Mititelu nu acuză probleme financiare și anunță un super-buget pentru ”FC U” Craiova cât și planul pentru a ajunge în Liga 1: ”Vreau fotbaliști cu CV, jucători interesanți, capabili să ducă o luptă de promovare”

29 Apr. 2020, 11:26 Liga 3
Mititelu nu acuză probleme financiare și anunță un super-buget pentru ”FC U” Craiova cât și planul pentru a ajunge în Liga 1: ”Vreau fotbaliști cu CV, jucători interesanți, capabili să ducă o luptă de promovare”

Criza financiară declanșată de pandemia de COVID-19 pare să nu-l afecteze și pe Adrian Mititelu, finanțatorul liderului Seriei a 4-a a Ligii 3, U Craiova 1948 SA. Deși echipa sa nu este sigură de promovarea în Liga 2, în cazul în care fotbalul va fi ”înghețat”, mai ales la nivelul Ligii 3, omul de afaceri își face deja planuri pentru sezonul următor. Mititelu a început să caute jucători pentru campionatul următor, spune ce buget pune la bătaie și anunță și ce lucrări de infrastructură a demarat.

U Craiova 1948 SA este lider detașat în Seria a 4-a a Ligii 3, cu un avans de 13 puncte față de următoarea clasată, Șoimii Lipova. Chiar dacă nu ar avea probleme în a obține accederea în Liga 2, dacă sezonul s-ar relua, planurile oltenilor ar putea fi date peste cap de varianta în care Guvernul României ar interzice competițiile sportive până în toamnă. În această situația, FRF va trebui să decidă dacă primele clasate, respectiv ultimele clasate din competițiile pe care le organizează vor promova, respectiv retrogradat. În Țările de Jos, de exemplu, s-a decis ca nimeni să nu promoveze sau să retrogradeze, și noile ediții de campionat să înceapă exact în formula în care se aflau acum. Ar fi un scenariu de coșmar pentru ”FC U” Craiova și Mititelu.

Mititelu așteaptă la ”FC U” Craiova CV-uri de jucători ”care se simt capabili să ducă o luptă de promovare în Liga 1”

Lui Mititelu nu-i stă gândul la acest lucru și, recent, a declarat, pentru gsp.ro, că: „Noi pregătim promovarea în Liga 1. Urmărim deja 20-30 de jucători. Uite, chiar vreau cu această ocazie să fac un anunț pentru toți jucătorii cu CV-uri, care se simt capabili să ducă o luptă de promovare în Liga 1 și care sunt conștienți de valoarea lor să ne contacteze. Îi așteaptă aici un proiect serios! Vreau jucători de la Liga 1, care simt că nu mai sunt doriți acolo și aici ar fi îmbrățișați. Să nu se înțeleagă că poate veni oricine. Repet, fotbaliști cu CV, jucători interesanți.”

”Bugetul nostru de la anul va fi de 2 milioane de euro. Nu e un capăt de țară dacă nu vom promova din primul an”

Omul de afaceri a anunțat și un buget record și se laudă că va avea o bază de pregătire ultramodernă, dotată cu mai multe terenuri, cu hotel și academie. Mititelu vorbea în trecut și de un stadion pe care îl va construi într-un an din propriile fonduri, însă până acum nu s-a apucat de treabă.

Și în privința promovării, Mititelu se și contrazice singur. „Bugetul nostru de la anul va fi de 2 milioane de euro. Dar să nu se înțeleagă că aruncăm cu banii pe fereastră. Nu e un capăt de țară dacă nu vom promova din primul an, dar vreau să fac tot ce pot pentru a nu fi regrete.

Am început construcția la zece terenuri de antrenament. Planul e ca în toamnă să însămânțăm deja terenurile. Iar în primăvara anului 2021 să fie gata șase dintre ele. Facem și o academie de fotbal, să arătăm că fotbalul în Craiova are mare viitor. La început construiesc un hotel din materiale mai ușoare, pentru jucători, iar pe termen lung facem din cărămidă. 17 hectare sunt pregătite pentru asta”, a mai declarat Adrian Mititelu pentru sursa citată.

Până să ajungă în Liga 2, Adrian Mititelu și clubul său trebuie să anunțe în scris FRF ce plan gândește pentru reluarea campionatului Ligii 3: cel în care să se desfășoare cele 14 etape rămase, play-off și play-out sau ”înghețare”. Bineînțeles, opinia cluburilor va fi numă dacă Guvernul României decide să nu permină reluarea competițiilor sportive prea curând.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-golgheterul-echipei-fc-u-craiova-a-refuzat-oferte-din-liga-2-pentru-a-face-performanta-cu-oltenii-marian-stoenac-abia-asteapta-promovarea-pentru-a-juca-pe-ion-ob-19130694

29 Apr. 2020, 11:26 Liga 3
Pe aceeași temă