Petruescu, „învățătorul” blând după meciul pierdut cu FC Argeș: „Mă bucur că odată cu aprinderea nocturnei s-a luminat și jocul nostru”. „Corijenții”, apărați

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 15:58 Campionat

ASU Politehnica a pierdut cu 3-2 meciul cu FC Argeș, unul jucat în seara de dinaintea „primului fluier” din noul an școlar. Un joc atipic pentru stilul antrenorului Cosmin Petruescu, trădat tocmai de apărare la acest meci, deoarece toate cele trei goluri au fost primite după gafe defensive majore. După jocul ce a contat pentru etapa a 6-a a Ligii 2, tehnicianul nu și-a certat însă jucătorii în public.

Petruescu a apelat la „arma” clasică a antrenorilor după un astfel de meci, povestirea jocului televizat la conferința de presă. „Consider că a fost o partidă pe care am început-o de la 1-0, contrar a ceea ce ne-am propus. A fost destul de greu să ne revenim în joc. Mă bucur că odată cu aprindere nocturnei, s-a luminat și jocul nostru, la pauză am reacționat. Dacă prima repriză a aparținut oaspeților, consider că a doua repriză am controlat-o în totalitate. Pe lângă golul marcat, am mai avut două situații de a înscrie. Din păcate, nu am fost inspirați în fața porții. Însă, așa cum au spus băieții, dacă marcăm de trei-patru ori, marcau ei de patru sau cinci. Dar jocul din a doua repriză ne dă speranțe pentru meciurile care urmează. Nu am fost surprinși de FC Argeș, dar am făcut noi greșeli. Dacă în celelalte partide aveam o defensivă bine organizată, de data aceasta am făcut greșeli”, a punctat Petruescu.

Credit pentru „corigentul” Rareș Murariu

Portarul Murariu „a dormit în papuci” la primul gol, unul pe care îl putea salva cu ușurință. De asemenea, în repriza a doua, a ieșit total hazardat și doar lipsa de prezență de sprit a lui Buleică a făcut ca Timișoara să nu ia gol la faza respectivă. Cosmin Petruescu spune însă ca Murariu va fi în continuare titular, pentru că așa e strategia, cu goalkeeper Under 21.

„Este o partidă pe care am pierdut-o cu toții, atât noi, cât și cei din stafful tehnic. Va trebui să corectăm ce am greșit. Când am decis să formăm această echipă, ne-am asumat poziția de portar cu jucător U21. Cu siguranță nu îi vom da în cap. Nici nu știu cât de vinovat este el la golurile pe care le-am încasat. Dar, cu siguranță, încrederea nu-i va fi trădată și nu-mi voi schimba părerea despre el. Este un băiat care se pregătește foarte bine. Lipsa de experiență competițională își pune amprenta, dar cu siguranță va crește”, a punctat Petruescu.

Mera și Scutaru nu au mai apucat să fie prinși cu „temele nefăcute”

Într-adevăr, Murariu nu a avut ajutor nici din fața sa, deoarece Mera și Scutaru au lăsat un adevărat „bulevard” defensiv la cele două goluri marcate de Buhăescu. Și ca și cum nu era destul, căpitanul Mera și-a dat și autogol. Întrebat de ce au greșit, la experiența lor, Petruescu a spus că nu dorește să îi certe în fața presei pe „corijenți”.

„Nu aș vrea să fac o analiză la cald, cu atât mai mult cu cât nu am vorbit cu băieții în vestiar. Niciodată nu voi face o analiză în fața presei înaintea unei analize cu jucătorii”, a mai spus Petruescu.

După meciul cu FC Argeș, ASU Poli Timișoara rămâne cu 7 puncte și e pe locul 12, iar săptămâna viitoare are meci duminică, de la ora 13:00, la Petrolul Ploiești. Miercuri, de la ora 19:30, joacă din nou pe „Dan Păltinișanu”, cu Ripensia, în Cupă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă