ACS Recaș nu e Poli, nici ASU Politehnica învingătoarea! Fosta prim-divizionară a câștigat derby-ul Timișoarei în fața echipei suporterilor și își amână retrogradarea

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 22:32 Campionat
  • Răstignirea se amână momentan pentru ACS Poli, care s-a impus cu 1-0 în derby-ul timișorean cu ASU și a mai urcat puțin în clasament, până pe locul 18.
  • Doar Sorel Chemin a marcat pe „Dan Păltinișanu”, în timp ce ASU Politehnica s-a întrecut în ratări.
  • Finalul de meci a fost incandescent, cu eliminarea lui Denis Golda în minutul 82. Chiar și așa, superioritatea numerică nu a putut fi fructificată de elevii lui Cosmin Petruescu, care s-au întrecut în șuturi multe și ratate, fie pe lângă, fie peste poartă, și au plătit din nou tribut impreciziei.
  • Fanii Politehnicii nu au ratat din nou ocazia de a o ironiza pe ACS Poli, tot meciul, la Tribuna a II-a, fiind afișat un banner mare portocaliu, pe care era scris cu negru „AC Recaș nu e Poli!”

 

Poli vs. Poli, episodul 3, a început pe un teren pregătit, după ce la ora 14:00 se încheiase un meci de rugby. Cu 11 fani în galeria lui ACS Poli și de 50 de ori mai mulți în galeria lui ASU Politehnica, jocul din teren al alb-violetelor a fost destul de plictisitor în prima repriză. Primele ocazii au fost mai degrabă tatonări, fără a pune poarta serios în pericol. Prima ocazie importantă au avut-o cei de la ASU în minutul 17, după ce Ursu a centrat din stânga pentru Cristian Ene, care, din unghi, a trimis în plasa laterală la o fază la care Dinu Moldovan ar fi fost bătut. ACS-ul a fost periculoasă la o centrare a lui Olteanu, dar Murariu a reținut devierea cu capul a lui Chemin.

Elevii lui Cosmin Petruescu au irosit mai multe faze fixe

Nu au lipsit nici șuturile telefonate, ca la rugby, deși buturile au fost înlăturate cu succes. Autorii au fost Buzan, pentru echipa în roșu și negru, și Ursu, pentru cea în alb și violet. ASU a încercat să speculeze unele faze fixe cu jocul de cap, dar fără succes. Mai întâi, Cristian Ene nu l-a învins cu capul pe Moldovan, după o lovitură liberă, iar, apoi, Mera a a trimis pe lângă buturi, după un corner. La cealaltă poartă, Buzan a tras pe lângă din 15 metri poziție centrală, iar înainte de pauză, tot Ursu a reluat cu capul pe lângă buturi, de data aceasta după o fază din acțiune.

Chemin a decis meciul la o neatenție a defensivei alb-violete

După un început slab al reprizei din partea ambelor echipe, ACS Poli a marcat. În minutul 54, ACS Poli a urcat în careul lui ASU. Munteanu a scos bine la Sorel Chemin, care de pe linia de 16 metri a tras cu sete, la vinclu.

Replica celor de la ASU Poli a fost extrem de slabă. Mihai Ene și-a pus singur mâinile în cap după ce a ratat incredibil. Ulterior, la un atac mai periculos, Ursu a centrat aiurea, dar defensiva timișoreană a îndepărtat pe moment pericolul, iar Ignea a șutat mult peste buturi.

ACS Poli și-a păstrat avantajul și în inferioritate numerică

Gazdele au încercat să atace poarta lui Murariu prin Ursu și Cherecheș, dar tot degeaba, cu mingi care nu au prins spațiul porții. În minutul 86, Ursu a prins un alt șut, care s-a dus tot pe lângă buturi. Tot el a mai încercat degeaba și în minutul 90, tot peste poartă, de parcă buturile de rugby nu ar fi fost date jos. În prelungiri, și Ignea și-a încercat norocul la poartă, dar fără succes.

Astfel, deși gazdele au avut mult mai mulți suporteri, nu au 10 milioane de euro datorii și par mai relaxați pentru salvarea de la retrogradare, nu au putut câștiga derby-ul cu marea rivală locală, iar scorul general la întâlniri directe e 2-1 pentru fosta prim-divizionară, care acum, mai mult ca sigur, va lua drumul Ligii 3.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ACS POLI TIMIȘOARA     0-1
Sorel Chemin 54′

Murariu – C. Jurj (Alin Manea 61′), Scutaru, Mera (cpt), Cherecheș – Bg. Vasile (I. Plămadă 75′), Mih. Ene (Vidrăsan 65′), Bedea – Oct. Ursu, A. Ignea – Cr. Ene
Rezerve neutilizate: Borbei – Coadă, Dr. Cojocaru, Dros
Antrenor: Cosmin Petruescu

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt), Uyi, Vl. Olteanu – D. Munteanu, D. Codrea – Buzan, Chemin (Golda 71′), Calugher (Ant. Manolache 79′) – Bădăuță (Sidorenco 61′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Dav. Pop, Ghidurea, L. Oprea
Antrenor: Valeriu Răchită
Eliminat: Denis Golda 82′ (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 3.000; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

Cu acest rezultat, ACS Poli a urcat pe locul 18, cu 26 de puncte. Runda viitoare va juca duminică, de la ora 13:00, cu „U” Cluj. ASU Politehnica rămâne cu 38 de puncte momentan, pe locul 12 și sâmbăta viitoare va juca la Arad, cel mai așteptat meci al suporterilor din vestul țării.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Dani AMARIEI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 26 Apr. 2019, 22:32 Campionat
Pe aceeași temă