”FC U” Craiova speră să joace în Liga 2 pe ”Ion Oblemenco”: ”Nu se pune problema de buget. S-au făcut demersurile. Sper să le dea Dumnezeu minte celor de la primărie”

Andreea VISU 14 May. 2020, 10:44 Liga 2
”FC U” Craiova speră să joace în Liga 2 pe ”Ion Oblemenco”: ”Nu se pune problema de buget. S-au făcut demersurile. Sper să le dea Dumnezeu minte celor de la primărie”

U Craiova 1948 SA a promovat direct în Liga 2 ca urmare a deciziei Federației Române de Fotbal, iar oficialii clubului oltean care își desfășoară meciurile pe teren propriu la Târgu Jiu speră ca echipa să își dispute jocurile în următorul sezon pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Marcel Pușcaș (59 de ani), președintele echipei patronate de către Adrian Mititelu, a spus că s-au făcut deja demersuri pentru ca ”FC U” Craiova să poată juca pe noul stadion din Bănie și asigură faptul că banii pentru plata chiriei nu sunt o problemă în această privință.

„Ideal ar fi pe «Oblemenco». Nu depinde de noi, depinde de Consiliul Local. Nu se pune problema de buget, domnul Mititelu a oferit un buget pentru tot campionatul. S-au făcut demersuri, este o acțiune în desfășurare în derulare și să vedem cum se va finaliza.

E un lucru de neînțeles ca într-un oraș din România să nu putem folosi un bun public. Sezonul viitor, Liga 2 se televizează. Noi suntem un club cu suporteri mulți. Să zicem că ar trebui să jucăm cu Rapid la Târgu Jiu. De ce ar trebui să ne deplasăm și noi și suporterii 120 de kilometri?”, a spus Marcel Pușcaș, la Digi Sport.

În acest sezon de Liga 3, echipa antrenată de Eugen Trică și-a desfășurat meciurile considerată acasă la Drobeta Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu.

Dacă ”FC U” Craiova spune că nu are probleme cu banii, în schimb, Aerostar Bacău, altă echipă promovată direct din Liga 3, a anunțat că ia în calcul să nu se înscrie în viitoarea ediție a Ligii 2 din cauza faptului că principalul ei finanțator e grav afectat fiaciar din cauza pandemiei de COVID-19.

Marcel Pușcaș, mesaj pentru Primăria Craiova

Marcel Pușcaș le transmite responsabililor de la primăria din Craiova să se răzgândească în privința accesului echipei lui Adrian Mititelu pe stadionul ”Ion Oblemenco”, acolo unde își desfășoară meciurile U Craiova, echipă din Liga 1.

„Din fericire pentru ei, pentru noi și pentru fotbalul românesc, în Liga 2 sunt mai multe derby-uri decât în prima ligă. Eu sper să le dea Dumnezeu minte celor de la primărie și să desfacă acel act. Cum a fost făcut, la fel de bine poate fi și desfăcut. Printr-o hotărâre, printr-o ridicare de degete”, a transmis Marcel Pușcaș.

Pavel Badea, fostul internațional, manager general al Craiovei din Liga 1 sau căpitan al Universității Craiova, a vorbit, pentru ProSport, despre posibilitatea ca ”FC U” să joace pe arena ”Ion Oblemenco” în Liga 2. „Stadionul este al Craiovei, iar Consiliul Local a stabilit niște reguli. Aici nu este vorba doar de Adrian Mititelu personal. Cine se încadrează în regulile stabilite de Consiliul Local și cine plătește, atunci poate să joace pe acest stadion”, a spus Pavel Badea.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/pavel-badea-reactie-surprinzatoare-dupa-promovarea-lui-fc-universitatea-craiova-in-liga-2-este-foarte-bine-exclusiv-19026151

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/adrian-mititelu-o-considera-pe-fcsb-continuatoarea-stelei-sa-nu-mai-existe-confuzia-declaratia-care-aprinde-spiritele-in-ghencea-19026197#live_close

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

Andreea VISU 14 May. 2020, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă