Căpitanul Stelei ridică din umeri după eșecul cu Petrolul. Valentin Bărbulescu: ”Asta este problema noastră, nu dăm gol când avem situații clare”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 23:47 Liga 2

Steaua a pierdut derby-ul cu Petrolul, scor 0-2 pe ”Ilie Oană”, în meciul din etapa a 11-a a Ligii 2, și a ajuns la al cincilea pas greșit în acest campionat.

Contra echipei ploieștene care venea după opt victorii consecutive, liderul campionatului, trupa lui Daniel Oprița a dat o replică bună în prima repriză, dominând mai mult jocul, însă neavând nicio ocazie, șut pe poartă. În partea secundă însă, după ce Bălbărău a scos de lângă bară mingea șutată din 10 metri de Sory Diarra (48), Steaua a încasat gol după o fază fixă. În minutul 57, după un corner din dreapta, mingea reluată cu capul de Cebotaru a sărit la Diarra, iar acesta a înscris din 4 metri. La scurt timp, pe un contraatac purtat de Măzărache, atacantul african (64) l-a învins din nou pe Bălbărău cu un șut plasat.

Steaua a avut prima ocazie mare abia la 0-2. Enceanu, Chipirliu și Huiban au ratat cele mai mari situații de gol

Steaua a avut prima ocazie mare de a înscrie în minutul 73, însă Enceanu a arătat că are probleme cu încrederea în sine, în loc să șuteze din postura de singur cu portarul preferând o pasă prea tare pentru Chipirliu, care n-a putut înscrie din 7 metri, deși nu mai avea pe nimeni în față.

Bucureștenii trebuiau însă să primească un penalty în minutul 89, când Pîrvulescu l-a faultat pe linia careului pe Neacșu, însă arbitrul n-a văzut bine și a acordat doar lovitură liberă. Din faza fixă a ieșit o nouă mare ocazie, însă Huiban a reluat cu capul din 4 metri incredibil, pe lângă poartă.

La ultima fază, Steaua mai putea primi un gol pe un contraatac, dar Huiban al Petrolului a fost Tudor Saim (90+4), care nu l-a putut învinge pe Bălbărău, deși scăpase singur cu portarul.

Valentin Bărbulescu, după eșecul cu Petrolul: ”Ce să facem? Trebuie să fim bărbați, să strângem rândurile și să câștigăm următorul meci”

După jocul de pe ”Ilie Oană”, căpitanul Stelei, Valentin Bărbulescu (35 de ani), a transmis că echipa sa a demonstrat încă o dată că suferă la finalizare, că are nevoie de foarte multe ocazii pentru a marca.

”Orice înfrângere este dureroasă, dar într-un derby are o conotație aparte. Dar, ce să facem? Trebuie să fim bărbați, să strângem rândurile și să câștigăm următorul meci. Din punctul meu de vedere, poate sunt subiectiv, jocul ne-a dat încredere de fiecare dată. Și astăzi cred că am prestat un joc bun, cred că a fost un joc peste nivelul Ligii a 2-a, dar aceasta este problema noastră, nu dăm gol când avem situații clare, nu din oportunități care se ivesc întâmplător. Astăzi am avut ocazii de singur cu portarul, două. Ei au avut o ocazie și ne-au dat două goluri. Îi felicit.

Până la urmă, cred că e meritul lor să fie pe primul loc, au nouă victorii consecutive și nu e întâmplător. Nu e ușor să legi nouă victorii. Am trecut și eu prin această situație fericită și când câștigi atâtea meciuri, câștigi, câștigi, ai o încredere fantastică și vine din inerție victoria”, a spus, la microfonul DigiSport, Bărbulescu.

Mijlocașul a revenit la Ploiești, acolo unde a evoluat în perioada 2010-2012, atât în Liga 2, cât și în Liga 1. Bărbulescu nu a terminat meciul pe teren, fiind înlocuit în minutul 74 cu Mădălin Mihăescu.

Steaua poate pica pe locul 6 și urmează alt meci greu, cu Concordia

Cu această înfrângere, a doua în acest sezon, Steaua rămâne cu 21 de puncte și poate pica o poziție în clasament, de pe 5 pe 6, dacă FC Buzău obține mâine, de la ora 15:30, cel puțin un punct din meciul de pe teren propriu cu Unirea Slobozia.

În etapa a 12-a, Steaua este programată să joace vineri, 29 octombrie, de la ora 17:30, în Ghencea, cu Concordia Chiajna, altă echipă din Top 6 din Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sarbatoare-la-ploiesti-petrolul-a-castigat-derby-ul-cu-steaua-si-fiesta-a-inceput-valentin-ticu-suntem-petrolul-si-trebuie-sa-castigam-fiecare-meci-vrem-sa-o-tinem-tot-asa-parer-19206339

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-discurs-transant-in-toate-privintele-dupa-esecul-cu-petrolul-si-a-taxat-jucatorii-cine-a-gresit-a-pierdut-nu-poti-sa-ai-15-ocazii-cu-petrolul-din-doua-trebuie-sa-dai-un-go-19206323

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-surprins-in-prima-repriza-de-steaua-trebuie-sa-fiu-sincer-antrenorul-petrolului-dupa-a-noua-victorie-consecutiva-doar-pare-ca-suntem-intr-o-cursa-solitar-19206296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-derby-ul-campionatului-ligii-2-are-loc-astazi-pe-ilie-oana-de-la-ora-1930-gazarii-au-castigat-tot-si-n-au-primit-gol-pe-teren-propriu-in-ace-19206186

Marius ANGHEL 21 Oct. 2021, 23:47 Liga 2
Pe aceeași temă