FRF anunță că Legea Sportului a fost modificată! Ce se întâmplă cu pragul de 5% pe care îl puteau da autoritățile locale cluburilor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Apr. 2018, 16:14 Actualizat: 17 Apr. 2018, 16:15 Stiri
FRF anunță că Legea Sportului a fost modificată!  Ce se întâmplă cu pragul de 5% pe care îl puteau da autoritățile locale cluburilor

FRF a anunțat, marți, pe site-ul oficial, că pragul de 5 la sută la care era limitată finanțarea primită de echipe din partea autorităților locale a fost înlăturat!

Legea Sportului a fost modificată, iar Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis vineri, la aproape trei ani de la momentul în care federalii au dat startul demersurilor pentru schimbare. Astfel, echipele din Liga 1 finanțate din banii autorităților locale (CSM Poli Iași, FC Voluntari și Concordia Chiajna), ori cele multiple din ligile inferioare vor putea primi o sumă mai mare.

„Federația Română de Fotbal a început încă din 2015 demersurile de modificare a Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, în sensul de a crea noi mecanisme de finanțare a sportului. În principal, FRF a solicitat clarificarea modului în care autoritățile locale pot finanța sportul și cuantumul în care o pot face. O serie de proiecte de dezvoltare sportivă au fost suspendate sau chiar anulate din cauza ambiguității legislației și acest lucru a fost reclamat și de către autorități și de către beneficiari – cluburile sportive.

Întrucât numeroase cluburi au comunicat în mod oficial că impunerea unui prag de 5% limitează în fapt finanțările primite din partea autorităților locale, existând situații în care cluburile primesc mai puțin bani, și în vederea respectării principiului autonomiei locale, în noua Ordonanță pragul de 5% a fost înlăturat, pentru a încuraja autoritățile locale să sprijine cât mai mult sportul.

O altă modificare importantă o reprezintă extinderea aplicabilității contractului de activitate sportivă pentru o mai largă categorie de participanți. Astfel, conform regulamentelor și statutelor federațiilor sportive naționale, alte persoane care contribuie la realizarea activității sportive vor beneficia de posibilitatea încheierii acestui tip de contract specific”, se arată într-un comunicat al federației.

În Liga 2, în afară de ASU Politehnica Timișoara, Ripensia Timișoara, Metaloglobus București și Pandurii Târgu Jiu, restul echipelor primesc bani de la autoritățile locale.

Foto: Cătălin NIȚU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Apr. 2018, 16:14 Actualizat: 17 Apr. 2018, 16:15 Stiri
Pe aceeași temă