„Mi se pare o porcărie ce face Federația, o tâmpenie, o rușine mare. Sper să nu fie politic”. Unul dintre jucătorii Gloriei Buzău suspendați de FRF reacționează

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 13:38 Liga 2

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat în ședința de miercuri, 25 mai, suspendări și amenzi record împotriva fotbaliștilor și tehnicienilor Gloriei Buzău, în dosarul de meciuri aranjate deschis de Comisia de Integritate în urmă cu aproape șapte luni.

Cel mai șifonat nume din această anchetă este cel al antrenorului Viorel Ion (48 ani), fost jucător la Gloria Buzău, Oțelul, Steaua, Bochum, Rapid sau naționala României. „Vioară”, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF și o amendă de 200 de mii de lei, aceeași sancțiune fiind luată și de secunzii săi, Romică Bunică și Marian Roșu. Viorel Ion își pregătea oricum ieșirea din fotbal la finalul acestui sezon, deoarece s-a înscris în cursa de a deveni primar al orașului Buzău. În total au fost dictate suspendări pentru trei antrenori și 14 jucători ce însumează 14 ani și șase luni și amenzi de peste 200.000 de euro.

Cum era de așteptat, reacția fostului atacant nu a întârziat să apară, iar astăzi acesta a declanșat un atac dur la adresa FRF. Viorel Ion acuză o puternică implicare a politicului în fotbal și spune că forul condus de Răzvan Burleanu are o „legătură de tip mafiot” cu PSD.

Unul dintre jucătorii Gloriei Buzău împotriva căruia FRF a dictat sancțiuni este și portarul Cristian Stoicescu (36 ani). Acesta a primit interzis în orice activitate legată de fotbal pentru o perioadă de 8 luni și a fost amendat și cu 30.000 lei, însă va face contestație. Stoicescu a jucat în acest sezon de Liga 2 în doar 2 jocuri pentru Gloria Buzău. Fostul jucător la Victoriei Brănești sau Delta Tulcea, Stoicescu a rămas surprins de decizia luată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF și consideră că totul este politic. Antrenorul formației din Buzău, Ion Viorel, este candidat la primăria orașului, iar decizia ar trebui citită în această cheie, crede goalkeeper-ul.

„În această dimineață am aflat și eu. Mi se pare o porcărie ce face Federația. Nu știu ce vom face, o să ne strângem la stadion azi să vedem ce e de făcut. Mai multe nu pot să vă zic. Nu știu despre ce este vorba, este o tâmpenie, o rușine mare ce se întâmplă. Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Sper să nu fie politic din cauză că antrenorul formației, Ion Viorel, candidează la primărie. Dacă e politic, e deranj mare ce se întâmplă. Mai multe nu vă pot spune deocamdată”, a declarat Cristi Stoicescu pentru digisport.ro.

Portarul Gloriei Buzău a mai punctat că se va întâlni cu colegii săi, urmând a se stabili ce vor face mai departe.

VEZI LISTA cu antrenorii și jucătorii suspendați și amendați de FRF pentru implicare în meciuri trucate

CITEȘTE reacția lui VIOREL ION după aflarea verdictului dictat de FRF

Marius ANGHEL 26 May. 2016, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă