Florentin Petre ar fi vrut să revină pe teren la 42 de ani pentru a-și ajuta echipa să se salveze de la retrogradare. „M-am gândit să joc în ultimele etape, dar nu pot”

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 12:21 Campionat
  • Foresta a câștigat, sâmbătă, cu 3-2 meciul de pe Areni, cu Pandurii Târgu Jiu, contând pentru etapa a 34-a a Ligii 2, rezultat în urma căruia echipa suceveană continuă să spere în salvarea de la retrogradare.
  • Un singur punct le desparte acum pe cele două formații, cu patru etape înainte de final, iar prima clasată de deasupra zonei roșii, Dacia Unirea, e la egalitate cu Pandurii.
  • Antrenorul sucevenilor, fostul dinamovist Florentin Petre, s-ar fi relegitimat ca fotbalist, la 42 de ani, pentru a-și ajuta echipa să se salveze, însă nu mai poate juca.

 

Având în față o contracandidată directă în lupta pentru menținerea în eșalonul al doilea, fotbaliștii pregătiți de Florentin Petre au intrat motivați pe teren, izbutind să ia un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj după primele 30 de minute ale partidei. Matei a deschis scorul după un sfert de oră de joc, cu o reluare simplă, din apropiere, în urma unei pase excelente recepționate de la Cerlincă, iar mai apoi Secrier, unul dintre cei mai activi fotbaliști în disputa cu Pandurii, a luat o acțiune pe partea stângă, iar centrarea sa pe jos, trimisă în gura porții, a fost deviată nefericit în plasă de un apărător al gorjenilor, este vorba de Turda.

Elanul din jocul sucevenilor avea să se rupă însă spre finalul primei reprize, odată cu ieșirea de pe teren a lui Cerlincă, din cauza unei accidentări. Mai mult, oaspeții au izbutit să reducă din handicap prin fundașul central Cristian Munteanu, chiar în primul minut de la reluare, în urma unui corner, ceea ce a făcut ca emoțiile în tabăra suceveană să reapară. A venit însă golul lui Stănescu din minutul 59, după o execuție de zile mari, șut imparabil de la 25 de metri, la rădăcina barei, exact în momentul în care adversarii începeau să preseze din ce în ce mai mult, și lucrurile păreau să intre din nou în normal pentru formația gazdă.

Liniștea din tabăra suceveană nu avea să dureze decât până în minutul 71, atunci când nou intratul Lemac a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor chiar la prima sa atingere de balon. Finalul a fost chinuitor pentru jucătorii Forestei, care au apărat cu ultima picătură de energie această victorie care le dă dreptul să spere în continuare în posibilitatea salvării de la retrogradare.

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, sucevenii se află la un punct sub linia retrogradării și mai au de jucat cu ASU Politehnica Timișoara și Luceafărul Oradea, în deplasare, și cu Știința Miroslava și Sportul Snagov, pe teren propriu. În schimb, Pandurii mai are jocuri cu Luceafărul Oradea (a), Ripensia (d), ASA Târgu Mureș (3-0) și Dacia Unirea Brăila (d).

Florentin Petre: „Am puțini jucători, dar buni. Cu ei merg până în panzele albe”

În meciul de pe teren propriu cu Pandurii, Foresta abia a găsit cinci jucători pe care să îi treacă în raportul de joc ca rezerve. Florentin Petre vorbește despre situația grea pe care o traversează clubul și spune că s-ar fi legitimat chiar pe el pentru a intra pe teren și a-și ajuta echipa să se salveze de la retrogradare, însă nu mai poate juca.

„E o primă luptă câștigată. Mai sunt patru meciuri foarte-foarte importante pentru economia clasamentului final. Sper să ajungem peste linie, să ne atingem obiectivul. Vreau să-i felicit pe jucători pentru devotamentul și agresivitatea de care au dat dovadă. Au stat bine în teren. Le-am spus că, dacă vom închide spațiile pe benzi, vom avea numai de câștigat. Am puțini jucători, dar buni. Cu ei merg până în panzele albe. Mă rog în fiecare zi să nu se mai accidenteze vreunul, pentru că eu nu mai pot fi legitimat să pot intra pe teren. M-am gândit să joc în ultimele etape, dar nu pot”, a declarat, la finalul jocului Florentin Petre.

Dinamovistul mai spune că va continua cu Foresta și în cazul în care aceasta ar cădea în Liga 3. „Eu nu o să cedez niciodată. Rămân în orice situație, numai să am 24 de jucători și un buget decent”, a mai spus Petre.

Adrian Bogoi: „După o deplasare foarte lungă, jocul nostru a fost slab”

Cât o privește pe Pandurii, echipă care venea după succesul cu Știința Miroslava și spera să se detașele de locurile retrogradabile cu un succes la Suceava, acum și-a complicat mai rău situația.

„Am făcut foarte multe greșeli în apărare, dar ăsta este fotbalul. Se va juca până la ultima etapă. Abordăm fiecare meci la victorie și ne dorim cele trei puncte, dar facem și greșeli multe. După o deplasare foarte lungă, jocul nostru a fost slab”, a comentat la finalul jocului Adrian Bogoi.

FORESTA SUCEAVA – PANDURII TÂRGU JIU   3-2
Marius Matei 16′, Grigore Turda 32′ – autogol, Vlad Stănescu 59′ / Cristian Munteanu 47′, Brian Lemac 71′

Began – O. Onofraș, Opriș, Makriev, Secrier (Netea 87′) – Vl. Stănescu, Dănilă – Cerlincă (Rob. Martin 45′), Sumanariu, Lupușor – M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Seb. Bîlbă – Mușea, Dărăban
Antrenor: Florentin Petre

Moga – Celea, Turda, Cr. Munteanu (cpt.), Al. Vasilescu – Raiciu (Vodă 89′), Brînzan – Băjan (D. Pîrvulescu 66′), Cenaj, Maxin – C. Ionică (B. Lemac 70′)
Rezerve neutilizate: Rz. Stanca – Măicăneanu, Tudoran, Dănescu
Antrenor: Adrian Bogoi

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Alexandru Midvichi și Mihăiță Necula (ambii din București).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gabriel MARIAN / Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă