Petrolul are 57 de puncte după șase meciuri în play-off-ul Ligii 2 (două victorii, două egaluri și două înfrângeri), în timp ce Steaua are 45 de puncte (două victorii, două egaluri și două înfrângeri).

În partida tur, din Ghencea, ”militarii” s-au impus cu scorul de 2-1.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Petrolul FC

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-rea-pentru-petrolul-sory-diarra-principalul-om-de-gol-al-echipei-si-golgheterul-campionatului-rateaza-restul-sezonului-dupa-accidentarea-suferita-cu-u-cluj-situtia-capitanu-19229146

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-vrea-sa-dubleze-succesul-de-runda-trecuta-si-merge-la-victorie-pe-terenul-petrolului-argumentele-lui-daniel-oprita-si-jucatorii-deveniti-apti-pentru-derby-ul-de-pe-ilie-oana-19228973

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-momentului-la-u-cluj-dragos-tescan-convins-ca-unirea-slobozia-va-pleca-invinsa-de-la-cluj-arena-avem-moralul-foarte-ridicat-si-ii-asteptam-de-data-asta-sa-luam-19229212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tipica-fotbalului-romanesc-rares-murariu-de-la-excludere-din-lot-la-titular-in-poarta-politehnicii-timisoara-in-doua-luni-19229204

 

Răzvan STÎNGĂ 30 Apr. 2022, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă