În această dimineață, de la ora 11:00, la hotelul Subcetate din Arad, a avut loc „ultima etapă a anului” pentru UTA. Este vorba despre o ședință în care s-au întâlnit conducătorii și membrii din stafful tehnic ai echipei UTA, pe de o parte, cu suporterilor fideli ai clubului, abonații, de pe altă parte.
Alexandru Meszar, principalul artizan al reformării clubului arădean UTA, un proiect demarat în anul 2013, a luat primul cuvântul în această ședință și a făcut o scurtă analiză a activității din 2017.
Noutatea este în final discursului, unde Meszar spune că „după atâtea schimbări la nivel de lot de jucători și de bancă tehnică considerăm că este nevoie cât mai repede de o schimbare la nivel de conducere”. Primăria, cât și reprezentanții Suporter Club UTA au fost anunțate de această schimbare care se dorește la club de actuala conducere, una care visează, în primul rând, aducerea unei persoane „cu potențial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile și primele jucătorilor și angajaților și alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie”.
Meszar a mai spus că nu vrea să existe niciun risc în privința continuării proiectului UTA, transmițând că până când primăria Arad și reprezentanții Suporter Club UTA, „cei doi piloni de bază” ai clubului din Liga 2, vor identifica și instala noua conducere, cea actuală va asigura interimatul. Iar dacă nu se va găsi o variantă mai bună, actuala conducere va merge pe o „politică low-cost” încă din primăvara lui 2018.
Iată discursul lui Meszar, publicat prin intermediul site-ului clubului UTA:
„Mă bucur că suntem împreună, adevăratele familii se adună atât în momente de bucurie, cât și în momente mai puțin fericite, pentru a oferi sprijin și susținere.
UTA a fost și va fi mereu o familie adevărată!
Încheiem un an calendaristic cu rezultate bune și o jumătate de an competițional cu rezultate mai puțin bune. Rezultatele bune ale anului calendaristic al echipei de seniori sunt:
– victoria de pe stadionul Dan Păltinișanu cu scorul de 3 – 0 împotriva echipei ASU Politehnica Timișoara
– clasarea la finalul campionatului 2016 – 2017 pe podium, locul 3 însemnând implicit și calificarea la jocul de baraj pentru liga I-a
– o victorie importantă este obținerea dreptului de a folosi numele UTA fără alte particule
Iar rezultatele echipelor de juniori au fost foarte bune:
– locul 3 național juniorii A
– locul 3 național juniorii B
– finala Cupei României la juniori A, meci pierdut cu Academia Hagi – Viitorul Constanța după lovituri de departajare, scor 1 – 1 după timpul regulamentar de joc
După două baraje consecutive pierdute de echipa noastră, am decis schimbări masive la nivel de lot și staff pentru a ataca de la începutul sezonului același obiectiv promovarea, decizie ce părea să fie un succes garantat. Din păcate nu a fost așa. Recunoaștem că am greșit, nu căutăm scuze și nu aruncăm vina pe alții. Am încercat să reparăm situația pe parcurs. Am reușit doar parțial. Am pierdut foarte multe puncte mai ales în jocurile în care am fost gazdă. Am ajuns să ne bucurăm că nu închidem anul pe loc retrogradabil.
În schimb echipele de juniori și copii stau bine și la finalul acestui tur de campionat:
– juniori A locul 1 în campionatul național de Republicani
– juniori B locul 2 în campionatul național Liga Elitelor
– juniorii B calificați în sferturile Cupei României, competiție care continuă în primăvara anului 201
La UTA se continuă promovarea jucătorilor din propria pepinieră. În acest sezon au debutat pentru prima oară la echipa întâia încă 5 juniori: Toma Dorin, Miculescu David, Iuga Rafael, Dinculescu Iulius și Mureșan Denis.
Proiectul UTA este clădit pe doi piloni de bază: suporterii și Primăria orașului. Acești piloni nu pot fi și nu trebuie schimbați niciodată. În schimb jucătorii, antrenorii și conducătorii pot fi și vor fi schimbați în funcție de rezultate și cerințe actuale. După atâtea schimbări la nivel de lot de jucători și de bancă tehnică considerăm că este nevoie cât mai repede de o schimbare la nivel de conducere. E nevoie de o conducere sau de o persoană în primul rând cu potențial financiar, care poate asigura un buget pentru salariile și primele jucătorilor și angajaților și alte tipuri de cheltuieli care nu pot fi plătite din bugetul asigurat de primărie. Astfel asigurarea acestui buget pentru salarii, prime și diverse cheltuieli intră în sarcina echipei manageriale, cum a intrat până acum și va intra și în viitor. Privind necesitatea schimbării conducerii pentru un UTA cu rezultate și mai bune, am anunțat atât Primăria cât și reprezentanții Suporter Club UTA. Așteptăm ca cei doi piloni de bază al proiectului să ia o decezie cât mai potrivită. Nu fugim de responsabilitate. După Tauț, Ișalnița sau Becicherecu Mic am dori să fim conducători și pe noul stadion Francisc Neuman sau Național Arena în liga I-a. Dar trebuie să urmărim interesul clubului în primul rând, care este evident o conducere cu potențial financiar sau influențe economice mai mari ca și a actualei conduceri.
UTA este un proiect important pentru noi. Am început de la zero, cu două promovări consecutive, urmate de două calificări la baraj. Nu vrem sub nici o formă să existe vreun risc în cea ce privește continuarea proiectului, proiect care are la bază două sute de fotbaliști tineri și foarte tineri, care visează să debuteze la seniori în tricoul Bătrânei Doamne. Din aceste motive până la identificarea și instalarea noii conduceri, vom asigura continuitatea”.