Cutremur la Hărman: Dan Bona, demis după eșecul cu ultima clasată. Ultimatumul primit de jucători dacă nu câștigă cu CFR Cluj 2 și antrenorul favorit să preia echipa

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 13:59 Stiri

Tensiune maximă la AFC Hărman. După un tur de campionat dezamăgitor, lucrurile nu merg nici în retur, deși echipa a fost întărită în iarnă cu mulți jucători cu experiență. Ultima ispravă a celor de la Hărman, înfrângerea de la Iernut, ultima clasată din Seria 5, a stârnit furia șefilor echipei. „Cu siguranță vom lua măsuri după acest rezultat rușinos”, era mesajul președintelui Marius Stoichiță imediat după meciul de la Iernut.

Bona, demis. Ultimatum pentru jucători

Cutremurul avea să fie declanșat a doua zi după eșec, atunci când șefii clubului, Marius Stoichiță și Ilie Luca, au avut o ședință cu antrenorul Dan Bona, la finalul căreia cele două părți au convenit rezilierea contractului tehnicianului instalat în vara trecută.

Mai mult, jucătorii au primit un ultimatum, iar dacă nu vor câștiga meciul din etapa viitoare, cel de pe teren propriu, cu CFR Cluj 2, salariile vor fi diminuate cu 25%.

„Ca urmare a rezultatului rușinos de la Iernut, conducerea AFC Harman a hotărât:
– rezilierea pe cale amiabilă a contractului antrenorului Daniel Bona;
– diminuarea cu 25% a contractelor jucătorilor în cazul in care nu câștiga următorul meci ce se disputa sâmbăta 20.04.2019, cu CFR Cluj 2.
Până la data de 17.04.2019 urmează să ne decidem cu privire la noul antrenor.
AFC Hărman îi mulțumește lui Daniel Bona pentru aportul adus la acest club și profesionalismul de care a dat dovadă pe toata perioada colaborării”
, este comunicatul clubului brașovean.

Premieră negativă pentru Bona

Dan Bona spune că este pentru oară în cariera de antrenor când nu-și duce la capăt contractul cu o echipă. „E prima oară în cariera de antrenor când nu-mi duc la capăt un contract. Nu prea am ce să comentez, este o decizie normală. Atunci când nu sunt rezultate, antrenorul este cel care plătește cu postul. Îmi pare rău pentru că la Iernut am ratat 15 ocazii imense, iar acest lucru ne-a costat scump”, a spus, pentru Monitorul Expres, Dan Bona, cel care mai avea contract cu AFC Hărman până în vara lui 2020.

La Iernut, AFC Hărman a fost condusă din minutul 2, după golul lui Darius Ghirca (2), însă Marian Constantinescu (45) și Bogdan Roșu (53) au întors rezultatul cu reușitele lor. Minutele de final au fost însă de coșmar pentru brașoveni, care au încasat goluri de la Răzvan Stoica (85) și Arnorld Szilagyi (89), astfel că au pierdut cu 3-2 în etapa a 23-a a Ligii 3.

Călin Moldovan, în pole position

Până miercuri, șefii clubului spun că vor anunța numele noului antrenor. În fruntea listei celor de la AFC Hărman se află Călin Moldovan, cel care s-a despărțit săptămâna trecută de Metalurgistul Cugir (Seria 4), însă, deocamdată antrenorul brașovean nu și-a reziliat contractul cu gruparea din Alba.

„Călin Moldovan este o variantă. Vom vedea”, au comentat oficialii clubului brașovean.

După 23 de etape, AFC Hărman ocupă locul 11 în Seria 5 a Ligii 3, cu 25 de puncte, doar cu unul peste Unirea Tășnad, echipa aflată pe poziția a 13-a, ultima retrogradabilă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Apr. 2019, 13:59 Stiri
Pe aceeași temă