Un dublu campion cu FCSB, cea mai sonoră achiziție a iernii la Academica Clinceni! „Lupta pentru podium va fi una frumoasă”. Ilfovenii au semnat cu încă doi jucători

Academica Clinceni începe să devină din ce în ce mai agresivă pe piața transferurilor. După ce l-a adus pe atacantul Alexandru Buziuc (24 de ani) de la Gaz Metan Mediaș, a doua clasată din Liga 2 a bătut palma în ultimele zile cu încă trei jucători.

Portarul Andrei Ureche (20 de ani) și mijlocașii Paul Pîrvulescu (30 de ani) și Salvatore Marrone (17 ani) sunt ultimele noutăți din lotul lui Ilie Poenaru.

Ureche revine la Clinceni

Ureche a semnat cu Academica Clinceni imediat după ce s-a despărțit de FC Argeș, echipă unde în prima parte a sezonului a apărat poarta în 15 meciuri. E o revenire, de fapt, la echipa ilfoveană, acolo de unde plecase la piteșteni.

„Am ales Academica Clinceni pentru că, în campionatul trecut, aici am primit șansa să mă remarc. Mă încântă și faptul că aici este o echipă care se poate lupta cu șanse reale pentru promovare”, a spus Ureche după ce a revenit la Academica Clinceni, echipă unde în sezonul 2017/2018 a evoluat în 20 de meciuri. În cariera sa a mai trecut și pe la AD Union Adarve (Spania) și SC Bacău.

Marrone a semnat cu Academica și apoi a plecat în cantonamentul naționalei Under 18

Un tânăr promițător care a ajuns la echipa de lângă București este și Salvatore Gioacchino Marrone. Născut în Germania, mijlocașul ofensiv are cetățenie română și italiană. La vârsta de 8 ani a început fotbalul la SV Sandhausen Jugend, iar în juniorat a mai trecut și pe la FC Nurnberg. În România a venit la juniorii FCSB-ului, iar acum a ajuns la Academica Clinceni.

„Trecerea de la fotbalul german la fotbalul românesc nu a fost grea. M-am adaptat ușor. Antrenorul mă încurajează tot timpul și asta este foarte important pentru mine. M-am integrat repede în lot și mă bucur că, împreună, putem să luptăm pentru primele locuri în campionat”, a declarat Salvatore Marrone, care are selecții la loturile under 17 și 18 ale României, iar de astăzi se află în lotul naționalei under 18 pentru dubla amicală cu Cipru U18.

Pîrvulescu, cea mai sonoră achiziție

Însă poate cea mai importantă mutare din această iarnă a Clinceniului e reprezentată de aducerea mijlocașului Paul Pîrvulescu. Campion în două rânduri cu FCSB, jucătorul originar din Mediaș s-a despărțit în această iarnă de Poli Iași, unde în prima parte a sezonului a fost utilizat în doar patru meciuri, și a semnat cu Academica. În cariera sa, Pîrvulescu a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș, Viitorul, FC Voluntari, ASA Târgu Mureș, Sankt Pölten, St. Pölten II (ambele din Austria) și Wisla Plock (Polonia).

„Sunt bucuros că m-am întors acasă. Oamenii de aici fac parte din familia mea. Sper să ne ajutăm reciproc, cel puțin până la vară, și să ne îndeplinim obiectivul. Lupta pentru podium va fi una frumoasă. Toată lumea din club își dorește să fim în primele trei la finalul sezonului. Multă lume ne consideră outsideri. Dacă ne uităm pe rezultatele din prima parte a campionatului nu aș spune asta. Eu spun că dacă vom continua să muncim și să fim serioși, atunci, avem șanse reale la primele două locuri”, a spus Paul Pîrvulescu.

„Mă bucur că am reușit să cooptăm în lot un jucător cu o asemenea experiență și cu un CV bogat. Îl cunosc bine, am mai lucrat îmreună. Este un jucător de echipă, un caracter frumos. Ne poate ajuta pe mai multe posturi. Avem nevoie de experiența lui”, a comentat și antrenorul Ilie Poenaru aducerea lui Pîrvulescu.

Pe aceeași temă