Iencsi e noul antrenor principal al FC Hunedoara. „Am ajuns să fac parte din familia Corvinul. Pentru mine este un pas mare”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 15:15 Stiri

Rămasă fără antrenor după ce Victor Roșca a fost demis în urmă cu o săptămână, FC Hunedoara și-a prezentat miercuri noul „principal”. După mai multe runde de negocieri, Adrian Iencsi a acceptat să preia gruparea ce își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Michael Klein”.

Fostul internațional român Adrian Iencsi (40 ani) a semnat, miercuri, un contract valabil pe un sezon, cu posibilitate de prelungire, cu FC Hunedoara. După ce dimineața a condus primul antrenament la noua sa echipă, Iencsi a fost prezentat oficial într-o conferință de presă la care au mai fost prezenți, pe lângă Alin Barna – președintele clubului, și primarul municipiului de pe Cerna, Viorel Arion, precum și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David.

„Pentru mine, ca antrenor, este o mare onoare că am ajuns să fac parte din familia Corvinul. Am ajuns într-un oraș frumos, un oraș cu nume și cu o puternică tradiție în fotbalul de la noi. În cariera mea de antrenor am avut ocazia să învăț meserie de la unul dintre cei mai mari corviniști, Ioan Andone, antrenor care m-a învățat și ajutat enorm. Am venit la Hunedoara pentru că m-a atras proiectul, însă trebuie răbdare. Trebuie să avem atitudine, la mine disciplina și atitudinea sunt pe primul loc. Hunedoara oferă condiții de pregătire mult peste ce găsim în Liga a II-a, iar noi trebuia să ne facem treaba cât mai bine”, a spus, citat de corvinul1921.ro, Adrian Iencsi la conferința de presă.

Obiectivul nu este promovarea imediată

Noul antrenor al Hunedoarei a vorbit și despre obiectivul pe care îl are de îndeplinit în acest sezon, dar a avut cuvinte de laudă și pentru nou său „secund”. „Obiectivul este acela de a forma un grup puternic, o echipă bună pentru a face performanță. Legat de secundul meu, omul cu care voi lucra va fi Mircea Alic, cel care a condus echipa la Giarmata. Este un băiat tânăr, are mentalitate și mai ales are și o școală de preparatori fizici, ceea ce ne va ajuta extrem de mult. Vreau să felicit publicul de aici, chiar dacă este un public pretențios, îi felicit pentru modul în care și-au încurajat echipa la meciul cu ASU Poli. Chiar dacă au fost depășiți numeric, aceștia au cântat, au fluturat steagurile, chiar dacă rezultatul a fost unul negativ. Îi așteptăm alături de noi, trebuie să formăm o familie puternică. Mă bucur că am ajuns să antrenez la Hunedoara, pentru mine este un pas mare” a mai spus Iencsi.

După nouă etape desfășurate deja în Liga 3, FC Hunedoara se află pe locul 6 în Seria a IV-a, cu 15 puncte. Lider este ASU Poli, cu 21 de puncte.

Primul meci oficial pe care Adrian Iencsi îl va avea la FC Hunedoara este cel cu Metalurgistul Cugir, de sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 15:00.

În cariera sa de antrenor, Adrian Iencsi a pregătit echipele CS Corbeanca, AS Popești Leordeni sau FC Voluntari. În sezonul 2013-2014 reușea promovarea cu FC Voluntari în Liga 2, însă imediat era schimbat din funcție. Sezonul trecut, Iencsi a fost „secundul„ lui Ioan Andone la Apollon Limassol, iar în această vară a refuzat să devină antrenorul principal al echipei Rapid București.

Primarul promite teren sintetic

Profitând de prezența la conferința de presă în care noul antrenor al echipei FC Hunedoara a fost prezentat oficial, edilul Viorel Arion a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, baza sportivă „Michael Klein” va beneficia și de un teren sintetic. Noua suprafață de joc se va face pe terenul actual de zgură. La rândul său, președintele CJ Hunedoara, Adrian David, a spus că instituția pe care o conduce va sprijini în continuare echipa de fotbal.

Mai mult, Alin Barna, directorul executiv al FC Hunedoara, a declarat că și-a dat demisia după meciul pierdut, în urmă cu două săptămâni, de FC Hunedoara, pe teren propriu, cu ASU Poli Timișoara, scor 0-3, dar aceasta nu a fost acceptată de conducerea administrației locale, astfel că va rămâne în funcție până la finalul actualului sezon competițional.

CITEȘTE un INTERVIU acordat de Adrian Iencsi pentru ProSport în urmă cu mai puțin de zece zile

Foto: corvinul1921.ro

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 15:15 Stiri
Pe aceeași temă