Pe lângă Vlad Olteanu de la FC Brașov, Dinamo are în lot încă un jucător care în prima parte a sezonului a jucat în Liga 2. Rednic întinerește lotul „câinilor”

  • Transferul tânărului mijlocaș al echipei FC Brașov, Vlad Olteanu, la Dinamo a fost perfectat luni seară. Site-ul oficial al grupării bucureștene a anunțat mutarea jucătorului de 19 ani ce i-a atras atenția tehnicianului Mircea Rednic. Un alt jucător al unei echipe din județul Brașov, Vlad Muțiu (20 ani – foto principal, primul din stânga) de la Unirea Tărlungeni, a fost și el prezent la reunirea lui Dinamo.

 

După mai multe runde de negocieri purtate între oficialii de la FC Brașov și Dinamo, cele două părți au ajuns într-un final la un acord în privința trecerii lui Vlad Olteanu la echipa din Liga 1. Potrivit Monitorul Expres, acordul privește un împrumut valabil pe un an. Jucătorul a acceptat condițiile, și-a pus semnătura pe noul contract și se va alătura de marți, 12 ianuarie, programului de pregătire al echipei din Ștefan cel Mare.

Pentru transferul lui Olteanu, FC Brașov se va alege cu o sumă de bani, iar unul sau doi tineri jucători de la Dinamo vor veni sub comanda lui Mihai Stere. Dacă tânărul mijlocaș va da randament la noua sa echipă până la finalul acestui an, FC Brașov va mai primi o sumă de bani.

„FC Dinamo București și FC Brașov au ajuns la un acord pentru transferul mijlocașului Vlad Olteanu (19 ani) la clubul din Ștefan cel Mare. Internațional de juniori, noul jucător al echipei din Ștefan cel Mare a fost remarcat de antrenorul Mircea Rednic în prima parte a acestui campionat în Liga a II-a. Născut la Brașov și format la Centrul de Copii și Juniori al clubului de la poalele Tâmpei, Vlad Olteanu a adunat 12 partide și a marcat două goluri pentru FC Brașov în acest sezon competițional”, a sunat anunțul site-ului oficial al lui Dinamo în care Olteanu era prezentat ca viitor „câine”.

Dinamo l-a rechemat în lot și pe Muțiu, portarul împrumutat la Unirea Tărlungeni

Un alt jucător al unei echipe din județul Brașov care s-a alăturat lotului lui Dinamo în această iarnă este Vlad Muțiu (20 ani). Tânărul portar fusese împrumutat în prima parte a sezonului din Liga 2 la Unirea Tărlungeni, iar acum a fost rechemat de Mircea Rednic. Muțiu a participat la reunirea „câinilor” alături de alți patru portari: Vytautas Cerniauskas, Iustin Popescu, Gabriel Abraham și Victor Rîmniceanu.

Conducătorii de la Unirea Tărlungeni nu se vor opune plecării lui Muțiu la Dinamo, cu toate că au rămas și fără portarul Remus Dănălache (31 ani), căruia i-au reziliat contractul. „Dacă Muțiu va rămâne la Dinamo, noi nu ne putem opune, pentru că este jucătorul lor”, a spus președintele Iosif Kiss.

15 meciuri din 18 a apărat Vlad Muțiu în prima parte a sezonului actual al Ligii 2 pentru Unirea Tărlungeni

În altă ordine de idei, antrenorul Dan Bona va conduce astăzi prima ședință de pregătire din 2016. Din lotul formației din Tărlungeni nu vor mai face parte, pe lângă Muțiu, Dănălache, Chirciu și Dâlbea, iar Liviu Nicolaie se află în recuperare și va rata partea a doua a sezonului.

„Cu Dâlbea vom discuta termenii rezilierii contractului, pentru că el vrea să joace la Vâlcea. Asta e, nu avem ce face, vom căuta alte soluții”, a declarat, pentru Monitorul Expres, Kiss Iosif. Și antrenorul Dan Bona este convins că se vor găsi soluții pentru transferul unor jucători. „Suntem în discuții cu mai mulți jucători, acum rămâne de văzut și ce putem aduce. Nu-mi fac probleme că nu avem portari în acest moment. Cu siguranță vom acoperi și acest post important în echipă”, a declarat Bona.

Foto: FC Dinamo

Pe aceeași temă