Cel mai tânăr jucător care a evoluat în Liga 2 a semnat cu „U” Cluj! Echipa lui Falub a bătut palma și cu golgheterul principalei contracandidate la promovare

  • Universitatea Cluj a reușit al doilea transfer în această iarnă și e aproape să îl facă și pe al treilea.
  • După ce l-a adus pe atacantul Cristian Ene de la FC Viitorul, liderul din Seria a 5-a a Ligii 3 a semnat la începutul acestei săptămâni și cu primul jucător născut în anul 2002 care a jucat în Liga 2. Alin Văsălie (15 ani), mijlocașul Olimpiei Satu Mare, este noua achiziție a lui „U”.
  • Următoarea țintă a echipei antrenate de Adrian Falub este golgheterul Performanței Ighiu, mijlocașul Răzvan Fetița (26 de ani – foto principal, nr. 10).

 

Tânărul sătmărean Alin Văsălie (foto în text, în centru), primul jucător născut în 2002 care a evoluat într-un meci de campionat din primele două eșaloane ale fotbalului din România, a semnat cu Universitatea Cluj. Puștiul era trimis, pe 19 mai 2017, de antrenorul Bogdan Andone, în ultimele minute ale meciului Olimpiei cu Chindia, desfășurat la Târgoviște și pierdut cu 1-0.

Văsălie stabilea atunci, la 15 ani și aproape o lună, un nou record de vârstă, fiind cel mai tânăr jucător care a evoluat în sezonul trecut atât în Liga 2, cât și în Liga 1. În eșalonul secund, vechiul record i-a aparținut lui Emanuel Dat (Dunărea), intrat pe teren la 15 ani, 7 luni și 16 zile. În schimb, în prima ligă a României, recordul sezonului a fost stabilit de Jovan Markovic (CS U Craiova), care a debutat la 16 ani și 9 zile, într-un meci pierdut de echipa cu CFR Cluj, în play-out. Ulterior, Văsălie a mai jucat într-un meci în Liga 2, În meciul Olimpia – Dacia Unirea Brăila, scor 7-0, de pe 21 mai 2017.

„În urmă cu aproape un an, devenea cel mai tânăr jucător care a evoluat în campionatul ligii secunde, iar azi a semnat cu Universitatea Cluj.

Alin Văsălie (centru) evoluează pe postul de mijlocaș, iar în luna mai a anului trecut a debutat pentru Olimpia Satu Mare într-o partidă de campionat contra celor de la Chindia Târgoviște la doar 15 ani și o lună, fiind singurul jucător născut în anul 2002 care a bifat o partidă oficială în eșalonul secund.

Îi urăm bun venit în tricoul alb-negru!”, a anunțat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.

În acest sezon, Alin Văsălie nu a fost în lotul Olimpiei Satu Mare, club care cel mai probabil se va desființa în scurt timp.

S-au înțeles cu golgheterul contracandidatei la promovare

Al treilea transfer pe care îl poate face „U” Cluj în această iarnă este chiar golgheterul principalei contracandidate la promovare. Răzvan Fetița, mijlocașul Performanței Ighiu, l-a impresionat pe Falub, iar acesta și-l dorește în lot.

Autor a 8 goluri în cele 14 etape desfășurate în tur de Performanța, Fetița și-a dat deja acordul să meargă la Cluj și așteaptă doar ca cele două cluburi să se înțeleagă în privința transferului său. „Mă atrage proiectul, posibilitatea promovării cu un nume mare precum «U» Cluj. În linii mari am discutat cu oficialii clujeni, ne-am înțeles, dar trebuie să ajungă cluburile la un numitor comun. Aștept să se concretizeze, dar dacă nu voi fi lăsat să plec, atunci rămân la Ighiu, întrucât sunt sub contract”, a spus Răzvan Fetița pentru ziarul Unirea.

De mijlocașul Performanței Ighiu s-au interesat și UTA Arad, Ripensia Timișoara sau CS Mioveni, însă acesta preferă „U” Cluj. „Mi-au transmis cei de la «U» că nu au posibilitatea să plătească o sumă de bani. Știm de dorința fotbalistului, de oportunitatea ivită, nu ne vom opune să facă pasul la un nivel superior, dar nu poate să plece în orice condiții. Așteptăm o propunere oficială dinspre Universitatea Cluj”, a confirmat și finanțatorul clubului din Ighiu, Armando Popescu.

Potrivit ziarului Unirea, Răzvan Fetița s-a „școlit” în Spania, unde a evoluat în eșaloanele inferioare, la Atletico Torrejon de Ardoz. A revenit în țară în 2015 și s-a făcut repede remarcat la Performanța Ighiu, echipă de care mai este legat contractual pentru încă un an și jumătate.

„U” Cluj și Performanța Ighiu sunt primele două clasate din Seria a 5-a a Ligii 3, cele două echipe fiind despărțite de patru puncte. Clujenii au 35 de puncte acumulate în 14 meciuri, în timp ce echipa din Alba are 31.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto principal: Lucian DANCIU

Pe aceeași temă