Lovitură grea pentru Metaloglobus înaintea meciului cu Luceafărul. Unul dintre cei mai buni jucători din lot s-a accidentat: „Din păcate, cred că sezonul e încheiat pentru el”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 May. 2019, 19:33 Campionat
Lovitură grea pentru Metaloglobus înaintea meciului cu Luceafărul.** Unul dintre cei mai buni jucători din lot s-a accidentat:

Metaloglobus și Luceafărul Oradea par să-și fi asigurat menținerea în Liga 2 odată cu ultimul rezultat obținut. Bucureștenii au trecut pe teren propriu cu 6-0 de Pandurii și au urcat pe locul 8, cu 46 de puncte, în timp ce bihorenii au câștigat acasă cu 1-0 cu Daco-Getica și au ajuns pe locul 11, cu 43 de puncte. Ultima clasată pe poziiile retrogradabile, Energeticianul, e la zece, respectiv șapte puncte în urmă.

Patru etape au mai rămas de disputat din acest sezon, iar Metaloglobus și Luceafărul au meci direct în intermediara din această săptămână. Jocul programat miercuri, la ora 11:00, se desfășoară pe arena echipei din cartierul Pantelimon și aduce față în față două echipe care vin după serii pozitive de rezultate. Metaloglobus are trei victorii consecutive, în timp ce Luceafărul nu a pierdut în ultimele șase meciuri, în care a obținut trei egaluri și trei victorii.

Laszlo Balint, antrenorul bucureștenilor, spune că e conștient că jucătorii săi vor avea un meci greu cu Luceafărul, pe care îl vor putea câștiga dacă vor repeta prestația din a doua repriză a întâlnirii de sâmbătă cu Pandurii.

„Luceafărul Oradea vine după o serie de șase meciuri fără înfrângere, trei victorii și trei remize, traversează o perioadă bună în ceea ce privește rezultatele, dar mai presus de asta, practică un joc solid, au o echipă echilibrată, din care se remarcă jucători precum Vasile Pop, Paraschiv, Oros sau Dulca. Prin urmare, suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil, însă am convingerea că putem decide jocul în favoarea noastră dacă vom evolua la nivelul pe care l-am arătat în repriza secundă din meciul cu Pandurii. Băieții au înțeles că pentru a menține prin rezultate momentul bun, trebuie să confirmăm prin atitudine bună, seriozitate și disciplină, în fiecare zi la antrenamente, dar mai ales la meciurile oficiale”, spune Balint.

Acesta nu se va putea baza, mai nou, pe mijlocul Andrei Ionescu, unul dintre cei mai experimentați jucători din lot. „Din păcate, în urma meciului de sâmbătă, l-am pierdut și pe Andrei Ionescu, care a suferit o accidentare la genunchi. În aceste zile, face investigații amănunțite pentru a i se pune un diagnostic exact, însă cred că și pentru el, la fel ca și pentru Negotei, acest sezon este încheiat”, a mai declarat Balint.

Adus în acest an, după ce s-a reluat campionatul, Andrei Ionescu (31 de ani) a devenit rapid titular și a jucat în 10 meciuri și a înscris un gol.

Metaloglobus vine după un 6-0 cu Pandurii, cel mai clar succes al ei de când joacă în Liga 2, bătând cele două scoruri mari înregistrate în ediția trecută a campionatului: 4-0 cu ASA Târgu Mureș și 5-1 cu CS Balotești. Totodată, a realizat prima ei serie de trei victorii consecutive de când e în eșalonul secund.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 13 May. 2019, 19:33 Campionat
Pe aceeași temă