Aflat în vizită de lucru la baza nautică de la Bascov, județul Argeș, acolo unde la sfârșitul lunii (27-30 iulie) se vor desfășura Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori și tineret, ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a lămurit aspecte ale Ordonanței de Urgență privind modificarea Legii Sportului 69 / 2000.
Ordonanța de Urgență privind modificarea Legii Sportului 69 / 2000, care permite autorităților locale să investească până la 5% din bugetul local în susținerea sportului, încă mai prezintă neclarități în diferite zone ale țării.
„Ordonanța de Urgență își produce efecte de când a fost publicată în Monitorul Oficial. Nu trebuie norme de aplicare, există contractul de activitate sportivă. Nu avem norme de aplicare, am dat libertate unităților administrativ-teritoriale, Consiliilor Județene, Primăriilor să poată finanța până la 5% din bugetul local, dar cu contract de activitate sportivă! Trebuie încheiat un contract între cel care finanțează și cel care încasează”, a spus cât se poate de clar ministrul Marius Dunca.
Este nevoie însă de norme de aplicare pentru contractul de activitate sportivă? A fost următoarea întrebare pe care i-am adresat-o ministrului. „Contractul de activitate sportivă a apărut prin ordin comun al ministrului Tineretului și Sportului și ministrul Muncii. Nu este nevoie de nicio normă de aplicare”, a venit răspunsul ministrului.
„Legea Sponsorizării este foarte clară, cred că și sportul trebuie să meargă spre operatorii financiari, economici, să atragă investiții, nu să aștepte doar ajutorul financiar de la stat”, a mai spus Marius Dunca, ministru al Tineretului și Sportului.
În Liga 2, la Arad, Mioveni, Târgoviște, Călărași, Afumați, Satu Mare, Balotești, Clinceni, Miroslava, Pitești sau Sibiu se pot da bani către echipe, însă la Oradea, Brăila, Suceava sau Timișoara nu se poate sau nu se vrea alocarea de finanțe, în principiu de teama controalelor de la Curtea de Conturi.
Articol scris de Marius HUȚU