Farul rămâne cu emoții și după remiza cu Daco-Getica. Grigoraș: „Rezultatul nu ne mulțumește. Mă așteptam să câștigăm în ultimele 10-15 minute”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 16:19 Campionat

SSC Farul și Daco-Getica au remizat fără gol, scor 0-0, miercuri, la Constanța, în etapa a 35-a a Ligii 2, și nu au reușit să se îndepărteze de locurile retrogradabile.

După o primă repriză foarte slabă, în care singura ocazie a meciului a venit chiar la ultima fază, în minutul 45, când Gavrilaș a reținut o minge trimisă din lovitură liberă de Celestino, care se ducea spre vinclu, partea a doua a jocului a fost total schimbată, mult mai alertă și cu situații de gol. Celestino (49) a lovit bara din stânga dintr-o altă lovitură fixă, Moldovan (71) nu l-a putut învinge pe Gavrilaș din 8 metri lateral stânga, iar Păun, Moise și Moldovan au avut șuturi în blocaj din poziții bune. Nici în prelungiri, Neciu (90+3) nu a avut mai mult succes să înscrie, fiindcă a deviat din 3 metri pe lângă bară, astfel că meciul s-a terminat la egalitate.

Și bucureștenii au avut două situații bune de a marcat, însă, la lovitura liberă bătută de Nsiah (54), Avram a respins în ultimul moment de sub transversală, iar, pe contraatac, Neacșu (88) s-a grăbit să reia de la 17 metri central o pasă a lui Nsiah, dar portarul a prins pe centru.

Grigoraș: „Mă așteptam să câștigăm în ultimele 10-15 minute”

La final, antrenorul constănțenilor, Petre Grigoraș, s-a declarat nemulțumit de punct, a acuzat jocul slab din prima repriză și nu a avut ce să le reproșeze elevilor săi pentru ceea ce au arătat în partea secundă. Grigoraș era sigur că se va înscrie în ultimele 15 minute la cum își creau ocazii jucătorii săi.

„Rezultatul nu ne mulțumește, și nici jocul din prima repriză. E clar că a fost unul anost, un joc fără ritm. După pauză, a fost cu totul și cu totul altceva. Am dominat partida, am pus presiune pe adversar, am avut câteva situații foarte bune de a marca. Din păcate, nu am reușit să înscriem la acea bară a lui Celestino, Moldovan a fost singur cu portarul advers, Păun – singur cu portarul. Au mai fost câteva situații acolo, pe final, când puteam să împingem mingea în poartă… Din păcare nu am reușit să marcăm astăzi. Pentru cum au jucat în repriza a doua nu am ce să le reproșez, dar prima parte, într-adevăr, a fost una modestă, cred că una dintre cele mai slabe reprize ale noastre. Ne-am fi dorit foarte mult victoria și eram extrem de mulțumiți dacă am fi reușit-o. Așa cum vă spuneam, întâlneam un adversar care nu pierduse niciun joc din ultimele patru și câștigase vreo trei jocuri extrem de importante pentru ei. Știam ce potență au, am zis că e un joc fizic extrem de greu. De asta, poate, am făcut și alătuirea echipei în așa fel încă pe final teren să am doi jucători proaspeți. De asta i-am și folosit pe Păun și Moise în partea a doua. Nu a fost să fie. Sincer, îmi pare rău, dar ăsta este fotbalul, mai sunt trei etape de disputat. E clar că încă nu suntem scăpați de griji, dar oricum avem o opțiune foarte importantă. Ne-am fi dorit mai mult, pentru că ne făceam alte planuri, dar doar, așa, în gând”, a spus Grigoraș la conferința de presă.

Cu punctul obținut ieri, SSC Farul a ajuns la un total de 43 și a urcat pe locul 12, însă e la doar cinci lungimi peste Pandurii, ultima formație aflată pe locurile retrogradabile. Totuși, și acest egal e considerat bun de antrenor.

„Orice punct este important, dar întotdeauna ne-am dorit victoria. Nici nu știu, cred că ăsta este primul 0-0 pe care îl facem în acest campionat și chiar nu am făcut prea multe egaluri de când am venit aici. Rezultatele de egalitate nu sunt specialitatea mea sau a noastră. Dar nu întotdeauna reușește să câștigi, să realizezi ceea ce îți propui. Nu pot să le reproșez jucătorilor, mai ales în partea a doua, că nu au vrut, nu au avut potență, nu s-au dăruit sau că n-au încercat tot posibilul să câștige. Normal, au fost și unele greșeli de execuție și de concepție, poate, în alcătuirea atacului. Dar, una peste alta, s-a văzut clar o atitudine și chiar mă așteptam să câștigăm în ultimele 10-15 minute. Pentru că am văzut că aveam potență, că suntem peste ei și apăreau situațiile de gol. N-am avut acel filing de a o trimite în poartă. Mergem mai departe, mergem la Oradea să recuperăm punctele pierdute și vom vedea ce se va întâmpla în viitor”, a mai spus Petre Grigoraș.

„Meciul cu Luceafărul Oradea poate să însemne liniște mare”

Pentru SSC Farul urmează un nou meci important pentru menținerea în Liga 2. Sâmbătă, de la ora 13:00, joacă la Sânmartin, în Bihor, cu Luceafărul Oradea, echipă care a câștigat cu Metaloglobus, 1-0 la București, și a urcat pe locul 9, cu 46 de puncte, însă matematic nici ea nu este salvată de la retrogradare.

„Ne vom gândi la meciul următor, cel de la Luceafărul Oradea, un meci care poate să însemne liniște mare, cu o echipă care e pe val în ultimul timp. Sperăm să ne refacem din punct de vedere fizic și psihic pentru această partidă și să încercăm să câștigăm. Am avut evoluții bune în deplasare în ultima perioadă, cu rezultate bune. De ce nu am spera, pentru că s-a văzut că echipa are potență. S-a văzut și acum, în partea a doua, când am fost peste adversar, fără doar și poate, și cu puțină șansă ar fi trebuit să câștigăm această partidă cu Daco-Getica. Acum vorbeam de pe alte poziții”, a mai transmis Petre Grigoraș.

De partea cealaltă, cu acest egal obținut la Constanța, Daco-Getica a acumulat 40 de puncte și e la două lungimi deasupra celor de la Pandurii și tot la două locuri peste, pe 14. Sâmbătă, de la ora 14:00, are un meci facil pe teren propriu, la București, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila, ciuca bătăilor în ultimele runde.

SSC FARUL CONSTANȚA – DACO-GETICA BUCUREȘTI 0-0

R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino, Antoche, Tud. Moldovan – D. Toma, Surdu (G. Păun 61′), M. Fotescu (Nic. Moise 61′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Sabangeanu, Mih. Șandru, Iani, C. Zamfir
Antrenor: Petre Grigoraș

Gavrilaș (cpt.) – Cotigă (Rob. Neacșu 83′), Motroc, I. Prodan, Vl. Georgescu – Călințaru, Tudorică – Măd. Martin (C-tin. Dedu 59′), Raph. Stănescu (Bustea 79′), Rob. Grecu – Nsiah
Rezerve neutilizate: Irimiea – Rz. Prodan, D. Cârjan, Țăranu
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța); Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești); Rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova); Observatori: Adrian Vidan (București) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto și video: fb FC Farul Constanța

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă