Super-transfer pentru SC Oțelul! Gălățenii au semnat cu un campion al României

Super-transfer pentru SC Oțelul!** Gălățenii au semnat cu un campion al României

SC Oțelul Galați continuă campania de achiziții, chiar dacă sezonul de Liga 3 a început deja și până acum s-au desfășurat două etape. Cum lupta pentru promovare cu SCM Gloria Buzău, Știința Miroslava și CSM Ceahlăul Piatra Neamț se anunță aprigă, gălățenii au reușit să își întărească lotul cu încă un campion al României din 2011.

Mijlocașul Laurențiu Iorga (30 de ani) a semnat cu echipa suporterilor gălățeni. Ultima dată, fostul jucător al Oțelului a jucat în liga secundă din Polinia, la Wigry Suwalki.

După ce plecat de la echipa cu care devenea campion în 2011, Iorga a mai trecut apoi, în România, pe la Astra, Pandurii, a revenit la Oțelul și pe urmă a jucat la FC Voluntari.

„SC Oțelul Galați anunță că a semnat un contract cu mijlocașul Laurențiu Cătălin Iorga, campion și supercampion cu Oțelul în 2011.

Clubul nostru se apropie de definitivarea lotului pentru sezonul 2018/2019 al Ligii 3 și a obținut semnătura unui jucător important din istoria Oțelului, Laurențiu Cătălin Iorga, mijlocaș ce a evoluat în sezonul precedent la formația poloneză de ligă secundă Wigry Suwalki.

Laurențiu Cătălin Iorga s-a născut la Babadag, județul Tulcea, pe 17 martie 1988. La vârsta de 12 ani a făcut trecerea la Oțelul, unde a fost cooptat în echipa de juniori. A fost ochit de la echipa a doua de către Petre Grigoraș, antrenorul din 2007 al Oțelului, care l-a titularizat direct, pe postul de mijlocaș central, la partida cu CS Mioveni, de pe teren propriu, câștigată cu 3-1. În sezonul 2010-2011, sub comanda lui Dorinel Munteanu, punea umărul la cele mai importante performanțe: câștigarea campionatului și a Supercupei. A jucat pentru Oțelul și în Liga Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi, unde a strâns trei prezențe! A prins și naționala, mai exact pe cea de tineret, având 7 prezențe și un gol la România U21, plus un meci în reprezentativa U23.

În următoarele două sezoane de la câștigarea campionatului, Iorga și-a continuat ascensiunea. Conform statisticilor, a fost cel mai bun jucător al Oțelului timp de două sezoane. Apoi, mijlocașul a fost împrumutat la Astra, cu opțiune de cumpărare reușind să cucerească alături de giurgiuveni și Cupei României, singurul trofeu intern care-i lipsea. A mai jucat la Pandurii Tg. Jiu si FC Voluntari, iar în sezonul 2017/2018 a evoluat în liga secundă din Polonia, la formația Wigry Suwalki (locul 6), reușind să bifeze 21 de prezențe, să marcheze 3 goluri și să ofere 2 pase de gol. Din vara acestui an, se întoarce la clubul unde a debutat în fotbalul mare și alături de care a obținut cele mai mari performanțe din carieră, Oțelul Galați, unde va purta tricoul cu numărul 77.

Bine ai revenit, Laurențiu Cătălin Iorga!”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Altfel, ieri, în etapa a doua a Seriei 1 a Ligii 2, Suporter Club Oțelul Galați a trecut cu 7-0, pe teren propriu, de Sănătatea Darabani. Pentru acest succes care a reprezentat cea mai mare victorie obținută în această rundă în toată Liga 3 au marcat Adrian Sălăgeanu, Bogdan Crihană, Alexandru Zaharia, George Cârjan, Cosmin Stoian, Andrei Bordieanu și Andrei Antohi.

Următorul joc al oțelarilor va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, cu începere de la ora 17:00, pe terenul formației CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Pe aceeași temă