Dorin Toma încearcă să mențină atmosfera bună de la Poli după egalul cu FC Buzău: ”Împreună suntem toți aici, și la bine și la rău”

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 15:36 Liga 2

Poli Timișoara a remizat cu 1-1 cu FC Buzău la primul meci acasă în fața propriilor suporteri, care nu au cum să fie fericiți după acest rezultat, pentru că din minutul 4, timișorenii au condus. Ulterior, echipa nu a strălucit, iar buzoienii au putut să dea gol.

Dorin Toma: ”Un joc bun, pe care l-am început foarte bine” 

Bănățenii au ratat pe final monumental, prin Bîrnoi, dar antrenorul Dorin Toma a spus că nu e loc de reproșuri, tocmai pentru că maramureșeanul știe ceea ce suporterii acceptă cu greu: resursele ssnt limitate la club, iar atmosfera bună e un element-cheie pentru a avea reușite.

Antrenorul a spus că Poli a preferat un joc de așteptare după ce a marcat rapid.

Un joc bun, pe care l-am început foarte bine, înscriind în primele două-trei minute. Acest lucru poate un pic ne-a liniștit și am așteptat mai mult adversarul să încercăm să-l vedem pe contraatac. Până la urmă, n-am reușit să marcăm al doilea gol și acest lucru a contat. Am avut acea greșeală în zona noastră dreaptă, care a dus la marcarea golului. Dar ne-am revenit destul de repede și pe final puteam să câștigăm jocul cu cele două ocazii avute de Benzar și de Bîrnoi”, a spus Toma, după joc.

Gol marcat prea devreme (?), plus posibila oboseală

Despre această inișiativp cedat mult prea devreme de elevii săi, Toma a detaliat cauzele, psihoogice, dar și de raportul de oboseală și odihnă al celor două trupe.

Inițiativa cred că s-a cedat pentru că este un moment psihologic, după ce marchezi, ușor, încerci să închizi jocul. Noi am jucat acum patru zile, Buzăul a jucat duminica trecută, erau mult mai odihniți decât noi. Acest lucru s-a văzut foar prin așezarea noastră și să lăsm spații mai mari adversarului, pentru a putea contraataca jocul lor”, a detaliat antrenorul.

Ghinion și la schimbări

Toma a fost nevoit să-i scoată pe Oanea și pe Scutaru i a explicat după joc că cei doi fundași s-au cerut ei afară, din motive medicale.

Am înlocuit din motive medicale. Ambii au cerut schimbarea, atât Oanea cât și Scutaru. Eram pregătit mai mult pentru faza de atac, dar, din păcate, apar și astfel de accidentări. Scutaru a simțit și la jocul de la Călărași, unde l-a dus până în ultimul moment. La fel și acum, spirit mare de sacrificiu la el. Am reușit să intre Bocșan și să lege și el jocul bine. Până la urmă, avem un punct și este câștigat de echipa noastră”, a punctat antrenorul.

Fără reproșuri

Poli putea da lovitura pe final, după ce adversaul a ”masat-o” consistent în propria jumătate. Bîrnoi a luat însă portarul la țintă. Toma nu a fost critic la adresa tânărului fotbalist. De altfel, de când a venit antrenorul, într-adevăr, unul fără mare palmares, atmosfera e bună la echipă, asta după ce pe finalul mandatului lui Alexa, chiar căpitanul Mera i-a spus ”Chirurgului” că stricase total starea de spirit a echipei.

Nu reproșăm nimănui nimic. Este un joc de fotbal, astăzi ratăm, mâine câștigăm jocul. Nu avem ce! Împreună suntem toți aici, și la bine și la rău . Se întâmplă, este fotbal”, a fost răspunsul lui Toma despre Bîrnoi.

La Poli e nevoie de răbdare

Antrenorul a reiterat că după o vară în care la club s-a dat cumva restart, lucrurile se vor reașeza doar cu răbdare.

Jocul începe să meargă, încercăm să legăm jocul, să omogenizăm jucătorii și încet-încet, vor apărea șirezultae. Astăzi Buzăul era o echipă disperată după puncte. Este al treilea joc în care reușește doar astăzi să ai 1 punct. Știam ce ne așteaptă, e o echipă bine organizată, puternică financiar. Pentru noi, acest joc a fost de 6 puncte astăzi”, a conchis Dorin Toma.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-scapa-victoria-printre-degete-la-revederea-cu-suporterii-fc-buzau-obtine-primul-punct-la-timisoara-19196186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matematicianul-cristian-pustai-a-explicat-starea-psihologica-a-echipei-din-buzau-in-momentul-in-care-te-tot-vezi-in-spate-e-greu-sa-joci-19196217

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-poli-timisoara-fc-buzau-de-la-1130-echipele-de-start-19196148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-momentul-pe-care-un-tanar-suporter-al-stelei-il-va-purta-vesnic-in-suflet-capitanul-valentin-barbulescu-i-a-indeplinit-dorinta-si-a-facut-un-gest-superb-la-finalul-meciului-cu-dacia-u-19196192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-pandurii-ironic-dupa-ce-felipe-acosta-a-plecat-la-rivala-viitorul-pandurii-calin-cojocaru-am-crezut-ca-vrea-sa-mearga-la-un-club-adevarat-nu-sa-mearga-in-jos-19196140

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă