Propunere de „sistem piramidal” cu echipele de fotbal din Botoșani. „Voi ceda jucătorii de valoare fără nicio pretenție”

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 14 Apr. 2015, 13:10 Diverse

Gheorghe Rotaru, patronul echipei Inter Dorohoi, principala favorită a câștigării campionatului Ligii a IV-a Botoșani, își face planuri pentru următorul sezon, cel în care speră să evolueze în Liga 3. Omul de afaceri crede că județul Botoșani are nevoie de o reorganizare fotbalistică. Acesta se gândește la realizare unui sistem piramidal în care Inter, FCM Dorohoi și FC Botoșani să-și aibă bine stabilite rolurile.

Inter Dorohoi este pe primul loc în Liga 4 și are obiectiv promovarea în Liga 3. Patronul echipei dorohoiene, Gheorghe Rotaru, spune că a făcut o strategie pe termen mediu și că va avea susține de la mai mulți oameni de afaceri pentru menținerea echipei în eșalonul trei. Acesta susține că scopul echipei sale este promovarea jucătorilor din zona Dorohoiului și este decis să nu investească în transferuri de fotbaliști.

„Prin mijloace proprii, eu pot să duc această echipă până terminăm Liga a IV-a. Sunt conștient că în Liga a III-a vor fi cheltuieli mult mai mari. Suntem mai mulți oameni de afaceri din Dorohoi care se vor implica. Ei sunt în conducerea statutară a asociației. Toți vor ajuta financiar echipa. Până acum nu am cerut ajutorul lor pentru că nu sunt costuri foarte mari. Eu am vrut să strâng băieții din Dorohoi și să joace pentru Dorohoi”, a spus Gheorghe Rotaru.

„Vreau un sistem piramidal și cu toată plăcerea voi da jucători la FCM Dorohoi și FC Botoșani”

În plus, patronul echipei Inter Dorohoi își dorește o reorganizare a fotbalului din județul Botoșani și realizarea unui sistem piramidal. El consideră că ar trebui să fie două echipe de Liga a III-a în județul Botoșani și să evolueze cei mai buni juniori și jucători din Liga a IV-a. Aceste echipe de Liga a III-a să fie o pepinieră pentru FCM Dorohoi (Liga a II-a), iar FCM Dorohoi să fie o rampă de lansare a jucătorilor către FC Botoșani (Liga I).

„Ar trebui să avem două echipe de Liga a III-a, una în Dorohoi și una în Botoșani, astfel încât să aibă unde juca toți jucătorii care au fost marginalizați de FCM Dorohoi și FC Botoșani. Dacă toate valorile din județ ar fi în două echipe de Liga a III-a, FCM Dorohoi ar avea de unde să-și ia jucători. FC Botoșani ar putea lua jucători de la Dorohoi. Vreau un sistem piramidal și cu toată plăcerea voi da jucători la FCM Dorohoi și FC Botoșani. Voi ceda jucătorii de valoare fără nicio pretenție. Eu am o echipă în Liga a IV-a, una în Liga a V-a și două echipe de juniori”, a mai spus patronul formației Inter Dorohoi.

În cazul în care conducătorii echipelor Inter Dorohoi, FCM Dorohoi și FC Botoșani ar ajunge la o înțelegere și s-ar pune în practică o astfel de strategie, în câțiva ani, numărul botoșănenilor care vor juca în prima ligă va crește semnificativ. La ora actuală, doar trei botoșăneni evoluează la FC Botoșani. Este vorba de Florin Acsinte, Andrei Patache și Mihai Bordianu.

Mihalachi spunea la începutul lunii aprilie că Dorohoiului nu-i trebuie două echipe

La începutul lunii aprilie, omul de afaceri Victor Mihalachi, patronul echipei FCM Dorohoi, declara că e dispus să cedeze o parte din acțiunile pe care le deține la clubul de Liga 2. Acesta preciza că își dorește o colaborare cu oamenii de afaceri din Dorohoi și din județul Botoșani.

Mihalachi voia realizarea unui proiect comun între FCM și Inter, astfel încât municipiul să aibă o echipă foarte bună și care să reziste mulți ani în Liga 2. „Nu cred că Dorohoiului i-ar mai trebui încă o echipă. Eu sunt deschis, putem să dăm acțiuni. Sunt dispus să dau acțiuni la oricine, putem face un proiect împreună, putem colabora. Suntem foarte deschiși. De multe ori se înțelege greșit. Oricine vrea să vină alături de echipă, este binevenit”, spunea atunci Victor Mihalachi.

În acest moment, FCM Dorohoi are emoții cu retrogradarea în Liga 2. Echipa a înregistrat două eșecuri în play-out și mai are doar trei puncte în fața Farului, ultima clasată în Seria I, iar din acest sezon mai sunt de desfășurat încă trei etape. Sâmbătă, cele două grupări vor juca la Dorohoi.

Articol scris de Răzvan SAUCIUC

Marius ANGHEL, Razvan Sauciuc 14 Apr. 2015, 13:10 Diverse
Pe aceeași temă