Primăvară în noiembrie la Timișoara! ASU Politehnica a bătut-o pe ASA Târgu Mureș la scor de forfait și i-a luat locul în clasament

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 18:31 Campionat

ASU Politehnica își continuă trendul ascendent, după ce sâmbătă, în etapa a 19-a, ultima turului Ligii 2, s-a impus cu 3-0, acasă, cu ASA Târgu Mureș, formație care a venit la Timișoara doar cu patru rezerve. Pe o vreme însorită și perfectă pentru fotbal, mai degrabă de primăvară decât de finalul lunii noiembrie, Alin Ignea a dat un gol de manual, la vinclu, din lovitură liberă, Ionuț Plămadă a insistat în fața porții și a majorat diferența, iar Marius Staicu a lobat peste portar. Fosta vicecampioană a României nu a stat rău în apărare, dar nu a putut fi periculoasă în atac.

De altfel, inițiativa în jocul desfășurat pe stadionul Știința a aparținut timișorenilor aproape în totalitate în debutul meciului, când au avut ocazii Krausz, Bădăuță și Sorescu, al cărui șut din 8 metri a fost îndepărtat salvator de Băjan. În minutul 23, bănățenii au reclamat penalty. Predescu a trimis spre poartă, Moga a respins în față, iar Ignea a căzut în careu după ce a avut un duel cu Băjan. Nu s-a acordat nimic, însă și jocul a continuat. În minutul 30, Kilyen a avut un șut pe poartă, dar fără probleme pentru Cosmin Dur-Bozoancă. Ca un amănunt interesant, oaspeții au avut 14 suporteri veniți să îi susțină.

Alin Ignea, candidat la golul etapei

Deși Deian Sorescu l-a avut în față pe experimentatul Gaston Mendy, rapidul mijlocaș al Politehnicii a reușit să mai fie periculos la două faze. Timișoreanul a primit mingi bune din centrări și a știut să-și fructifice viteza. Ambele sale șuturi s-au dus însă peste poarta lui Moga, în minutele 29, respectiv 39. Imediat după, Bilia a avut o reluare în bara laterală din dreapta portarului. Până la urmă, dominarea s-a concretizat după ce Krausz a scăpat spre poartă și a fost oprit doar cu ținere de tricou. S-a dat lovitură liberă din 17 metri, de unde Alin Ignea (45) a marcat frumos, la vinclu, pentru 1-0, chiar înainte de ultimul fluier al primei reprize.

Balanța s-a mai echilibrat în repriza a doua, dar mureșenii au avut execuții imprecise

Timișoara a continuat să pună presiune și în repriza a doua. Predescu a centrat bine în minutul 51, Moga a boxat defectuos, dar Bădăuță a reluat fără să prindă spațiul porții. Același atacant a mai trimis prin fața porții un balon, după care și ASA a avut șansele ei. Petra și apoi Petriș au trimis însă peste, respectiv pe lângă poartă. Totuși. În minutul 76, a venit și al doilea gol al Timișoarei. Motreanu a centrat de pe dreapta, în fața porții, de unde Sorescu nu a putut marca. A făcut-o însă de lângă el nou-intratul Ionuț Plămadă, pentru un 2-0 ce a mai calmat spiritele.

Marius Staicu, în revenire

Cele două echipe au lăsat pentru final modificările a doua și a treia. Andone, însă, a fost din nou inspirat. În minutul 89 l-a introdus pe Marius Staicu, care a marcat un minut mai târziu. Mureșenii au încercat să-l blocheze pe Plămadă, dar Moga nu s-a descurcat din nou, iar Staicu a venit și a reluat peste portar direct în plasă, pentru 3-0.

După această victorie, ASU Poli a depășit-o în clasament chiar pe ASA Târgu Mureș și a urcat pe locul 5, cu 33 de puncte, iar în prima etapă din retur ar urma să primească vizita Brăilei. ASA a căzut pe 7, cu 31 de puncte, și returul ar urma să îl înceapă la Știința Miroslava, ultima clasată.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – ASA TÂRGU MUREȘ    3-0
Alin Ignea 45′, Ionuț Plămadă 76′, Marius Staicu 90′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Ghinescu – Krausz, A. Ignea (Țugui 89), Poparadu – Sorescu, Bădăuță (I. Plămadă 63), C. Predescu (M. Staicu 84)
Rezerve neutilizate: G. Gakos – Măd. Stancu, Coadă, Giuricici
Antrenor: Bogdan Andone

Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – P. Iacob, Petriș (Mijokovic 68) – Al. Stoica (Chirlejan 90+1), D. Panait, C. Sîrbu – Petra (R. Iliescu 87)
Rezervă neutilizată: Negrușa
Antrenor: Marius Popescu

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 600; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 18:31 Campionat
Pe aceeași temă