Viitorul Ghimbav merge în Liga 3 după un retur nebun cu Mureșul Rușii-Munți. Brașovenii au fost conduși cu 2-0

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 13:38 Stiri

După victoria cu 2-0 din meciul tur, în deplasare, cu Mureșul Rușii Munți, se părea că meciul retur al barajului de promovare va fi o simplă formalitate pentru Viitorul Ghimbav, campioana Ligii a 4-a Brașov. Nu a fost însă așa, pentru că mureșenii nu au cedat și au condus la Ghimbav cu 2-0, grație dublei atacantului Mihai Ilovan (”39 și ”49). Ferariu a îngropat practic speranțele oaspeților cu un gol marcat în minutul 50, după o gafă a portarului.

Imediat, antrenorul Viitorului, Florin Dîrvăreanu, a dorit să facă o primă schimbare, însă jucătorul Giani Stan a aflat când se afla deja la marginea terenului că nu poate juca, pentru simplul motiv că nu era trecut pe foaia de joc. Stan a făcut o adevărată criză de nervi în drum spre vestiare. Mureșenii au continuat să atace, au avut șansa majorării scorului prin același Ilovan, dar portarul Laurențiu Ungureanu a avut o intervenție de efect.

Trei roșii, un gol fabulos și un maidanez intrat pe teren

Finalul a fost extem de tensionat, arbitrul Iulian Dima din București, acordând trei cartonașe roșii în interval de doar patru minute (Pencea de la gazde ”84, respectiv Răzvan Dan ”86 și Florin Pop ”87 de la oaspeți). În prelungirile partidei, mureșenii au atacat în valuri chiar și cu portarul, dar Oprea a stabilit scorul final în minutul 93, 2-2, cu un gol de generic, șut de la peste 50 de metri, iar mingea a intrat în poarta goală.

Jocul a fost reluat cu greu, asta pentru că un câine și-a făcut apariția pe teren și cu greu a fost scos din incinta arenei. Cu scorul general de 4-2, Viitorul Ghimbav a câștigat barajul de promovarare în Liga a 3-a.

Strategie pentru viitor

Pentru antrenorul Florin Dîrvăreanu, promovarea Ghimbavului în Liga a 3-a este un pas uriaș în carieră. „Este meritul acestor jucători, am reușit să strâng un grup de caractere, pentru că nu a fost ușor să ducem această luptă la baraj în 11-12 jucători. Le-am spus jucătorilor că trebuie să mergem până la capăt și iată că am reușit să promovăm. Acum trebuie să facem o strategie pentru viitor, e nevoie de un buget pentru a începe să aducem jucători. Nu vrem să fim o prezență meteorică în Liga a 3-a”, a spus Dîrvăreanu.

„Facem echipă bună la Ghimbav”

Prezent la meci, primarul Ghimbavului, Dorel Toma, dă asigurări că echipa va juca în Liga a 3-a. „Vom face echipă bună la Ghimbav, aducem jucători, vedem, poate îl luăm și pe Surdu (n.r. – atacantul locuiește în Ghimbav) că tot este de aici”, a spus edilul.

Președintele echipei, Andrei Avram, a fost extrem de tensionat, atât înaintea jocului, cât și la finalul jocului. Cei de la Mureșul au contestat înaintea jocului că una dintre porți nu are dimensiunile standard. „Noi am prezentat procesul-verbal de omologare al terenului valabil până în 2018″, spunea Avram.

Cum arbitrul a decis ca meciul să înceapă la ora programată, se pare că cei de la Mureșul nu au motive să spere într-o promovare la Comisiile FRF.

Legat de promovarea echipei în Liga a 3-a, Avram a spus: „Am ajuns aici datorită acestor jucători. Este o promovare mare pentru noi, acum ne liniștim 2-3 zile, apoi facem un plan de bătaie. Trebuie să aducem jucători pentru că lotul trebuie completat. Totuși, Liga a 3-a este altceva. Ne bazăm foarte mult pe sprijinul primarului”.

VIITORUL GHIMBAV (BV) – MUREȘUL RUȘII-MUNȚI (MS) 2-2 (în tur 2-0)(4-2 la general)
Mihai Feraru 50′, Vasile Oprea 90+3′ / Mihai Ilovan 39′, 49′

Viitorul Ghimbav: Ungureanu – Ene, Dumitraș, Micu, Căpățînă (Neagu 74′) – Pencea, Burlacu, Apetrei – Gal – Vîrlan (Oprea 66′), Feraru
Antrenor: Florin Dîrvăreanu

Stadion: Ghimbav (Ghimbav – Brașov);
Arbitru: Iulian Dima (București);
Asistenți: Alexandru Midvichi (București) și Ferencz Tunyogi (Zalău – Sălaj);
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) și Mihail Lazar (Covasna).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Brașov TV

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 13:38 Stiri
Pe aceeași temă