Un singur jucător din Liga 2 a fost convocat de Isăilă în lotul naționalei de tineret pentru meciul cu Elveția. Un altul se află pe lista adițională

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 15:40 Diverse

Printre cei 21 de jucători convocați de selecționerul Daniel Isăilă la naționala de tineret a României pentru partida programată pe 6 octombrie împotriva Elveției, la Lugano, de la ora locală 19:00, se află și un fotbalist ce evoluează în campionatul Ligii 2. Este vorba despre portarul liderului AFC Hermannstadt, Cătălin Căbuz, jucător care și în precedenta selecție a fost singurul din eșalonul secund convocat.

Pe lista adițională, în caz că din lotul principal se accidentează cineva până înaintea meciului, se află încă un jucător din Liga 2, Denis Ciobotariu, fundașul Chindiei Târgoviște.

Cei mai mulți jucători convocați la naționala Under 21 îi are FCSB, trei la număr (Dragoș Nedelcu, Dennis Man și Florinel Coman), urmată fiind de Viitorul (Virgil Ghiță, Alexandru Cicâldău), Dinamo (Ionuț Nedelcearu, Valentin Costache), CS U Craiova (Vladimir Screciu, Andrei Burlacu) și Juventus București (Relu Stoian, Florin Ștefan), toate patru cu câte doi selecționați.

Tricolorii se vor reuni la Buftea, duminică, 1 octombrie. Astfel, AFC Hermannstadt nu se va putea baza pe Cătălin Căbuz în două meciuri, pe 4 octombrie, cu Industria Galda, în turul 4 al Cupei României, și pe 7 octombrie, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 11-a a Ligii 2.

Lotul convocat pentru meciul cu Elveția:

portari: Ionuț Radu (Avellino), Relu Stoian (Juventus București), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt);
fundași: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Dinamo), Alexandru Pășcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Andrei Radu (Aris Limassol), Florin Ștefan (Juventus București);
mijlocași: Dragoș Nedelcu (FCSB), Vladimir Screciu (CSU Craiova), Dennis Man (FCSB), Marco Dulca (Swansea), Mihai Dobre (FC Bury), Valentin Costache (FC Dinamo), Ianis Hagi (ACF Fiorentina), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul), Andrei Burlacu (CS U Craiova);
atacanți: George Pușcaș (Benevento Calcio), Alexandru Tudorie (FC Voluntari), Florinel Coman (FCSB).

Lista adițională:

Andrei Ciobanu (FC Viitorul)
Denis Ciobotariu (Chindia Târgoviște)
Marius Chelaru (CSM Poli Iași)
Silviu Balaure (AFC Astra)
Adrian Petre (Esjberg)

După trei meciuri disputate în Grupa 8 de calificare la Euro 2019, tricolorii se mențin pe prima poziție, cu 7 puncte acumulate. Elevii lui Isăilă s-au impus în deplasările din Liechtenstein (2-0) și Bosnia – Herțegovina (3-1) și au remizat la Ovidiu, cu Elveția (1-1).

Pe 6 octombrie, România are programat returul cu Elveția, iar pe 10 și 14 noiembrie joacă împotriva naționalelor similare ale Portugaliei (acasă), respetiv Țara Galilor (deplasare).

Foto: FRF

Marius ANGHEL 27 Sep. 2017, 15:40 Diverse
Pe aceeași temă