Brăila are doar 17 jucători în lot, însă Alin Pînzaru e optimist că începe sezonul cu o victorie cu ASU Poli. „Toate meciurile de debut din ultimii cinci ani le-am câștigat”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 13:02 Campionat
Brăila are doar 17 jucători în lot, însă Alin Pînzaru e optimist că începe sezonul cu o victorie cu ASU Poli.**

Sâmbătă, 5 august, începe campionatul de fotbal al Ligii a 2-a, competiție în care este angrenată și Dacia Unirea, echipa fanion a orașului Brăila urmând a evolua pe teren propriu, în compania celor de la ASU Politehnica Timișoara. Optimist ca întotdeauna, cu toate că grupare fotbalistică brăileană se confruntă cu mari probleme financiare, antrenorul Alin Pînzaru spune că tradiția este de partea echipei sale și că formația de la Dunăre va câștiga acest meci de debut al sezonului competițional 2017-2018.

„Eu îmi păstrez optimismul, toate meciurile de debut de sezon pe care le-am disputat în ultimii cinci ani, le-am câștigat, sper ca tradiția să se păstreze și Dacia Unirea să pornească cu o victorie în noul sezon. Despre primele adversare nu pot spune prea multe lucruri, știu doar că în primele etape meciurile sunt echilibrate, nu sunt favorite certe. Ceea ce-mi doresc eu este să strângem rândurile și să obținem cât mai multe puncte în primele etape”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Alin Pînzaru, antrenorul principal al Daciei Unirea.

Antohi încă nu s-a decis dacă semnează

Pânzaru a devenit însă ceva mai rezervat atunci când a venit vorba despre lotul pe care îl are la dispoziție, acum când mai sunt doar trei zile până la startul oficial al noului sezon competițional. Iar problema cea mai mare a tehnicianului echipei brăilene este lipsa unui atacant veritabil. Aceasta ar fi putut fi rezolvată prin cooptarea lui Andrei Antohi, însă atacantul menționat dorește să meargă la un club din străinătate și a spus că până la sfârșitul acestei săptămâni se va decide dacă rămâne sau nu la Brăila.

„Din păcate, suntem foarte puțini pentru un campionat cu 20 de echipe. Nu avem atacanți, Antohi ar fi fost o soluție foarte bună, însă el nu a semnat și încă așteaptă oferte de afară. Ceilalți jucători pe care i-am dorit au semnat însă în lot avem doar 14 fotbaliști plus cei trei accidentați, care au revenit la antrenamente. Ghiocel nu va juca în primele trei etape, așa că soluțiile noastre pentru începutul de campionat sunt cam firave. Mai avem câțiva copiii, dar deocamdată ei nu se ridică la nivelul Ligii a 2-a. Acum, în aceste condiții, trebuie să strângem rândurile și sper să avem rezultatele pe care ni le dorim, dar repet, numeric nu avem un lot competitiv pentru o competiție maraton, așa cum va fi Liga a 2-a în viitorul sezon. În august, vom avea și o etapă intermediară deci vor fi cinci meciuri, în septembrie la fel pentru că vom juca și în Cupa României. De fiecare dată când am început competiția am avut probleme, situația financiară grea prin care trecem nu este o noutate pentru noi, sper să găsim și acum soluțiile cele mai bune pentru a începe campionatul cu dreptul”, a mai spus Alin Pînzaru.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 13:02 Campionat
Pe aceeași temă