”Călăreții roșii” descalecă la Timișoara pentru a-și asigura liniștea în finalul de sezon. Eugen Beza, înainte de jocul Șelimbărului cu Poli: ”Este un meci special pe care îl așteptăm cu drag”

Ovidiu BOICA 14 Apr. 2022, 16:39 Liga 2
”Călăreții roșii” descalecă la Timișoara pentru a-și asigura liniștea în finalul de sezon. Eugen Beza, înainte de jocul Șelimbărului cu Poli: ”Este un meci special pe care îl așteptăm cu drag”

În cazul unei victorii în Banat, CS Comunal Șelimbăr și-ar asigura liniștea pe finalul sezonului. În caz contrar, amenințarea cu barajul pentru menținerea în Liga 2 rămâne. Meciul dintre Poli Timișoara și echipa din Șelimbăr se va disputa sâmbătă, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 4-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa A.

După două victorii la rând, 5-0 la Dunărea Călărași și 3-2 la Râmnicu Vâlcea, cu FK Miercurea Ciuc, sibienii au programat, în weekend, un alt meci extrem de important în acest final de sezon. CS Comunal Șelimbăr joacă la Timișoara, pe arena Știința, cu Politehnica, iar dacă va obține a treia victorie la rând va avea parte de un final de sezon mai liniștit pentru că s-ar desprinde la 9 puncte de locul de baraj, ocupat chiar de trupa bănățeană.

Eugen Beza, înainte de deplasarea de la Poli Timișoara: ”Este un meci special, pentru că este o contracandidată”

Antrenorul ”călăreților roșii”, Eugen Beza, consideră că partida din Banat este una specială. Antrenorul ar fi preferat ca aceasta să se dispute pe cel mai mare stadion din Timișoara, ”Dan Păltinișanu”.

”Este un meci foarte important pentru noi, cum a fost și cel cu echipa din Miercurea Ciuc, cum vor fi și cele cu Brăila și Metaloglobus. Le luăm toate pe rând, dar într-adevăr (n.a. cu Politehnica Timișoara) este un meci special, pentru că este o contracandidată, mai mult de atât, este o echipă bună, o echipă organizată și ne așteaptă o partidă dificilă.

În primul rând, gândim pozitiv pentru meciul de la Timișoara, în pregătim așa cum le-am pregătit pe toate celelalte, motivația – în rândul băieților – sunt convins că va fi exact ca la meciul cu Miercurea Ciuc. Dar, fotbalul e fotbal, ne așteaptă un stadion… Aș fi vrut să jucăm pe «Dan Păltinișanu», cred că era mult mai interesant pentru toată lumea, și pentru băieți, și pentru public, pentru toată lumea. Din păcate, nu depindem de noi. Nu știm cum va fi terenul acolo. Am mai fost pe acea bază, la «Știința». Așteptăm cu drag partida cu Poli pentru că Poli este o echipă de tradiție, cu suporteri senzaționali, iar noi neavând aceste condiții, cred că va fi plăcut din punctul acesta de vedere pentru toată lumea”, a afirmat Beza.

Șelimbărul a înscris opt goluri în ultimele două meciuri

CS Comunal Șelimbăr a înscris, în ultimele două jocuri de campionat, de opt ori, după ce în precedentele cinci jocuri nu reușise să marcheze nici măcar o dată. Eugen Beza crede că de vină ar fi fost jucătorii săi din ofensivă, care ar fi fost ”poate neinspirați”.

”Noi lucrăm la fel, avem aceleași principii de joc, de multe ori jucătorul face diferența, poate am avut poate atacanții neinspirați, acum asuntem pe un fond bun, dar victoria cu Ciucul nu are așa mare valoare dacă nu aducem un rezultat pozitiv de la Timișoara”, a mai spus Beza.

CSC Șelimbăr are, în momentul de față, mai mulți jucători cu experiență pentru ofensivă, printre care se numără Adrian Cârstean, Yazalde Gomes, Frank Yameogo, Firmin Mubele, Alexandru Ciocâlteu, dar și câțiva tineri talentați, între care Bogdan Rotar, Toni Suciu și Ruben Vecerdea.

George Monea: ”E un meci important! Putem avea un final de sezon liniștit după meciul ăsta”

George Monea a jucat la Timișoara, însă pentru cealaltă echipă de pe Bega, Ripensia. Fundașul Șelimbărului știe că Poli are suporteri care crează o atmosferă frumoasă și consideră că pe echipa sa va fi o oarecare presiune, dar vor fi motivați având în vedere că vin după două victorii consecutive.

”E un meci important! Putem avea un final de sezon liniștit după meciul ăsta. Sperăm să câștigăm și să aducem cele trei puncte acasă. E o atmosferă frumoasă acolo, tot timpul fanii merg să susțină echipa, un lucru bun pentru ei și, până la urmă, și pentru noi, pentru că de-asta ne-am apucat de fotbal, să jucăm cu fanii în tribună și sper să fie totul bine, să câștigăm. Era o presiune înainte de meciul de la Călărași, și înainte de meciul cu cei de la Miercurea Ciuc, dar acum ne simțim mult mai bine și sperăm să fie de bun augur cele două victorii”, a declarat Monea.

Egal în sezonul regular între Poli Timișoara și Șelimbăr

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit tot la Timișoara, dar pe ”Dan Păltinișanu”, încheind la egalitate, scor 1-1, meciul din etapa a 13-a. Adrian Cârstean a deschis scorul după pauză, în minutul 48, dar bănățenii au egalat imediat dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de Alin Ignea (51) și acordat după un fault al lui Gal asupra lui Mera.

Poli Timișoara ocupă locul 5, de baraj de menținere, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 24 de puncte, în timp ce CS Comunal Șelimbăr se află pe poziția a 3-a, cu 30 de puncte. Bănățenii au, însă, un meci în minus desfășurat.

Partida dintre Poli Timișoara și CS Comunal Șelimbăr se joacă sâmbătă, de la ora 12:30, pe arena Știința din Timișoara.

Declarația lui Eugen Beza înainte de Poli Timișoara – CS Comunal Șelimbăr:

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-4-a-a-play-out-ului-ligii-2-unirea-constanta-poate-retrograda-matematic-la-timisoara-si-brasov-au-loc-meciuri-importante-in-lupta-pentru-evitarea-barajului-19227196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-un-antrenor-curtat-dupa-plecarea-de-la-fk-miercurea-ciuc-ce-echipe-l-au-cautat-si-conditiile-in-care-accepta-urmatoarea-experienta-in-cateva-etape-ce-pot-face-e-imposibil-19227296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-unul-dintre-jucatorii-de-la-fc-brasov-s-a-accidentat-grav-la-antrenament-si-rateaza-restul-sezonului-19227292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/silviu-pana-s-a-intors-mijlocasul-gata-sa-ajute-petrolul-in-ultimele-etape-din-play-off-ma-bucur-ca-am-revenit-si-sper-sa-fiu-suta-la-suta-cat-mai-repede-19227278

Ovidiu BOICA 14 Apr. 2022, 16:39 Liga 2
Pe aceeași temă