IRONIA SORȚII! Unirea stă la mâna Reșiței. Bănățenii, ciuca bătăilor în acest campionat, vor să-i tragă după ei în Liga 3 pe brașoveni

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 13:05 Seria 2
IRONIA SORȚII! Unirea stă la mâna Reșiței.** Bănățenii, ciuca bătăilor în acest campionat, vor să-i tragă după ei în Liga 3 pe brașoveni

Deși retrogradată matematic din Liga 2 și învinsă de toate echipele în ultimele 16 meciuri, neluând în calcul jocurile câștigate la „masa verde” cu FC Bihor și FC Caransebeș, Metalul Reșița va încerca sâmbătă să dea lovitura și să îi pună piedică Unirii Tărlungeni. Brașovenii au nevoie ca de aer de o victorie pentru a-și menține șansele de a prinde locul de baraj pentru rămânerea în Liga 2.

Fără gol marcat în toate cele nouă partide din 2016, echipa lui Cătălin Rufă are de luat o revanșă în fața adversarului din etapa a 3-a a play-out-ului după ce la ultima întâlnire directă, câștigată greu cu 1-0 de brașoveni pe teren propriu, președintele Unirii, Iosif Kiss, i-a acuzat pe bănățeni că au alt interes în Liga 2, deoarece nu mai au nicio miză, sunt deja retrogradați și nu au ce să mai caute în play-out. Cei de la Reșița se mobilizează foarte bine cu noi. În tur, au adus cinci jucători înainte de a juca noi la ei. Nu știu ce va fi cu Reșița în play-out. Din punct de vedere sportiv, ei sunt retrogradați. Pică locurile 13 și 14, iar pe 12 e Bihorul, nu Reșița. Ei pot face anumite jocuri, să ia bani de la alții, că ei oricum pică. Eu zic că nu e corect ca Reșița să mai joace, spunea Kiss după meciul direct din returului sezonului regulat, atunci când Unirea abia a câștigat cu 1-0. Declarațiile lui Kiss l-au înfuriat pe principalul acționar al Metalului, Cătălin Rufă, care amenința că îl va acționa în judecată pe oficialul Unirii, care este și primarul comunei Tărlungeni.

Acum, înaintea unui nou meci direct între Reșița și Tărlungeni, Metalul nu mai are niciun obiectiv, în timp ce Unirea își joacă poate ultima șansă la rămânerea în Liga 2. Echipa lui Dan Bona are 10 puncte, e la șapte puncte în spatele cluburilor Olimpia și „U” Cluj, cele care ocupă locurile de menținere și baraj în campionat și pentru sezonului următor, și nu-și permite un alt rezultat decât victoria în Valea Domanului. „Vom avea un meci foarte greu la Reșița, o echipă care a pierdut la limită primele două jocuri din play-out. Pentru noi acest meci este ultima șansă de a mai rămâne în luptă, astfel că avem doar varianta victoriei”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Dan Bona, antrenorul Unirii Tărlungeni, care nu va putea conta pe serviciile portarului Perianu, accidentat, și pe fundașul Vlad Potecu, suspendat.

În acest sezon, cele două echipe și-au împărțit victoriile, Reșița s-a impus pe teren propriu cu 3-1, iar Unirea a câștigat returul cu 1-0. Victoria Metalului este, de altfel, singura obținută în acest campionat, rezultat pe care ar dori să-l înregistreze și sâmbătă, pentru a se răzbuna într-un fel și pentru scandalul iscat la finalul meciului de la Tărlungeni.

„Noi încercăm să facem un meci cât mai bun. Sperăm cu această ocazie să vină și prima victorie. Băieții sunt mobilizați, mai ales după evoluția bună din a doua repriză a meciului cu Pâncota. Sperăm să recuperăm jucătorii accidentați, cei doi portari, dar și pe Julei și Botezatu, pentru a ne pune la punct și să facem un joc bun sâmbătă. Noi încercăm să abordăm fiecare joc cu seriozitate, să încercăm să-l câștigăm. Dacă până acum nu am reușit, sper ca de Florii să aducem zâmbete pe fețele reșițenilor și să câștigăm acest joc. Să abordăm altfel situația și să punem probleme adversarului chiar din prima repriză”, a spus, pentru Express de Banat, antrenorul echipei Metalul Reșița, Carol Gurgu. În ultimele

Meciul Metalul Reșița – Unirea Tărlungeni, ce contează pentru etapa a 3-a a play-out-ului Seriei a II-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița.

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 13:05 Seria 2
Pe aceeași temă