Costel Enache, după ce Poli Iași a învins ”U” Cluj, fosta sa echipă: ”Categoric, a fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon.” Motivul pentru care le-a dedicat victoria lui Stoenac, Deretti și Pop

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 12:39 Liga 2

Antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a declarat după victoria obținută în fața Universității Cluj, 2-0 pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, că elevii săi au făcut cel mai bun joc din acest sezon. De asemenea, acesta le-a dedicat cele trei puncte jucătorilor care s-au accidentat în prima repriză a duelului cu ardelenii, dar și tânărului Pop, care s-a accidentat în amicalul de miercuri, cu Sporting Juniorul Vaslui.

”Aș vrea mai întâi să vorbesc despre lucrurile care ne-au marcat azi ca grup, pentru că am avut două evenimente, iar cu cel de miercuri, trei (n.r. – Pop și-a fracturat clavicula în amicalul cu Vaslui), cu probleme medicale destul de grave. Vreau să le mulțumim pentru sacrificiul pe care îl fac și să le dedicăm victoria. Categoric, a fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon. Nu cel mai frumos, nu cel mai spectaculos, dar cel mai bun”, a declarat Costel Enache după meciul împotriva fostei sale echipe din sezonul trecut de Liga 2.

  • Marian Stoenac s-a accidentat din minutul 5 al meciului cu ”U” Cluj, iar brazilianul Jean Deretti a păsărit terenul după doar 23 de minute, și el ajungând la spital.

”Am aplicat cel mai bine strategia pe care ne-am propus-o”

Antrenorul Iașiului a explicat cum a gândit meciul cu Universitatea Cluj, echipă care nu primise gol în primele trei etape și avea punctaj maxim.

”Din punctul meu de vedere, cred că a fost meciul în care am aplicat cel mai bine strategia pe care ne-am propus-o înainte de joc. Ne-am menținut organizarea defensivă, am fost siguri în apărare, am închis bine spațiile și am fost letali pe contraatc. E modul cu care noi am putut azi să facem față unui adversar un pic mai bine pregătit pentru campionat decât noi. Am pregătit bine tranzițiile și fazele fize. Mă așteptam și la fazele fize să fim mai periculoși, dar poate vom fi la următorul meci”, a mai spus Enache, care este convins că victoria de sâmbătă le va reda elevilor săi încrederea: ”Nu neapărat victoria mă bucură în mod deosebit, ci modul în care echipa a reacționat după primele jocuri, modul în care băieții au înțeles că este nevoie de atitudine, de sacrificiu și de un grup unit. Victoria vine ca o încununare a unei săptămâni bune, în care am discutat, am încercat să ne înțelegem mai bine și cred că au înțeles cu toții despre ce este vorba. Este foarte importantă victoria, dar vreau să folosesc mai mult acest succes ca o pastilă care să le redea încrederea jucătorilor, iar ei să înțeleagă că sunt pe drumul cel bun. Să fie consecvenți, muncitori și să mențină spiritul de grup și atitudinea din jocul de azi.”

Francisc Cristea a marcat golurile victoriei echipei Poli Iași în meciul cu ”U” Cluj, în minutele 15, din penalty, și 63.

  • Poli Iași în meciul cu ”U” Cluj: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă, Tib. Serediuc – Ov. Mihalache, Deretti (Chatziterzoglu 26′) – Stoenac (Al. Stan 8′), F. Cristea, Pelivan (Iurașcu 80′) – S. Camara (Andr. Istrate 80′). Rezerve neutilizate: T. Axinte – Aftanache, Al. Zaharia, Corobuță, Asăvoaei.

Poli Iași a urcat pe locul 13 în Liga 2 după ce a obținut primele trei puncte în acest sezon. În etapa următoare, a 5-a, joacă joi, de la ora 20:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara, cu Politehnica.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-platita-scump-poli-iasi-a-obtinut-primul-succes-din-acest-sezon-2-0-cu-u-cluj-doi-jucatori-ai-lui-costel-enache-au-ajuns-la-spital-in-prima-repriza-19197003

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-timisoara-calarasi-techirghiol-braila-si-dej-gazdele-meciurilor-care-incep-la-ora-1100-fc-brasov-vrea-sa-mai-spele-din-rusinea-traita-runda-trecuta-19196919

Narcis POHOAȚĂ 22 Aug. 2021, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă