Steaua a trecut fără mari probleme de CS Afumați în manșa tur a barajului, Daniel Oprița rămâne ”concentrat” până la final: ”50-50 sunt șansele. Calificarea se joacă”

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 22:06 Liga 3

Steaua e la cel puțin 90 de minute de promovarea în Liga 2, după ce a câștigat cu 2-0 manșa tur a barajului decisiv cu CS Afumați, sâmbătă, în Ghencea. Alexandru Zaharia (6) și Remus Chipirliu (28) au înscris golurile victoriei pentru echipa ”militară”, într-un joc în care bucureștenii au mai avut câteva situații bune  de a marca, însă și ilfovenii au început partida și au terminat-o cu câte o ocazie mare.

  • Cu 2-0 au câștigat steliștii și cele două jocuri din barajul trecut, cu Mostiștea Ulmu.

Daniel Oprița, ”concentrat” de felul său, este superstițios să spună că Steaua are prima șansă la promovare

Antrenorul Daniel Oprița rămâne însă concentrat 100 la sută și pentru meciul retur, de peste o săptămână, de la Afumați, apreciind hilar că șansele de promovare sunt acum egale, chiar dacă echipa sa a câștigat cu 2-0 și evident are prima șansă la accederea în Liga 2. Oprița n-a știut cum să se descrie referitor la această prudență a sa și s-a numit ”concentrat”.

Antrenorul Stelei și-ar mai fi dorit încă un gol contra Afumațiului și a ținut să-și felicite public jucătorii pentru modul în care s-au dăruit în acest meci.

”Le-am și spus că dacă nu luăm goluri, o să dăm, pentru că îmi cunosc echipa. Sunt puțin supărat că nu am reușit să marcăm și al treilea gol și pe dominarea lor am avut spații și i-am surprins de câteva ori și ne-a lipsit finalizarea. Probabil și oboseala, a fost destul de cald. Vreau să-i felicit pentru atitudine. Ați văzut cum au ieșit cu crampe, s-au dăruit foarte mult. Afumațiul este o echipă bună, am zis-o dinainte, o echipă valoroasă, așa că nu s-a jucat promovarea. Avem un retur foarte greu, o să-și dorească și ei și trebuie să fim atenți în continuare. 50-50 sunt șansele. Mai avem un meci de jucat, 90 de minute, avem un avantaj, dar calificarea se joacă. Trebuie să fim foarte atenți. Eu așa sunt, de felul meu, mai concentrat de fiecare dată, trăiesc meciurile foarte intens, presiunea e mare. Eu, mi-o pun în primul rând, pentru că îmi doresc foarte mult această promovare și mai departe vom vedea ce va fi”, a spus Oprița la flash-interviu.

Oprița, deloc suprins că CS Afumați a eliminat FCSB 2 în primul baraj

Antrenorul Stelei nu s-a declarat surprins de faptul că CS Afumați a trecut în turul precedent de FCSB 2. În tur a pierdut cu 1-0 acasă, iar în retur a profitat că FCSB n-a mai trimis mulți jucători de la prima echipă și s-a impus cu 4-1 în deplasare.

”Nu m-a surprins că CS Afumați a trecut de FCSB 2. Chiar mă așteptam, pentru că și meciul tur a fost destul de echilibrat, cu jucătorii pe care i-au trimis. Știau că nu o să mai poată să trimită aceeași echipă, pentru că aveau și ei meci important în campionat și mă așteptam la Afumați să poată să întoarcă. Nu a fost o surpriză pentru mine. Știu echipa Afumațiului foarte bine, e experimentată, ați văzut și astăzi. Să zic așa, nu au avut foarte multe ocazii, dar sunt jucători care nu refuză jocul”, a declarat Oprița.

”Cuvântul de ordine este promovare. De aia am și venit, pentru meciurile astea i-am adus pe jucători”

Dacă despre planuri de viitor a refuzat să discute până nu se vede promovat (”Nu vorbesc de Liga a 2-a, suntem tot în Liga a 3-a, deocamdată.”), Oprița a avut puține cuvinte pentru show-ul făcut de galeria Stelei și le-a atras din nou atenția pentru motivul pentru care au fost transferați la clubul din Ghencea.

”Le mulțumim. Tocmai de aceea este și presiunea mai mare, pentru că nu vrem să-i dezamăgim. Ați văzut ce bucuroși au fost, dar eu nu vreau să mă îmbăt cu apă rece. Mai avem un meci și vreau să îi țin pe jucători cu picioarele pe pământ, știu și ei lucrurile acestea, sunt jucători cu experiență, cu inimă și am încredere în ei că vor da totul și la meciul următor. Cuvântul de ordine este promovare. De aia am și venit, de aia le-am spus și lor, pentru meciurile astea i-am adus. Trebuie să reușească să îndeplinească obiectivul acestui club mare”, a mai spus Daniel Oprița.

Manșa retur a barajului dintre Steaua și CS Afumați va avea loc peste o săptămână, în 29 mai, ora nefiind încă stabilită cu exactitate.

  • Daniel Oprița a mai bifat în cariera sa de antrenor două promovări consecutive cu o echipă, cu Juventus București, din Liga 3 în Liga 2 și mai apoi din Liga 2 în Liga 1. Mulți dintre jucătorii cu care făcea pasul în prima ligă se află acum în lotul Stelei. După un timp, reîntors în Liga 3, la CSM Școlar Reșița, Oprița a ratat promovarea în Liga 2.

Declarațiile oferite după meci de managerul Stelei, George Ogăraru:

Declarațiile oferite după meci de căpitanul Stelei, Valentin Bărbulescu:

Video: Andreea Visu
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/baraj-promovare-in-liga-2-steaua-cs-afumati-incepe-la-ora-1730-alte-trei-jocuri-au-loc-de-la-ora-1800-19186292

https://liga2.prosport.ro/liga-3/galeria-stelei-a-facut-show-in-ghencea-la-meciul-tur-al-barajului-cu-cs-afumati-ultrasii-au-preferat-sa-isi-sustina-echipa-de-pe-terenul-de-rugby-foto-si-video-19186357

Marius ANGHEL 22 May. 2021, 22:06 Liga 3
Pe aceeași temă