Poli scapă victoria printre degete la revederea cu suporterii! FC Buzău obține primul punct la Timișoara

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 13:38 Liga 2

Primul meci cu public din pandemie al celor de la Poli Timișoara s-a terminat cu o remiză, 1-1, cu cei de la FC Buzău. Timișorenii au marcat rapid, din minutul 4, prin Daniel Benzar, dar apoi nu au mai reușit să conteze foarte mult în meci.

În acest context, oaspeții au reușit să egaleze prin Adrian Chică-Roșă. Alb-violeții au avut două ratări incredibile pe final de meci, ambele prin Bîrnoi, care scăpat pe contraatac, a luat portarul la țintă la ambele faze.

Poli a deschis repede scorul

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Poli, care a avut, poate, mai puțini fani decât era de așteptat în ziua de Sfânta Maria. După ce Chică-Roșa a fost aproape să înscrie, dar Păduraru i-a reținut mingea de la picioare, timișorenii au plecat pe contraatac și au marcat prin Daniel Benzar, servit excelent de tânărul Doru Andrei.

Buzoienii nu au reușit să aibă mari ocazii, dar nici Poli nu a mai prins numeroase șanse de a-l pune pe Stoian la muncă, deoarece s-a jucat destul de moale. Nici Ignea și nici Ursu nu au înscris, iar oaspeții au fost periculoși pe finalul reprizei. Chică-Roșă a tras însă în plasa laterală, iar reluarea cu capul a lui Ghinga din câțiva metri a fost reținută de Păduraru.

Buzăul a preluat ”frâiele” în repriza a doua și a marcat

Buzoienii au încercat să tragă pentru egalare și în debutul reprizei a doua. Mai întâi, Ciobanu a tras peste poartă, iar apoi, în minutul 53, Zamfir a tras la poartă, dar balonul s-a oprit în Mera, care era căzut în careu. Oaspeți au cerut henț, însă căpitanul timișorenilor avea mâna lipită de corp, iar șutul a venit de la mică distanță. Până la urmă, insistențele buzoienilor au dat rezultat.

În minutul 69 a venit egalarea pentru trupa lui Pustai. Chică-Roșă l-a învins pe Mera, a fost încurcat de Scutaru, dar mingea a ricoșat la el și a reușit să egaleze.

Poli nu a mai contat și a ratat incredibil pe final de meci, de două ori, prin Bîrnoi

Cei de la FC Buzău s-au bucurat pentru câteva clipe și la un gol marcat de Cârstocea, însă cu mâna, după ce Păduraru a blocat primul șut al mijlocașului. Poli a reușit să ”evadeze” din propria jumătate în minutul 82, când Bîrnoi putea să aducă golul victoriei, dar a tras foarte slab, iar Stoian a apărat. Faza a continuat, dar Pamfile a dat o centrare total aiurea, pentru nimeni, prin careul adversarilor.

Din minutul 88, Buzăul a rămas în zece oameni, după ce Radu Zamfir a luat al doilea cartonaș galben. Cu superioritate numerică, în prelungiri, Poli a scăpat din nou pe contraatac, dar Bîrnoi a luat din nou la țintă portarul, astfel că meciul s-a terminat la egalitate.

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru (Bocșan 81′), Mera (cpt.), Oanea (Pamfile 71′) – Ignea, Lazăr – D. Andrei, Benzar, Ursu (Bîrnoi 71′)– Axente (Hațegan 63′)
Rezerve neutilizate: Devenish –  Pamfile, Moțiu, Minteuan,  Costea, Zaluschi
Antrenor: Dorin Toma

FC Buzău: Stoian – Zamfir, Wiktorski, Ghinga (cpt.),  C. Toma (Oltean 46′) – Gaitan, A. Lopez (Cârstocea 64) Ghinga (cpt.) – Ciobanu (Vîrtej 84′), Ekollo, Neacșu (Andronic 46′) – Chică-Roșă (Munteanu 78′)
Rezerve neutilizate: Avram – Petre,Mondragon, David
Antrenor: Cristian Pustai

Timișorenii au acumulat 4 puncte și sunt momentan pe locul 8. Runda viitoare, Poli joacă sâmbătă dimineața pe terenul Unirii Constanța. Oaspeții au acumulat primul punct și sunt pe locul 15 până marți cel puțin. Buzoienii au tot un meci în deplasare runda următoare, la Dunărea Călărași.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-poli-timisoara-fc-buzau-de-la-1130-echipele-de-start-19196148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/matematicianul-cristian-pustai-a-explicat-starea-psihologica-a-echipei-din-buzau-in-momentul-in-care-te-tot-vezi-in-spate-e-greu-sa-joci-19196217

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-incearca-sa-mentina-atmosfera-buna-de-la-poli-dupa-egalul-cu-fc-buzau-impreuna-suntem-toti-aici-si-la-bine-si-la-rau-19196200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/antrenorul-echipei-pandurii-ironic-dupa-ce-felipe-acosta-a-plecat-la-rivala-viitorul-pandurii-calin-cojocaru-am-crezut-ca-vrea-sa-mearga-la-un-club-adevarat-nu-sa-mearga-in-jos-19196140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-liderul-surpriza-al-ligii-2-dupa-trei-etape-echipa-lui-adrian-mihalcea-a-inregistrat-scorul-campionatului-acasa-la-fc-brasov-daca-faceam-0-0-eram-la-fel-de-multumit-pentru-19196114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbar-la-al-doilea-esec-consecutiv-in-liga-2-eugen-beza-dupa-meciul-cu-ripensia-a-fost-un-joc-ciudat-nici-visa-nu-pune-infrangerea-pe-seama-ghinionului-19196078

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă